חשד: הונו קשיש ערירי ומשכו מאות אלפי שקלים מחשבונו
על פי החשד, שני גברים בעלי עבר פלילי הגיעו עם קשיש שמרותק לכיסא גלגלים לסניף בנק והציגו ייפוי כוח לניהול ענייניו, שלאחר מכן התברר כי אינו תקף. הגברים ניסו להשתלט על נכסיו של הקשיש ואף עברו להתגורר בדירתו והתקינו בה מצלמות
בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב התיר היום (ראשון) לפרסום פרשה מקוממת של חשד לעושק וניצול קשיש ערירי בן 92, על ידי שני גברים בעלי עבר פלילי. השניים ניסו להשתלט על נכסיו והוציאו מחשבון הבנק שלו מאות אלפי שקלים תוך מצג שווא שהמעשים נעשים בהסכמתו. הם אף עברו להתגורר בדירתו, על פי החשד כשהוא אינו מסוגל להתנגד ואינו מודע להשלכות המהלכים שנעשים על ידי השניים.
מחריד: 59 גופות עריריים נמצאו בביתם השנה
הסיפור, שחלקים ממנו הותרו כעת לפרסום, התגלה לראשונה בתקופת התפשטות הקורונה. הקשיש חסר הישע, המרותק לכיסא גלגלים, הגיע מספר פעמים לסניף בנק בדרום תל אביב כשהוא מלווה על ידי שני גברים, וביקש למשוך כספים בסכומים גבוהים מחשבונו. עובדי הבנק חשדו כי משהו אינו כשורה וביקשו מהשניים להזדהות, ואלו הציגו ייפוי כוח מתמשך אשר לטענתם מאפשר להם לנהל את ענייניו של הקשיש מבחינה חוקית.
לאור החשש כי מדובר במקרה של ניצול הקשיש, נציג הבנק פנה לאפוטרופוס הכללי, ובבירור מהיר שנעשה התברר כי ייפוי הכוח אמנם הופקד אך מעולם לא הופעל, ועל כן אינו תקף מבחינה חוקית והמלווים אינם מוסמכים לפעול מכוחו. בנוסף, כאשר הקשיש נותר ביחידות עם מנהל הבנק, הוא לחש לו בפחד: "אני מפחד ממנו, אל תצרפו אותו לחשבון".
עם היוודע פרטים אלו, מונה לו עורך דין - יפתח עצמון מטעם מערך ייצוג זקנה וכשרות משפטית בסיוע המשפטי. הוא פנה לבית המשפט בבקשה לקבלת צווי מניעה שיגבילו את המשיכות מחשבון הבנק וימנעו דיספוזיציה (העברת זכות שימוש בנכס) בדירה שאותרה כנכס מקרקעין הרשום בבעלות הקשיש. הצו אושר.
בבדיקה של דפי הבנק מתקופה של חצי השנה האחרונה, התגלו משיכות בסכומים של מאות אלפי שקלים מחשבונו של הקשיש, ודווח על כך לבית המשפט ולאפוטרופוס הכללי. האחרון פעל לביטול ההפקדה של ייפוי הכוח המתמשך במסגרתו "מינה" הקשיש את אחד מהשניים כמיופה כוחו.
עובדת רווחה, שהייתה לה היכרות מוקדמת עם הקשיש, והסנגור הגיעו לביתו. בבית נכחו הקשיש ומטפלת, שהתברר כי שירותיה נשכרו על ידי שני הגברים "המלווים". במהלך הביקור הבחינו השניים כי ניכר שדיירים נוספים מתגוררים בדירה, שהייתה כולה מרושתת במכשור האזנה ובמצלמות. בשיחה עם המטפלת עלה כי השניים מתגוררים וישנים בדירה ככל הנראה כבר זמן רב. הקשיש נמצא כשהוא מבולבל מאוד ולא זכר דבר על ביקוריו בבנק בלוויית הגברים, או על המשיכות שביצע לאחרונה בסכומים ובתדירות גבוהים.
ממצאי הביקור דווחו לבית המשפט, שהוציא צו ואסר על השניים להיכנס לדירתו של הקשיש והורה על ניתוק המצלמות המותקנות בדירה. במהלך ניסיון נוסף לבקר את הקשיש בדירה הם נתקלו בסירוב של המטפלת לפתוח את דלת הדירה. השניים הזמינו איש מקצוע שפרץ את הדלת, והמטפלת שכאמור הושמה בדירה על ידי שני הגברים, הוחלפה על ידי האפוטרופוסים והובאה מטפלת שדוברת רומנית, שפתו של הקשיש.
מבדיקה עלה כי לשני הגברים שניסו להשתלט על נכסיו של הקשיש עבר פלילי, אחד מהם בעל עבר פלילי מתחום האלימות והמרמה ובעברו ריצה מאסר בכלא, והשני הורשע בקבלת כספים במרמה מאזרחים עריריים תוך שהוא מתחזה לשוטר. כל פרטי הפרשה ושמות המעורבים הועברו למשטרה, שפתחה בחקירה.