הדיפלומט הבדואי הראשון התלונן שהותקף ע"י מאבטחים: "צעקתי שאני לא נושם"
איסמאעיל חאלדי טוען כי מאבטחים בתחנה המרכזית בירושלים הפילו אותו והניחו רגליים על צווארו. "שכבתי מושפל על הרצפה, וצעקתי להם שאני נחנק", טען בתלונתו למשטרה. מנהל התחנה המרכזית: "הוא ניסה לעורר פרובוקציה"
ביום חמישי האחרון בבוקר הגיע חאלדי לתחנה המרכזית בירושלים, שלף את הטלפון הנייד וצילם תמונת סלפי בכניסה. בתלונתו למשטרה, טען כי אחד המאבטחים שהבחין בו, דרש ממנו להפסיק לצלם וגם איים: "אני אוריד אותך לרצפה". בשלב הזה, פירט חאלדי, התנפלו עליו המאבטחים לעיני העוברים והשבים והפילו אותו בכוח לקרקע, כשהם לופתים את צווארו. על פי התלונה, שלושה מהם גם התיישבו עליו, הניחו את הברך והרגל על הכתף, הצוואר והראש שלו.
"צעקתי שאני נחנק ולא יכול לנשום", טען חאלדי בתלונה. בשלב הזה, לדבריו, ביקש אחד המאבטחים מחברו שיזיז את הרגל מראשו וזה נענה לו. "הרגשתי מושפל. שכבתי על הרצפה, כמעט חמש דקות, כשארבעה מאבטחים מחזיקים בי בצורה אכזרית ורוכנים עליי, בעוד אני נאנק מכאבים ומתחנן שישחררו אותי והאנשים מסביב צועקים להם שיעזבו אותי", טען. חאלדי גם הצהיר כי בניגוד לטענת המאבטחים, הוא לא התבקש בשום שלב להזדהות על ידם, ואף הניח את ארנקו על שולחן הבידוק לבקשתם.
לדבריו, לאחר התקרית סירב מנהל התחנה המרכזית לשמוע את תלונתו ואמר לו בנפנוף יד מזלזל: "לך למשטרה", מבלי לשאול מה קרה ואם הוא צריך עזרה. "הייתי פצוע, מלא אבק ולכלוך מהרצפה. כל התקרית צולמה במצלמות האבטחה ועל ידי אנשים שהיו שם. כולם יכולים להעיד שלא תקפתי את המאבטחים ולא סירבתי לבידוק", טען עוד בתלונתו.
בכירי משרד החוץ, ששמעו על התקרית, הצטרפו אל חאלדי וליוו אותו לתחנת משטרת לב הבירה. גם מנכ"ל המשרד, יובל רותם, התקשר כדי לחזק אותו. במקביל, אחד המאבטחים הגיש תלונה נגד חאלדי בטענה שסירב לעבור בידוק.
"זו הייתה חוויה קשה", סיפר חאלדי אמש. "עצוב מאוד שדברים כאלה עדיין מתרחשים. אני סומך על המשטרה שתמצה את החקירה בנושא ומודה למשרד והנהלת משרד החוץ על התמיכה, הסיוע והליווי שקיבלתי".
ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "אנחנו מזועזעים מהאירוע ומצפים ממשטרת ירושלים לחקור את המקרה בצורה מקיפה".
חאלדי (49), תושב הכפר חואלד, השלישי מבין 11 ילדים, הצטרף למשרד החוץ בשנת 2004 ונחשב לאחד הדיפלומטים המוערכים בשירות, ואף נשלח בהתאם לחזית ההסברה הישראלית במקומות הקשים בעולם. בין היתר, היה אחראי על המאבק בתנועת ה-BDS בשגרירות ישראל בלונדון, ואף הותקף בשל כך לא פעם על ידי פעילים פרו-פלסטינים בקמפוסים בבריטניה. כמו כן שימש כסגן הקונסול הכללי בסן-פרנסיסקו ויועץ לשר החוץ, כשהוא מגן על ישראל בלהט והודף את הטענות כי היא מדינת אפרטהייד.
מנהל התחנה המרכזית בירושלים, יוסי מזרחי, מסר בתגובה: "מערך האבטחה בתחנה מנוהל על פי דרישות והנחיות משטרת ישראל ובאישורה. ביטחון מבקרי ועובדי התחנה הוא ערך עליון שעומד תמיד לנגד עינינו, במיוחד לאור האיומים הקיימים".
"במקרה המדובר נראה כי מטרתו של המבקר הייתה לעורר פרובוקציה מיותרת מלכתחילה. המאבטחים פעלו כפי שנדרש מהם, במסגרת החוק והנהלים".