סוף עצוב למצרית שהניפה דגל גאווה
שרה חיג'זי, שנכלאה כי הניפה את דגל הקשת בהופעה, שמה קץ לחייה בקנדה, שבה קיבלה מקלט מדיני. "שילמה את המחיר על העדפותיה"
פעילת להט"ב מצרית שנאלצה לחיות בגלות בקנדה שמה קץ לחייה. שרה חיג'זי נמצאה ללא רוח חיים בדירתה בטורונטו ביום ראשון, והיא בת 30 בלבד. היא חיה בקנדה שנה וחצי, והתמודדה עם דיכאון.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
חיג'זי התפרסמה באוקטובר 2017 כשנעצרה מכיוון שהניפה את דגל הגאווה בצבעי הקשת במהלך הופעה בקהיר של להקת הרוק האלטרנטיבית הפופולרית מלבנון "משרוע לילה", שסולנה חאמד סינו הוא הומו מחוץ לארון. היה זה מפגן נדיר של תמיכה פומבית בקהילת הלהט"ב במדינה המוסלמית והשמרנית.
חיג'זי הייתה האישה היחידה שנעצרה במסגרת מבצע מעצרים אנטי-להט"בי שניהלו הרשויות במצרים אחרי ההופעה. היא הואשמה ב"קידום סטייה מינית והוללות" ונכלאה. אחרי שחרורה בערבות בינואר 2018 היא קיבלה מקלט מדיני בקנדה.
"שרה שילמה את המחיר על העדפותיה המיניות ועל ההגנה על זכויותיהם של מי שחוו פגיעה מינית", כתב עורך דינה עלי אל-חלוואני בפייסבוק.
אפליה נגד להט"בים היא נפוצה במצרים, למרות שהומוסקסואליות כשלעצמה איננה מוגדרת במדינה כעבירה פלילית. גברים הומואים נעצרים לעתים קרובות, ומואשמים לרוב בפריצות, חילול הקודש או "התנהגות בלתי מוסרית".
"זוהי טרגדיה שוברת לב", כתבה בטוויטר מונא אל-טהאווי, כותבת ופעילה פמיניסטית בעלת אזרחות אמריקנית ומצרית.
מוחמד אל-בראדעי, פוליטיקאי מהאופוזיציה במצרים שכיהן בעבר כסגן נשיא זמני, התייחס למקרה. "אפשר לחלוק על מחשבותיה וסגנון חייה של שרה חיגאזי, וזוהי זכותכם. אבל האם זוהי זכותכם להתנכל לה ולהגביל את זכותה לחיות, רק בגלל המחלוקת איתה?", הוא תהה בציוץ שפרסם.