צפון קוריאה פוצצה את משרד התיאום עם הדרום
דרום קוריאה דיווחה שפיונגיאנג הרסה את המשרד בקסונג, שהוקם לפני שנתיים במסגרת הסכם השלום בין המדינות. צפון קוריאה: "המשרד נהרס לחלוטין. נהפוך את הגבול למבצר"
צפון קוריאה פוצצה והשמידה בניין של משרד התיאום בינה לבין דרום קוריאה בעיר הגבול קסונג. כך דיווחה הבוקר (יום ג') סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ", שציטטה גורם צבאי. אחרי הדיווח בדרום הודיעה צפון קוריאה שמשרד התיאום "נהרס לחלוטין" וכי היא ניתקה את כל קשריה עם הדרום. המהלך הגיע שעות בודדות לאחר שפיונגיאנג חידשה את האיומים לצאת לפעולה צבאית נגד סיאול.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בתקשורת בדרום קוריאה דווח על קולות פיצוצים ועשן מיתמר מהאזור. במשרד לאיחוד הקוריאות בדרום אמרו שהפיצוץ התרחש בשעה 14:49 בצהריים (לפי שעון מקומי). המשרד שנפתח כדי לסייע למדינות לתקשר זו עם זו היה סגור מאז ינואר בשל מגבלות הקורונה.
צפון קוריאה הגבירה בימים האחרונים את הלחץ על הדרום ואיימה להרוס את המשרד שהוקם ב-2018 כחלק מסדרת פרויקטים שמטרתם לצמצם את המתיחות בין שתי הקוריאות. פיונגיאנג זועמת על סיאול שאינה עוצרת פעילות תעמולה נגדה מצד עריקים.
מוקדם יותר איים צבא צפון קוריאה להתפרס מחדש באזורים המפורזים במסגרת הסכם השלום בין המדינות. בצבא אמרו כי הם בוחנים את המלצת מפלגת השלטון להתקדם לאזורי גבול ו"להפוך את הקו הקדמי למבצר". "הצבא יפעל במהירות וביסודיות ליישם החלטות וצווים של המפלגה והממשלה", נמסר בהצהרה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה KCNA.
משרד ההגנה של סיאול קרא לפינגיאנג לעמוד בהסכם מ-2018, שבמסגרתו התחייבו הצדדים לחדול מ"כל פעילות עוינת" ופירקו כמה מבנים לאורך האזור המפורז המבוצר בין שתי המדינות. "אנחנו מתייחסים למצב ברצינות", אמרה דוברת המשרד צ'וי היון-סו. "הצבא שלנו שומר על מוכנות כדי שיהיה מסוגל להגיב לכל מצב".
בשבועות האחרונים השתמשו עריקים צפון קוריאנים שברחו לדרום ופעילים אחרים בבלונים כדי להעיף לתוך שטח צפון קוריאה מנשרים עם דברי ביקורת על משטרו של קים ג'ונג און בשל שאיפותיו הגרעיניות ופשעיו בתחום זכויות האדם.
בעקבות כך, בשבוע שעבר הודיעה פיונגיאנג כי היא מנתקת את כל הקשרים הצבאיים והפוליטיים שלה עם סיאול, לקראת ניתוק מלא של הקשרים בין הצדדים. בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הממלכתית של המדינה, הוגדר הדרום "אויב".
דרום קוריאה מתכננת לפעול משפטית נגד שתיים מקבוצות העריקים, בטענה שהפעולות שלהם מגבירות את המתיחות, מסכנות את התושבים בקרבת הגבול וגורמות נזק סביבתי. בשתי הקבוצות אמרו כי בכוונתם להמשיך לפעול.