בין 500 ל-2,000 ש"ח: כמה קל לקנות תעודת זהות מזויפת?
ברקע פרשת הכדורגלנים והקטינות, התחזתה תחקירנית ynet לבת 15 וביקשה לרכוש תעודת זהות מזויפת "כדי להיכנס למועדון". האזינו: כך פועלת השיטה
ברקע פרשת הכדורגלנים והקטינות, שבמסגרתה חשודים שני שחקני מכבי תל אביב בבעילה אסורה של שתי קטינות, נטען כי אחת מהן הציגה לאחד השחקנים תעודת זהות מזויפת במטרה לשקר בנוגע לגילה. מבדיקה ynet מצטיירת תמונה שמצביעה על הקלות הבלתי נסבלת שבה ניתן לרכוש ברשת תעודות זהות מזויפות, כמו גם רישיונות נהיגה, אזרחויות זרות ואישורי מחלה מזויפים.
הזירה המרכזית כיום, כך מתברר, לרכישת מסמכים מזויפים בכלל ותעודות זהות מזויפות בפרט, היא בקבוצות טלגרם מחתרתיות. בבדיקה נתקלנו בלא פחות מחמש קבוצות שונות המספקות שירותי זיוף מסמכים - הכול בהתאם לבקשת הלקוח והמחירים נעים מ-500 שקלים ל-2,000 שקלים.
תחקירנית ynet התחזתה לנערה בת 15 ושוחחה עם אחד הזייפנים בקבוצה מסוימת. במהלך השיחה היא ביקשה להבין אם תוכל לשקר בנוגע לגילה כדי להיכנס למועדון. בתגובה, טען הזייפן כי התעודה אמינה וכי אפשר להציג אותה בכל מקום - חוץ מלמסור אותה לידי שוטר.
עוד עלה מהתחקיר כי מדובר במכונה משומנת של עבריינים רבים, שעוסקים במשך שנים בזיופים כמעט מושלמים שכמעט בלתי אפשרי לעלות עליהם. בשיחה עם ynet הוסיף אותו זייפן: "אני עושה את זה כבר חמש שנים. יש מישהי שמזמינה רישיונות נהיגה שלוש פעמים בשבוע - כל שבוע". עם זאת, הוא התקשה לנקוב במספר תעודות הזהות שזייף.
ממשטרת ישראל נמסר: "ככל שמתקבל מידע בנושא, משטרת ישראל פועלת באופן נחוש ומקצועי לאכיפת החוק לרבות באתרים שאינם מנוהלים בישראל ואינם כפופים לדין הישראלי. כל תלונה שתובא לידי המשטרה, תטופל באופן הראוי ביותר".