סערת הריסת אתר הקבורה ביפו: בית המשפט הקפיא זמנית את העבודות
בעקבות עתירה של המועצה המוסלמית נגד העירייה, הוציא בית המשפט המחוזי בתל אביב צו ביניים וקבע כי יש לעצור את העבודות להקמת מעון לדרי רחוב במקום שבו שוכן בית העלמין המוסלמי "אל-איסעאף" ביפו. רחוב בעיר נחסם בגלל הפגנות, וכמה מוחים נעצרו
ביהמ"ש המחוזי בת"א הוציא הבוקר (רביעי) צו ביניים לעצירת העבודות להקמת מעון לדרי רחוב באתר בית הקברות המוסלמי "אל-איסעאף" ביפו, עקב עתירת המועצה המוסלמית נגד העירייה בטענה שהיתר הבניה לא בתוקף. השופטת לימור ביבי קבעה שאינה מוצאת להכריע בסוגיה, אך קבעה שכיוון שהדיון הראשון יתקיים ב-22 ביולי, יש לעצור עד אז את העבודות. שני אימאמים, אחד מהם מוביל את המחאה ופעיל נוסף - נעצרו.
בצל החלטת בית המשפט, מפגינים מוחים סמוך לבית הקברות ברחוב נחום גולדמן בעיר, בדרישה להפסיק את העבודות בהתאם לצו, וכמה מהם נעצרו על ידי המשטרה בשל הפרות סדר, ניסיון להיכנס בכוח למתחם המגודר, השלכת אבנים וריסוס גז מדמיע על השוטרים. בשלב מסוים הם חסמו את רחוב גולדמן בעיר. מהמשטרה נמסר כי כוח משטרה נמצא במקום ומטפל באירוע להשבת הסדר על כנו. זמן קצר לאחר מכן הודיעה המשטרה כי האזור נפתח לתנועה.
מהעירייה נמסר בתגובה כי "ביהמ"ש הורה על הפסקת העבודות בשל טענת העותרים שתוקף ההיתר פקע. בשל כך ביהמ"ש הורה על הפסקת העבודות עד לבירור הטענה בעוד מספר שבועות. כתמיד, העירייה פועלת לפי הנחיות ביהמ"ש, ולכן הורתה על הפסקת העבודות עד לבירור".
בהתייחס לשאלה אם בעירייה מתכוונים לקיים בחודש הקרוב דיאלוג עם המועצה המוסלמית של יפו, שטוענת לנתק והתעלמות מצד ראש העיר חולדאי, נמסר כי "ראש העיר נפגש כל העת עם נציגי הקהילה הערבית ביפו. בנושא הקמת הגגון, שיח ההידברות הממושך נוהל על ידי בכירי העירייה הרלוונטיים ובהם המשנה למנכ"ל ומנכ"ל המישלמה ליפו. מתחילת התהליך המישלמה, כגוף המייצג את העירייה, הייתה פתוחה לדיאלוג - שהסתיים עם פנייתה של המועצה המוסלמית לבית המשפט, שפסק את פסיקתו. גם היום, כתמיד, העירייה פתוחה לשיח עם המועצה המוסלמית ועם הקהילה היפואית כולה".
בתוך כך, אתמול הפגינו כ-20 תושבי יפו בכניסה לבניין עיריית תל אביב, במסגרת מאבקם נגד תחילת העבודות לבניית המעון "גגון" על שטח בית הקברות. המשתתפים, שהגיעו מטעם המועצה האסלאמית, הציבו מיצג של ארונות קבורה ובתוכם גופות, לצד שלטי מחאה שעליהם נכתב: "בית הקברות הוא ווקף מוסלמי" ו"עיריית תל אביב מחללת קברי מוסלמים". המפגינים קראו קריאות "אללה אכבר" ו"ברוח ובדם נפדה את אל-אסעאף".
המעון לדרי רחוב אמור לקום על שטח בית הקברות ברחוב אליזבת ברגנר, שהיה בשימוש עד לפני כ-90 שנה. עו"ד מוחמד אדריעי, יו"ר ועד הנאמנים להקדש המוסלמי וממובילי המאבק, הסביר כי "יש היום 45 גינות כלבים בעיר ורון חולדאי בונה את הגינה מספר 46 ברחוב מיכאלנג'לו ביפו. עם כל החיבה שלנו לכלבים, אפשר לבנות את המעון שם. אחרי שהתגלה בית קברות במקום העבודות, אי אפשר יותר להכחיש אותו, אבל חולדאי לא מוכן לוותר על גינת הכלבים".
אדריעי הוסיף: "ראש העיר לא מכבד אותנו ולא מוכן לדבר איתנו. את התשובות שלו הוא יקבל בבית הקברות. נשמור שם בעצמנו ונגן בגופנו מפני חפירות. נגן על בית הקברות בכל הכוח ובכל דרך מקובלת שיש בידינו – חוקית, שרעית ומוסרית. לא ניתן לדחפורים לעבוד ולהוציא עצמות מהאדמה".