שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי

מתחילת החודש: 6,600 קנסות על אי-עטיית מסכות. הערב: מבצע אכיפה מיוחד

על פי נתוני המשטרה, עד היום חולקו כ-13 אלף דו"חות לאזרחים שלא עטו מסכות כנדרש, מחציתם רק מתחילת יוני. המשטרה פתחה הערב במבצע אכיפה שיתמקד באולמות אירועים ובפאבים: "לכל אזרח יש אחריות חברתית ומוסרית"

 

אכיפת חובת עטיית מסכות ברחבי הארץ    (צילום: דוברות המשטרה)

אכיפת חובת עטיית מסכות ברחבי הארץ    (צילום: דוברות המשטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עד היום (חמישי) חילקו השוטרים כ-13 אלף דו"חות לאזרחים שלא עטו מסכות כנדרש ברחבי הארץ, 6,600 מתוכם רק מתחילת חודש יוני. כך עולה מנתונים שמסרה משטרת ישראל. הערב מתוכנן מבצע אכיפה ארצי שצפוי להתמקד בעיקר באולמות אירועים ובפאבים.

הציבור מתקהל ללא מסכות (צילום: מוטי קמחי)
מבלים בכיכר דיזנגוף ללא מסכות(צילום: מוטי קמחי)

השוטרים ברחבי הארץ מחלקים לאזרחים מסכות ועוסקים בהסברה על התפשטות נגיף הקורונה (צילום: דוברות המשטרה)
שוטרת מחלקת מסכות לאזרחים שלא מקפידים על ההנחיות(צילום: דוברות המשטרה)

השוטרים ברחבי הארץ מחלקים לאזרחים מסכות ועוסקים בהסברה על התפשטות נגיף הקורונה (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

יחד עם השוטרים, ישתתפו במבצע האכיפה הערב גם פקחים של משרד הבריאות ושל השלטון המקומי. מלבד דו"חות, השוטרים והפקחים בשטח גם מקפידים לחלק לאנשים מסכות. "אנחנו לא במקום של ענישה, אנחנו אמונים על שלום הציבור ויש לנו חובה חברתית להגן עליו", מסביר תת-ניצב מוריס חן, ראש חטיבת אבטחה ורישוי במשטרת ישראל.

 

"אנחנו מחלקים אלפי מסכות ביום כדי להסביר לציבור ולהראות זוויות אחרות של המשטרה. כבר חילקנו מאות אלפי מסכות בכל המקומות, בדגש על מוקדי ההתפרצות".

 

 

התקהלות בשוק הפשפשים ביפו (צילום: גלעד ילון)
התקהלות ללא מסכות בשוק הפשפשים ביפו(צילום: גלעד ילון)

אישה לא עוטה מסכה בקו 18 ()
גם באוטובוסים אין הקפדה. אישה לא עוטה מסכה בקו 18 בתל אביב

בשבוע שעבר אישרה הממשלה את התקנות שאפשרו לפתוח את אולמות האירועים מיום ראשון ולקיים בהם חתונות, חגיגות בר ובת מצווה ובריתות. על פי התקנות, מספר המשתתפים לא יעלה על 250 איש ויישמר יחס של אדם לכל שני מטרים רבועים.

 

יוזם האירוע נדרש על פי התקנות להעמיד לרשותו של בעל האולם רשימת טלפונים של הנוכחים באירוע, ובעל האולם יידרש לשמור רשימה זו למשך 20 ימים ממועד האירוע. אם אחד העובדים או המשתתפים ששהו באירוע נדבק בנגיף הקורונה, יהיה רשאי משרד הבריאות לדרוש את רשימת המשתתפים לשם ביצוע חקירה אפידמיולוגית וקטיעת שרשרת ההדבקה.

 

 

 

"תכליתו של המבצע הערב היא לוודא עמידה בהנחיות משרד הבריאות. המיקוד שלו יהיה באולמות אירועים ופאבים, ואנחנו עושים את זה ביום חמישי כי זה היום שבו יש יותר אירועים", מוסיף תנ"צ חן. "מיפינו באופן מדויק את המקומות שיפעלו הערב, וגם יש לנו תמונה מאוד מדויקת איפה יש סכנה לציבור בכל הקשור לקורונה. נעשה את זה ברגישות הנדרשת, שוטרים ייכנסו לחדר בקרה וידברו עם מנהל האולם. החוגגים לא יראו שוטרים באמצע האולם".

 

לדברי תנ"צ חן, מספר הדו"חות שחולקו "מדבר בעד עצמו, יש יותר חולים". הוא מוסיף: "המסר שלנו הוא שבסוף לכל אזרח במדינה יש אחריות חברתית ומוסרית לעטות מסיכה ולשמור על ההיגיינה. מעבר לכך, אנחנו רגישים מאוד למצב הכלכלי. לא פשוט לשוטר לרשום קנס גבוה, השוטרים מרגישים עם זה מאוד לא טוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מבלים בלי מסכה בכיכר דיזנגוף
צילום: מוטי קמחי
מומלצים