ביפו קיימו שיחת הרגעה עם התושבים, דאגה בבני ברק מאולמות האירועים
יפו רשמה מספר שיא של 184 חולי קורונה, והמישלמה ליפו בעיריית תל אביב שוחחה עם תושבים כדי להוריד את סף החרדה למרות המגבלות שהוטלו על שלוש שכונות. בבני ברק פתחה העירייה באכיפה ייעודית באולמות השמחה, שמהווים מוקדי הדבקה משמעותיים, ותפרסם כרוזי אזהרה לתושבים
המישלמה ליפו, יחידה ארגונית בעיריית תל אביב הפועלת לפיתוחה וקידומה של יפו, קיימה אמש (יום ב') שיחת זום עם תושבי העיר, נציגי עירייה ומומחים בכדי להוריד את סף החרדה בקרב היפואים לנוכח העלייה החדה בכמות המאובחנים בקורונה. בבני ברק יפורסמו היום כרוזים המתריעים מפני ההדבקות באולמות האירועים.
משרד הבריאות עדכן אמש את מספר המאומתים שעלה ב-304 בני אדם ביממה האחרונה. לפי הנתונים, 197 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים השונים, בהם 44 במצב קשה. אדם אחד נפטר ביממה החולפת - ומספר המתים עומד כעת על 307 בני אדם. מספר החולים הפעילים עומד על 5,007.
בסוף השבוע האחרון הוטלו מגבלות על שלוש שכונות ביפו: עג'מי, צהלון ושיכון חיסכון, בהן הוחלט על סגירת בתי הספר, איסור התקהלות של מעל עשרה אנשים והגברת אכיפת נהלי משרד הבריאות כדוגמת חובת עטיית מסכות ושמירה על ריחוק חברתי.
"יש לנו היום ביפו 184 חולים", הסבירה רופאת מחוז תל אביב במשרד הבריאות ד"ר רבקה שפר. "בשלוש השכונות שעליהן הוטלו מגבלות יש מעל 120 חולים".
בעג'מי אובחנו 43 חולים מאז סוף השבוע ובצהלון ושיכוני חיסכון 82 חולים. ד"ר שפר ציינה כי מכיוון שהחלק העיקרי של התחלואה ביפו נמצא באותן השכונות הוחלט להטיל עליהן מגבלות. "הקריטריון לאזור מוגבל הוא מספר החולים, ומאחר שביפו זה מעל 50 - אפשר להתייחס ליפו כמקום בעייתי", אמרה ד"ר שפר.
"שיעור התחלואה ביפו בשבוע האחרון ביחס לאוכלוסיה היה גבוה מהממוצע הארצי ובנוסף קצב העלייה בתחלואה בשכונות עג'מי, צהלון וחיסכון היה גבוה. יש קפיצה גבוהה מאוד מ- 116 חולים שהיו לנו ב-10 לחודש לעומת 174 חולים ב-16 בחודש ו-179 חולים ב-18 לחודש. העלייה בכמות החולים הדליקה אצלנו נורות אדומות ואת החשש שהמצב ייצא משליטה". לדברי ד"ר שפר, מאז תחילת השבוע, ככל הנראה בעקבות סגירת בתי הספר, יש התמתנות במספר המקרים המאובחנים.
חבר מועצת העיר, עבד אבו שחאדה ("יאפא"), שפרש מהקואליציה של רון חולדאי בעקבות המחאה סביב עבודות הבנייה באתר בית הקברות המוסלמי, אמר כי למרות המחלוקות עם העירייה על תושבי יפו להקפיד על ההנחיות.
"אני רואה את המחאות על בית הקברות, פרשתי לאופוזיציה ויחד עם זאת אני אומר שמדובר באחריות של בריאות הציבור", אמר אבו שחאדה, שהתייחס לטענות של תושבים שההגבלות נועדו למנוע את יום הזעם על בית הקברות שמתוכנן ליום שישי הקרוב. "מי שרוצה לצאת ולהפגין יכול לעשות את זה במסגרת התקנות ומי שאומר שההגבלות נועדו לבטל את המחאות - זה לא נכון וזה קשקוש. מי שיוצא להפגין רק חייב לשים מסכה ולשמור על ריחוק חברתי - אלו לא בקשות קשות בכלל".
כרוזים של עיריית בני ברק מזהירים מהידבקות באירועים
בתוך כך, עיריית בני ברק החליטה להגביר את האכיפה באולמות האירועים, שזוהו כמקור עיקרי להדבקות האחרונות. בכרוזים שיופצו היום ברחבי העיר נכתב: "מתכננים שמחה? זה יכול חס וחלילה להתהפך עלינו. למרבה הצער, הנתון הבולט המשמיע צפירת אזהרה בימים האחרונים הוא קצב ההדבקה באולמות השמחה".
מנהל החמ"ל העירוני, גזבר העירייה אריק אדלר, אמר אמש כי "הנתונים בשבוע האחרון מדירים שינה מעינינו. אנחנו בחמ"ל העירוני מנסים לפלח את מקורות ההדבקה ועושים חקירות משילנו לכל חולה וחולה. זיהינו שהרבה הדבקות בעיר הגיעו מאולמות השמחה. מדינת ישראל הסכימה לפתוח את האולמות ל- 250 איש, אבל לדעתי זאת טעות. לצערנו אין לנו אפשרות להחמיר מעבר לתקנות ולכן נתחיל החל מהערב אכיפה, נעשה ביקורים באולמות, כדי לוודא ששומרים על הנהלים. בגלל הקהילתיות בבני ברק, תמיד יהיו בעיר יותר חולים, כי מדובר במשפחות גדולות ודירות קטנות. כשבמדינת ישראל יהיו 0 חולים, גם בבני ברק יהיו 0 חולים, אבל כשבמדינת ישראל יהיו 10 חולים - בבני ברק יהיו יותר מ-10 חולים. אנחנו נעשה את כל המאמצים למגר את המגפה אצלנו ואנחנו נצליח".
בעקבות העלייה במספר החולים, שרי הממשלה התכנסו אתמול בקבינט הקורונה לדיון על הצעדים הבאים להתמודדות עם המגפה. השרים סיכמו להעלות את סכומי הקנסות שיחולקו למי שלא יקפיד על עטיית מסכה, וכן תוגבר האכיפה ברשויות המקומיות.
השרים קבעו לבדוק את רשימת היישובים האדומים לפי מאפיינים שנקבעו להכרזה על אזור מוגבל, ולהיערך לתוספת של 2,000 מונשמים במחלקות הקורונה בנוסף על 2,000 מונשמים כתוצאה ממחלות אחרות. "יש לנקוט את כל פעולות המניעה הנדרשות כדי שלא נגיע לתרחיש הייחוס", אמר רה"מ בדיון.