שתף קטע נבחר

 

השופט בזירת הירי בטקה: "מה היה קורה אם היה יורה באוויר?"

תיעוד מרחפן: שופט בית משפט השלום בחיפה זאיד פלאח קיים סיור שחזור בזירת הירי בסלומון טקה בקריית חיים. אביו של סלומון טקה: "בא לפה לבכות כמעט כל יום". במקום התפתח עימות בין המשפחה לבין מפגינים לטובת השוטר

 

תיעוד מרחפן: השחזור בזירת הירי    (צילום: יוסי עמר- צילום אוירי)

תיעוד מרחפן: השחזור בזירת הירי    (צילום: יוסי עמר- צילום אוירי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שופט בית משפט השלום בחיפה זאיד פלאח קיים הבוקר (יום ג') סיור שחזור בזירת הירי בצעיר סלומון טקה, ימים ספורים לפני מועד ציון השנה לאירוע. הסיור נחשב לדיון בבית המשפט לכל דבר - אף שהוא התקיים מחוץ לאולם. השופט לווה בעורכי הדין של מח"ש ובסנגור, וכן בנאשם עצמו. הוא בחן את הזירה ביסודיות והרבה לשאול שאלות את הגורמים שהיו בזירה. בסיור השתתפו גם הסנגור, עו"ד יאיר נדשי, והתובע, עו"ד רונן יצחק. השופט שאל בין היתר: "מה היה קורה אם הוא היה יורה באוויר?".

השחזור (צילום: גיל נחושתן )
העימותים במקום(צילום: גיל נחושתן )

השחזור (צילום: גיל נחושתן )
השופט והשוטר במהלך השחזור(צילום: גיל נחושתן )

שחזור הירי בסלומון טקה בקריית חיים (צילום: יוסף חיים עמר)
הולכים בזירת הירי(צילום: יוסף חיים עמר)

הנאשם בפרשת סלומון טקה (צילום: אביהו שפירא)
קצין המשטרה הנאשם בירי(צילום: אביהו שפירא)

לפני תחילת הדיון אמר וורקה טקה, אביו של סלומון, כי הוא מגיע לזירה כמעט מדי ערב. "אני מגיע לפה כי אני לא יכול לישון. אני יושב פה ובוכה על הבן שלי, עד שאני לא יכול יותר. לפעמים אני מביא לפה גם את בני המשפחה". הוא אמר כי הגיע לדיון היום כפי שהגיע לכל הדיונים המתקיימים בבית המשפט השלום בחיפה. 

 

 

העימותים בין תומכי המשפחה לתומכי השוטר    (צילום: אחיה ראב"ד)

העימותים בין תומכי המשפחה לתומכי השוטר    (צילום: אחיה ראב"ד)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בני משפחה וחברים הגיעו לבושים בחולצות ועליהן תמונתו של סלומון. הם אחזו שלטים "היה כאן רצח", "צדק צדק נרדוף" ו"מה אתם עשיתם כשרצחו את סלומון". בצד המשפחה עמדו גם נשות ארגון "אמהות על המשמר", המפגינות מדי יום חמישי מול תחנת משטרת זבולון. חלק מהמפגינים קראו "רוצח" לעבר השוטר.

 

תומכים בשוטר (צילום: גיל נחושתן )
תומכים בשוטר שהגיעו לזירה(צילום: גיל נחושתן )

 

כמו כן הגיעו מספר אנשים המצדדים בשוטר עם דגלי ישראל. לבקשת המשפחה, ועל מנת למנוע עימותים, המשטרה הרחיקה אותם לחלק אחר של הזירה, אך למרות זאת במהלך הסיור התרחש עימות בין בני המשפחה וחבריהם לתומכי השוטר עד שהמשטרה הפרידה ביניהם.

 

בעבר הבהיר השופט פלאח כי הוא מתכוון לערוך שני סיורים במקום - האחד בחלקו הראשון של המשפט, והאחר עם סיום שמיעת העדויות. מטרת הסיור היא להכיר את זירת האירוע, שהייתה מורכבת והתפרסה על פני כמה מוקדים.

 

במקרים רבים עוסקות העדויות ביכולת של עדים מסוימים לצפות באירועים. כך למשל, כמעט מול זירת הירי, נמצא מקלט ששימש את עמותת נירים לנוער בסיכון. רבים מבין הנערים במקום הם חבריו של טקה, והם היו במקום בעת האירוע או בסמוך לו. בין השאר התעוררה השאלה אם מפתח המקלט ניתן לצפות באופן ישיר במקום הירי (שהתרחש בשעת לילה).

דיון בפרשת סלומון טקה בבית משפט השלום בחיפה (צילום: שמיר אלבז)
משפחתו של טקה באחד הדיונים בבית המשפט(צילום: שמיר אלבז)

Поминки по Соломону Така. Фото: AFP ()

השופט פלאח, בעל אישיות לא שגרתית בעולם המשפט, פסק כי הסיור במקום יהיה פתוח לכל המעוניין בכך. עם זאת, האזור שבו ישהו השופט והצדדים יהיה סטרילי, לטובת שמירת הדיון ללא הפרעה. במקום תורגש אבטחה מוגברת, בין השאר מאחר שקצין המשטרה שנאשם בירי בטקה מאוים, וזוכה לאבטחה גם ביום-יום ובמיוחד באולם בית המשפט.

 

בתחילת המשפט הוא הצהיר איך ייראה בעיניו המשפט מבחינה ציבורית, אפשר לתקשורת לצלם את ההצהרה - ולבסוף ננזף על-ידי נשיאת העליון השופטת אסתר חיות.

 

הסיור, כאמור, נערך ימים ספורים לפני יום השנה למותו של טקה. לפני כמה ימים ציינה משפחתו את המאורע ועלתה לקברו.

Solomon Teka ()
סלומון טקה

אירוע הירי בסלומון טקה התרחש ב-30 ביוני 2019. הקצין היורה חשד כי טקה וחבריו סחטו ילד בגן בית העם בקריית חיים שבחיפה. מכתב האישום שהוגש נגד הקצין עולה כי הוא התעמת איתם וכי החבורה עזבה את הגן לכיוון רחוב השיירה הנמצא בצדו המערבי. הקצין הזעיק את המשטרה, ובהמשך - כשהבין שהוא מוביל את החבורה לעבר בני משפחתו שהמתינו לו - עצר ליד בית מספר 48, שהיה בבנייה.

 

בהמשך, לפי כתב האישום, התפתח עימות, שבמהלכו, לפי כתב האישום, השליכו סלומון והנערים האחרים אבנים לעבר הקצין. הוא ירה לעבר הקרקע ונתז מהכדור חדר לחזהו של טקה. הוא הספיק לרוץ כמה מטרים לכיוון הגן, אולם הוא התמוטט, ובהמשך נקבע מותו.

 

מותו של טקה עורר זעם רב, בעיקר בקרב קהילת יוצאי אתיופיה. הזעם הוביל לכמה הפגנות סוערות, בחלקן אלימות, ברחבי הארץ. למרות ההפגנות, השופט פלאח, שמנהל את התיק בבית המשפט, אוסר באופן עקבי על סנגורו של השוטר היורה להציג לחוקרי מח"ש שאלות בדבר השפעת האקלים הציבורי על התנהלות החקירה.


פורסם לראשונה 23/06/2020 11:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
השוטר והשופט במהלך השחזור
צילום: גיל נחושתן
מומלצים