שתף קטע נבחר

 

פקיסטן תדיח 150 טייסים: "שלחו מתחזים להיבחן במקומם"

בחקירת התרסקות גילתה פקיסטן ש-150 טייסים בחברת התעופה הלאומית השיגו במרמה את הרישיון: "לא יטיסו מטוס לעולם". אתמול הודיעה המדינה שהסיבה להתרסקות היא טעות אנוש: "הצוות לא היה מרוכז בגלל הקורונה"

 

סמוך לזירת ההתרסקות בפקיסטן    (מתוך טוויטר, רויטרס)

סמוך לזירת ההתרסקות בפקיסטן    (מתוך טוויטר, רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חברת התעופה הלאומית של פקיסטן הודיעה על השעייתם של 150 טייסים, שלפי החשד השיגו במרמה את רישיון הטיס שלהם. בפקיסטן טוענים שאותם טייסים שלחו אנשים אחרים להיבחן במקומם.

 

עבדאללה חאפז, דובר פקיסטן אינטרנשיונל איירליינס, אמר שההחלטה התקבלה בעקבות חקירת התרסקות המטוס בחודש שעבר. בהתרסקות בעיר קראצ'י נהרגו 97 בני אדם. שניים הצליחו לשרוד.

זירת ההתרסקות בחודש שעבר (צילום: AP) (צילום: AP)
זירת ההתרסקות בחודש שעבר(צילום: AP)

זירת ההתרסקות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

דובר חברת התעופה אמר שבחברה החלו בהליך הדחתם של 150 הטייסים. "אנחנו נוודא שהטייסים הלא מוסמכים האלה לא יטיסו מטוס לעולם", הוא אמר ל-AP. הדובר לא מסר פרטים נוספים.

 

ההודעה מגיעה יום אחרי ששר התעופה הפקיסטני, גולאם סרגאר חאן, אמר של-262 מ-860 הטייסים במדינה יש "רישיונות מזויפים". הוא הודיע על כך בזמן שהציג ממצאים ראשוניים של חקירת ההתרסקות שהייתה ב-22 במאי.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההתרסקות הייתה בניסיון הנחיתה השני של מטוס הנוסעים, שפספס את המסלול והתרסק באזור מגורים. ההערכה הייתה שתקלה במנועים של המטוס גרמה להתרסקות, אך אתמול סיפר שר התעופה שלפי החקירה הראשונית ההתרסקות נגרמה בשל טעות אנוש, הן של הטייסים והן של פקחי הטיסה בשדה התעופה בקראצ'י.

 

בדיון בפרלמנט טען השר שהטייסים ובקרי הטיסה היו עסוקים בשיחה על מגפת הקורונה, שיחה שבה המשיכו גם בזמן ההכנות לנחיתה. חאן טען כי הטייסים לא היו "מרוכזים" במהלך ניסיון הנחיתה הכושל, ושוחחו עם הפקחים על נגיף הקורונה. "השיחה נסבה כולה סביב הקורונה", אמר חאן בדבריו בפרלמנט. "זה היה בראש מעייניהם. המשפחות שלהם הושפעו (מהנגיף)".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
זירת ההתרסקות בחודש שעבר בפקיסטן
צילום: AFP
מומלצים