שתף קטע נבחר

 
צילום: טל שחר, רויטרס

מצוקת המובטלים הצעירים: "מחפשת עבודה ואין ביקוש"

ברקע הנתונים המדאיגים לפיהם מובטלי הקורונה הצעירים מתקשים יותר מכולם לחזור לעבודה, כמה מהם סיפרו ל-ynet על החיים ללא הכנסה. יהונתן שמובטל מאז מרץ: "המענק לא דגדג את שכר הדירה". מיה, מורת דרך: "לא לכל אחד יש הורים שיכולים לעזור. אני לא אחזיק מעמד"

 

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דו"ח שפרסם השבוע שירות התעסוקה חשף כי שיעור המובטלים הצעירים שהוחזרו לעבודה הוא הנמוך ביותר מבין המובטלים בישראל. כמו כן שיעור הצעירים עד גיל 34 שנרשמו בשירות התעסוקה בחודשי שיא המשבר, מרץ-אפריל, עמד על 48% מכלל המובטלים - כמעט חצי. משבר הקורונה הפך בבת אחת צעירים מבטיחים בעלי קריירה לחסרי עבודה שמתקשים לסגור את החודש.

 

המשבר הכלכלי - כתבות נוספות:

מובטל בגיל 65 אחרי 43 שנות עבודה רציפה: "חושש שלא אצליח לשלם על צרכים בסיסיים"

שר האוצר: דמי אבטלה גם מעבר לאוגוסט וקיצוצים במגזר הציבורי

דרמה בתעשייה האווירית: נערכים לפיטורים של עד 900 עובדים

למ"ס: כ-950 אלף איש לא שבו לעבודה במאי בגלל הקורונה

 

יהונתן גיטלמן הוא מתופף שהופיע בין היתר לצד שירי מימון ודני סנדרסון, אך כעת כל זה נראה כהיסטוריה רחוקה. הוא מובטל מאז חודש מרץ ובמהלך כל התקופה לא עבד כלל. "קיבלתי שתי פעימות של מענקים שלא דגדגו את שכר הדירה שלי, וקיבלתי דמי אבטלה שלא באמת היו משמעותיים", סיפר בריאיון לאולפן ynet.

דמי אבטלה מובטלים מובטל קורונה יהונתן גיטלמן ריאיון אולפן ()
"המענקים לא דגדגו את שכר הדירה". יהונתן גיטלמן
 

גיטלמן חרד הן לעתידו האישי והן לעתיד של תעשיית המוזיקה כולה. "אני לוט בערפל. אני לא ממש יודע מה יהיה העתיד גם של המקצוע שלי וגם של כל הקולגות שלי", אמר.

 

גם מיה יחזקאל, מורת דרך, נותרה מובטלת נוכח קריסת תעשיית התיירות. "העבודה אצלנו ירדה ממאה אחוז לאפס. היו לי קבוצות עד 2021, לוח השנה שלי היה מלא לגמרי, וקצת כמו יהונתן אני גם בחוסר ידיעה מוחלט לגבי מה הולך להביא העתיד", סיפרה.

ריאיון אולפן מיה יחזקאל מובטלת מובטלים קורונה דור צעיר מורת דרך (צילום: jason richards )
"חוסר ידיעה מוחלט לגבי העתיד". מיה יחזקאל(צילום: jason richards )

טל לולו מובטלת מובטלים אבטלה קורונה ריאיון אולפן ()
מנסה להתפרנס מעסק צדדי. טל לולו
 

"הדבר האחרון שראיתי את עצמי זה חותמת אבטלה", הוסיפה. "זה מצב מאוד קשה שאני לא רוצה להיות בו. אחת השאלות שאני והקולגות שלי עוסקים בהן היא איך אנחנו לא עוזבים, איך אנחנו מצליחים להישאר בתחום זה ולא ללכת למקצועות אחרים, כי אנחנו מקווים לעמוד על הרגליים ברגע שזה יחזור. יש איזו תקווה שאנחנו נחזיק מעמד, ונצטרך את התמיכה של הממשלה".

 

טל לולו היא אם לשתיים שפוטרה לפני שבועיים מחברה המייבאת מכשירים סלולריים אחרי תקופה שבה הייתה בחל"ת. כעת היא מנסה להתפרנס מעסק צדדי שהיווה עבורה השלמת הכנסה. "אנחנו גרים אצל ההורים ומנסים להרים את עצמנו. אני מחפשת עבודה אבל זה נורא קשה ואין כל כך ביקוש" היא העידה.

 

חלקם מספרים כי יצטרכו בקרוב לקבל תמיכה כלכלית מההורים. "אם המצב ימשך אולי לא תהיה לי ברירה", אמר גיטלמן. מיה הוסיפה: "לא לכל אחד יש הורים שיכולים לתת ולעזור. יש ציפייה שתהיה תמיכה יותר גדולה דווקא מהמדינה. תמיכה מהבית זה לא משהו שמובן מאליו. אני פשוט לא אחזיק מעמד".

 

נכון להערב, מספר החולים בפועל (בניכוי המחלימים והנפטרים) עומד על 8,271 - המספר הגבוה ביותר מאז 26 באפריל. מוקד ההתפרצות המרכזי ממשיך להסתמן כעיר אשדוד, שבה אובחנו מאתמול בערב עוד 78 חולים חדשים. בבני ברק אובחנו מאמש 61 חולים חדשים, בתל אביב 58, ובפתח תקווה 25.

 

לפי מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף הקורונה, 20% מכלל חולי הקורונה בישראל בשבוע האחרון הם מארבעה יישובים חרדיים ומשכונות חרדיות בשתי ערים נוספות. מדובר בערים בני ברק, אלעד, מודיעין עילית, ביתר עילית והשכונות החרדיות בבית שמש ובאשדוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים