200 אלף בסגר בספרד, באנגליה חזרו לפאבים
ספרד הטילה סגר על אזור בקטלוניה שבו חיים 200 אלף איש, אחרי התפרצות קורונה ואלפי נדבקים. באנגליה פתחו את המסעדות והפאבים אחרי שלושה חודשים. ג'ונסון: "אל תהרסו את זה, עבדנו קשה להציל חיים"
ספרד הטילה סגר על אזור שבו חיים כ-200 אלף תושבים, בעקבות התפרצות של נגיף הקורונה ואלפי נדבקים. ההתפרצות בקטלוניה מגיעה אחרי שמדינות האיחוד האירופי פתחו את הגבולות הפנימיים שלהן, והשבוע אפשרו לאזרחי 14 מדינות להיכנס לאירופה.
הסגר הוטל בחבל קטלוניה בצפון מזרח ספרד, באזור סגריה - שבו נמצאת העיר ליידה. החל מהיום ב-12:00 נאסר על התושבים לצאת מהאזור. בניגוד לסגר הנוקשה שהטילה ספרד בחודש מרץ הפעם התושבים לא חייבים להישאר בבתים. מי שעובד מחוץ לאזור הסגר יהיה רשאי לצאת לעבודה, אך החל מיום שלישי יהיה חייב להציג אישור מהמעסיק.
המשטרה הספרדית הקימה מחסומים בכבישים בדרך לליידה, והזהירה את הנהגים שהם נכנסים לשטח שבו הוטל סגר. חלק מהנהגים העדיפו לחזור על עקבותיהם ולא להיכנס לעיר.
הנתונים של משרד הבריאות האזורי בקטלוניה הראו שאתמול היו באזור הסגר 3,706 נדבקים, לעומת 3,551 יום קודם. "החלטנו להטיל סגר על אזור סגריה בעקבות מידע שמאשר שיש עלייה חדה במספר הנדבקים", אמר נשיא קטלוניה קים טוריה. בנוסף נאסר על התקהלויות של יותר מ-10 אנשים.
קטלוניה היא אחד האזורים בספרד שנפגעו מהקורונה בצורה הקשה ביותר: 72,860 נדבקו בחבל קטלוניה בסך הכול. בספרד אובחנו מתחילת התפשטות הקורונה 205,545 נדבקים. 28,385 מתו מהנגיף. ב-14 במרץ הוטל סגר ברחבי המדינה, ובתחילת מאי החלה המדינה להסיר בהדרגתיות את ההגבלות.
בזמן שבקטלוניה 200 אלף איש נמצאים בסגר, בבירת החבל ברצלונה נפתחה היום כנסיית סגרדה פמיליה - מהאתרים המוכרים בעיר. הכנסייה הפופולארית, שבימים כתיקונם עמוסה בתיירים, נפתחה כדי לארח את הצוותים הרפואיים ואת בני משפחותיהם, כאות הוקרה על עבודתם במהלך המשבר. ברצלונה נמצאת 150 ק"מ מאזור הסגר.
בבריטניה נמשכה היום החזרה לשגרה כשבאנגליה נפתחו הפאבים, המסעדות והמספרות אחרי שלושה חודשים. ההנחיה תקפה רק לאנגליה. לשאר החברות בבריטניה – וויילס, סקוטלנד וצפון אירלנד – יש לו"ז אחר להסרת ההגבלות.
בעקבות ציפייה לנהירה של לקוחות הפאבים קיבלו אישור להיפתח כבר בשש בבוקר. הצהובון הבריטי "הסאן" העריך שבמהלך היום ימזגו בפאבים 8.5 מיליון ליטר של בירה. "לא יכולתי לחכות", אמרה דורותה פילרצ'יק, שמנהלת פאב בלונדון. "אני מאוד שמחה, הסגר היה די קשה".
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון קרא לאזרחים לנהוג באחריות ולשמור על הנחיות שמירת המרחק. עם זאת הוא הדגיש את הצורך בפתיחת העסקים: "ההצלחה של העסקים האלה והפרנסה של מי שתלויים בהם דורשות מכל אחד מאיתנו לפעול באחריות. אנחנו לא יכולים לאכזב אותם". עוד אמר ג'ונסון: "בואו לא נהרוס את זה, חברים. עבדנו קשה כל כך כדי להציל יחד חיים. הישמעו לכללים".
רישי סונאק, שר האוצר של בוריס ג'ונסון, קרא לבריטים "לאכול בחוץ ולעזור". הוא הזכיר שרוב העובדים בפאבים ובמסעדות הם צעירים שנכנסו לשוק העבודה וביקש מהבריטים לצאת לאכול ולשתות, כדי לספק פרנסה לאותם צעירים: "זה באמת צדק חברתי".