קצין באמ"ן העביר לדובר ראש הממשלה מסמך מודיעין נוסף, שניתן לומר שהכיל מידע על פעולות חריגות מצד שחקנים באזור בתקופת המלחמה בעזה, ואפשר לחשוד שכוונו כלפי ישראל. כך נודע היום (ד') ל-ynet. עוד נודע כי העברת המסמך בוצעה ללא סמכות ורשות, ולפי הקצין, בשל חשש כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אינו מעודכן במידע הביטחוני החשוב.
1 צפייה בגלריה
פרשת המסמכים הסודיים
פרשת המסמכים הסודיים
(צילום: shutterstock, דובר צה"ל)
מי שקיבל לידיו את המסמך הוא אלי פלדשטיין, דובר ראש הממשלה לעניינים ביטחוניים, שנעצר בפרשת המסמכים הסודיים, ומעצרו הוארך היום ביממה. בפרקליטות ובשב"כ מודעים לאירוע. מהחקירה עולה כי המסמך הנוסף הועבר לידי פלדשטיין לאחר שכבר הועבר לידיו "מסמך חמאס", אך לפני שזה פורסם בעיתון הבילד הגרמני.
בתוך כך, ל-ynet נודע כי העצורים בפרשת המסמכים הסודיים מוחזקים בתנאי מעצר קשים, השמורים לעצורים ביטחוניים, בתוך מתקן של שירות הביטחון הכללי. גורמים המצויים בפרטים סיפרו כי החשודים נמצאים בבידוד, כל אחד בתא נפרד, במשך השבועות מאז שנעצרו. באותם תאים אין חומרי קריאה או חומרים אחרים להעברת הזמן, והעצורים לא יוצאים מחוצה להם במהלך היום. בנוסף, כשהם יוצאים לטובת החקירה, אנשי השב"כ מכסים את עיניהם.
דיון הארכת מעצר לחשודים בפרשת המסמכים הסודיים, בתחילת השבוע
(צילום: מיקי שמידט)

משב"כ נמסר בתגובה כי "במסגרת הטיפול בפרשייה עדכנית נתונים במעצר לטובת חקירתם שלושה חשודים, למותר לציין כי חקירתם מתנהלת בהתאם להוראות הדין ותחת פיקוח עיתי של בית המשפט במסגרת דיוני הארכות המעצר בעניינם וכי אין פגיעה בזכות מזכויותיהם על פי חוק".
נתניהו טען אתמול כי החשודים מוחזקים "20 יום במרתפים" ועוברים "התעללות", לטענת לשכתו רק כדי להוציא מהם אמירות שווא נגד נתניהו. גורם ביטחוני התייחס לכך ואמר: "השימוש בטרמינולוגיה של 'התעללות' בחקירה הוא גם שקר מוחלט, וגם ישרת את אויבינו ככלי לניגוח של השב"כ סביב חקירות ביטחוניות. שלא נתפלא אחר כך לפגוש את הטיעון הזה נגדנו בבית הדין בהאג. ככל הידוע, אף נחקר או עצור בפרשה לא התלונן עד כה על התעללות או על הפרת תנאים וזכויות".
ובינתיים, היום סיים פלדשטיין את חקירת השב"כ שלו והוא אמור להיות מועבר למעצר משטרתי רגיל, כך שתנאיו יומתקו. לאחרונה נרשם מתח רב בין אנשי השב"כ לקציני להב 433, כאשר אלה לחצו לסיים את החקירה כיוון שזו כבר הגיעה לשיטתם למיצוי, אולם השב"כ בגיבוי הפרקליטות סברו כי ישנן עוד פעולות חקירה נחוצות. לכן, הם טענו כי יש להתעקש על הארכת מעצרם של החשודים. בלהב, מנגד, טענו בדיונים הפנימיים כי כבר התגבשה תשתית ראייתית לפחות לגבי שלושה עצורים, ויש להגיש הצהרת תובע ולסיים את מעצרם בתנאים הקשים במתקן השב"כ.