שתף קטע נבחר
 

המכתב של בת ה-7 שריגש אלפי אמהות

כשבתה של רוני ליאור שמעה שהיא עברה הפסקת הריון, תגובתה הייתה "בסדר" ולא מעבר לכך. עכשיו, כשהאם בהריון נוסף היא זכתה למכתב מפתיע מבתה, העלתה פוסט על כך בפייסבוק ואמהות רבות הביעו הזדהות ותמיכה. "לא ידעתי שכל כך הרבה נשים חוו הפסקת הריון עד שלא התחלתי לדבר על הנושא"

"בקיץ האחרון איבדנו הריון. לילדים אמרנו שיש בעיה, העובר לא גדל. האכזבה שלהם הייתה גדולה. בן הארבע חזר ואמר 'אבל אני רציתי אח תינוק' ובת השבע שתקה ורק אמרה 'בסדר'. לפני שבוע סיפרנו להם שאמא בהריון, ושאם הפעם הכל יהיה בסדר - בקיץ הם יקבלו אח או אחות, ואז הגיע המכתב וכל החומות שלי נמסו בתוכי". כך כתבה רוני ליאור מירושלים, בת 33, בקבוצת אמהות, וזכתה לאלפי לייקים ומאות תגובות.

 

הפוסט המלא:

 

 ( )

 ( )
 

"הייתי די בהלם מהתגובות, מהכמות שלהן אבל גם מרמות ההזדהות והאמפתיה", מספרת רוני ליאור ומציינת שהיא בהריון רביעי עם הילד/ה השלישי/ת. "תמיד משמח לראות את הטוב שבאנשים, וגיליתי שהוא בדרך כלל יוצא כשמדברים מהלב. אחרי שעברתי הפסקת הריון גיליתי שהרבה נשים חוו את החוויה הזו. את לא יודעת שזה ככה עד שאת לא מתחילה לדבר על זה עם נשים אחרות. הייתי המומה כשכל אישה שלישית שדיברתי איתה אמרה: 'כן, גם אני עברתי את זה'. אז כן, גם אני עברתי הפסקת הריון ואני מזכירה לעצמי כל הזמן כמה טוב יש לנו בעולם. זה עוזר לי מאוד".

 

- עד כמה בתך הפתיעה אותך?

"הילדה הרגישה שלי איכשהו מצליחה כל פעם מחדש להפתיע אותי. היכולת שלה לשים במילים פשוטות את מה שעובר אצלי בלב במילים מסובכות וכבדות מעורר אצלי השראה בכל פעם מחדש".

 

עוד בערוץ הורים:

- כואב הלב: כשלילד אין חברים

- להחליט ללדת בגיל 36 ולגדל תאומות לבד

- הילד בשל לגמילה מחיתולים? אלו הסימנים

 

הילדים מרגישים מה עובר עלינו

"כל חוויה, חיובית או שלילית, העוברת על אחד מבני המשפחה משפיעה על כל בני המשפחה", אומרת לאה שטרן, מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך להנחיית קבוצות הורים והנחיה פרטנית. "אובדן הריון הוא חוויה מטלטלת עבור ההורים אך משפיעה כמובן גם על הילדים. הילדים ציפו לאח קטן וציפייה זו נגדעה. הילדים מאוכזבים ועצובים. גם תחושת הביטחון עלולה להתערער. כל אחד מהילדים עלול להגיב בצורה שונה ועלינו להיות ערוכים להתמודדות עם רגעי כעס, התפרצויות זעם, בכי או שתיקות ארוכות".

 

לדברי שטרן, יש כאן קושי מורכב. "מצד אחד אנחנו, ההורים, מסוגרים בתוך כאבנו העצום. אנחנו נמצאים בתוך תהליך עיבוד האבל ומנסים כמה שיותר להתנהל בצורה שגרתית ('על אוטומט') מול הילדים מתוך כוונה להגן עליהם מפני הכאב והקושי. קשה לנו לחשוב שהילדים שלנו יראו אותנו במצב פגיע ורגיש. מצד שני, הילדים שלנו כל כך רגישים ומרגישים את כל מה שעובר עלינו. הם רגישים לכל שינוי או התנהגות שלנו, ומכאן יש סיכוי שהם יהיו מוטרדים, עצובים או חוששים אם לא נשתף אותם בפירוט ובשפה המתאימים לגיל וליכולת ההבנה שלהם על האירוע שקרה".

 

- מהי הדרך הנכונה להסביר לילדים מצב מורכב כמו אובדן הריון?

"זה לא קל בסיטואציה ההורית הקשה לתת את הדעת ולהיות ערניים לצרכים הרגשיים של הילדים, אבל זה הכרחי. עלינו להסביר לילדים את המציאות החדשה, לשתף שגם אנחנו, ההורים, מאוד עצובים, ולהעביר את המסר כי נעבור ביחד את התקופה הזאת ונאפשר לכל אחד מבני הבית להתמודד בדרכו עם האובדן. חשוב מאד לשדר לילדים תקווה ואופטימיות בהקשר של חזרה לשגרה ואם רלוונטי, כמו במקרה זה, גם בהקשר של הצטרפות תינוק חדש למשפחה בעתיד".

 

לכתבות וטורים נוספים היכנסו לפייסבוק הורים של ynet 

 

 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
רוני ליאור: "הייתי בהלם מרמות ההזדהות והאמפתיה"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים