שתף קטע נבחר
 

"לא רוצה לאמץ את הילדים שלי"

לילך ושרה אפרתי פלץ הן זוג שמגדלות תאומים שלילך ילדה. אבל החוק במדינת ישראל לא מאפשר לרשום את האם הלא ביולוגית כאמם של הילדים, אלא אחרי צו הורות פסיקתי. השתיים שחולקות חיים משותפים כבר שש שנים מסבירות איך זה נראה מהצד שלהן

זה התחיל כמו עוד אלפי סיפורים זוגיים - היכרות, התאהבות, חתונה וילדים. אבל הסיום הטוב לא מונע מבנות הזוג, שרה ולילך אפרתי פלץ, להגיע לבית המשפט. זאת כדי שמדינת ישראל תסכים לרשום את שרה כאמם של גיא ואלה, שלילך ילדה.

 

שרה מספרת: "אני לא רוצה לעבור תהליך אימוץ של שני הילדים שלי. לילך ילדה אותם, כי ככה החלטנו בינינו כשהקמנו את המשפחה שלנו, אבל שתינו האמהות שלהם. אני זוכרת שיצאתי מחדר הלידה כשהם נולדו, והדבר הראשון שאמרתי לאמא שלי היה: 'סוף, סוף אני אמא'".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

נכון להיום, מדינת ישראל, אינה מאפשרת לאם הלא ביולוגית, להסדיר את רישומה כאם, על סמך הצהרה, כפי שנעשה לגבי אבות, הגם כשמדובר באבות שאינם ביולוגיים (קרי, כאלה שנעזרו בתרומת זרע לצורך ההוריה). על מנת להסדיר את רישומה של האם הלא ביולוגית, כאמם של הילדים שילדה זוגתה, נדרשות כאמור, האמהות לפנות לבתי המשפט לענייני משפחה בבקשה למתן צו הורות פסיקתי. על פי הצו, בית המשפט מתבקש להצהיר כי האם הלא ביולוגית היא אמם של הילדים.

 

צפו בהן מספרות על פגישתן ועל לידת הילדים:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"החלטנו להפוך להורים"

הן נפגשו לפני שש שנים. "אני בעצם זימנתי אותה לחיים שלי", אומרת שרה, יזמית נדל"ן ועוסקת בתחום התת מודע על לילך, רופאה נוירולוגית בכירה במקצועה. "היה לי כאב ראש איום ובאתי אליה לקבל טיפול". אחרי שבועיים של פרידות ופגישות לא צפויות, הן נפגשו לקפה ולא נפרדו מאז. "אנחנו לא מוצאות אף פעם את הגרסה המדויקת לפגישה", הן צוחקות. "אבל בכל מקרה, מאז אנחנו ביחד, ואחרי כמה שנים של טיולים והנאה, החלטנו לעבור לשלב הבא - להיות הורים".

 

הן קנו תרומות זרע בחו"ל, והפרמטרים אותן חיפשו היו מאוד ברורים. "לילך רצתה תורם בריא, אני רציתי תורם יפה", אומרת שרה בחיוך ומרצינה מיד. "זה היה תהליך מורט עצבים, פיזית ונפשית. הייתה פעם ששאבו מלילך 26 ביציות ואף אחת מהן לא הייתה טובה. ההמתנה מניסיון לניסיון הייתה נוראית.

 

אולי יעניין אותך גם:

- 10 דרכים להגיב לשקרים של מתבגרים

- המורות שמתחפשות לדמויות מספרי ילדים

- יום הולדת בסטייל: עליסה בארץ הפלאות

 

"אבל בסופו של דבר זה הצליח מעל המשוער, ולפני שנה וחצי נולדו לנו ילדינו המדהימים, גיא ואלה. ועכשיו אני צריכה להוכיח למדינה שאני אמא שלהם?".

 

לדברי עו"ד דניאלה יעקובי, מומחית לזכויות להט"ב המייצגת זוגות רבים של נשים בהליכי הסדרת הורות, "המטרה היא שינוי תוקפם של צווי ההורות, כך ששתי האמהות, הביולוגית והלא ביולוגית, יוכלו להירשם כהורות לילדים מייד לאחר הלידה. זאת על מנת להבטיח כי לאחר מתן צו ההורות תונפק לילדים תעודת לידה חדשה, ובה יירשמו שתי האמהות".

 

היא מסבירה: "נכון למועד זה ניתנו על ידי בתי המשפט לענייני משפחה עשרות צווי הורות פסיקתיים שתחולתם למן מועד הלידה. המדינה הגישה ערעורים על החלטות אלה, שטרם נדונו. נוכח סירוב המדינה להנפיק לילדים תעודות לידה חדשות הכוללות את שמות שתי האמהות, הוגשה על ידי עתירה לבג"ץ. עתירה זו טרם הוכרעה והיא תלויה ועומדת בפני בג"ץ".

 

מדוברות רשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "רשות האוכלוסין וההגירה פועלת על פי חוק מרשם האוכלוסין ועל פי פסיקה של בתי המשפט. בכל הנוגע לרישום פרטי הורים במרשם, האם הביולוגית נרשמת מכוח הלידה ואילו לגבי בת הזוג, כמו לגבי בן זוג שאינו הורה ביולוגי- היא, או הוא, יוכלו להירשם על פי תעודה ציבורית - פסק דין שיקבע את הורות בת או בן הזוג".

 


פורסם לראשונה 19/02/2017 09:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גילי ומירית סטודיו לצילום
שרה ולילך אפרתי פלץ. שתי אמהות
צילום: גילי ומירית סטודיו לצילום
מומלצים