שתף קטע נבחר
 

יוזמה חדשה: אימהות לא זמינות אחר הצהריים לשעתיים

שלוש אחיות שהן גם אימהות ועובדות במשרה מלאה החליטו לצאת ביוזמה ולהציע לאימהות נוספות לכבות את הטלפון הנייד לשעתיים כל ערב כדי להיות רק עם הילדים. בעקבות תגובות שקיבלו מאבות הן מזמינות גם אותם להצטרף לזמן איכות משפחתי ומספרות כי השינוי כבר מורגש בבית שלהן

 

משפטים שילדים אומרים על הקריירה של ההורים שלהם

משפטים שילדים אומרים על הקריירה של ההורים שלהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
"מצטרפים ליוזמה חברתית ויוצרים נורמה חדשה - בין 18:00 ל-20:00 אימהות לא זמינות בטלפון וכן זמינות לילדים, לבית ולמשפחה. מאז שהתחלתי לסגור את הפלאפון בין שש לשמונה, החיים שלי השתנו. בהתחלה היה ממש קשה, האצבעות שלי רעדו וחשבתי רק עליו. די מהר התרגלתי והתחלתי להרגיש חירות אמיתית. איך מצטרפים? פשוט מכבים ומעבירים לחברים (לא בין שש לשמונה) כדי שתיווצר נורמה שכולם רגילים אליה, ויוצאות לחירות".

 

זו ההודעה שעוברת בימים האחרונים בקבוצות הווטסאפ של ההורים ובפייסבוק. מדובר ביוזמה פרטית של שלוש אחיות - מוריה שפירא (40), אימא לחמישה ילדים, עטרה כהן (36), אימא לארבעה ילדים, וצופיה גילבר (32), אימא לארבעה ילדים.

 

קראו עוד:

- "קראו לי פלצנית כי ארגנתי יום הולדת ללא חטיפים"

- לטפל בילדה שלי זה לא "לשבת בבית"

- הסיבה האמיתית שהחלטנו להרחיב את המשפחה

 

"הכול התחיל ממפגש אחיות אחר הצהריים", מספרת גילבר. "ישבנו ביחד על קפה, וכמובן שכשלוש אחיות, ששלושתן אימהות עובדות במשרה מלאה - אין מנוס מנושאי השיחה הרגילים כגון התמודדות עם הבית והעבודה גם יחד. מלבד העובדה שהעבודה בתפקיד ניהולי לא נגמרת כשמגיעים הביתה, יש גם רצון קצת להתייחס לעולם החיצון, להודעות ווטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם, וזה כמובן קורה כשאנחנו מגיעות הביתה, בזמן שבו הילדים הכי צריכים אותנו.

 

"מוריה שיתפה אותנו שבמהלך השנה האחרונה היא מכבה את הנייד שלה בין השעות 20:00-18:00, כדי שתוכל להיות באמת עם הילדים, המשפחה והבית. היא הציעה שאולי נהפוך את זה ליוזמה חברתית בשם 'אימהות לא זמינות'. מיד כולנו התלהבנו מהרעיון והתחלנו לתכנן את צעדינו הבאים: איך נפעל, למי נפנה, מה יהיה תוכן הפנייה ועוד".

 

"כולם יותר סבלניים ורגועים" (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
"כולם יותר סבלניים ורגועים"(צילום: אלבום פרטי)

למה דווקא שש עד שמונה ולא מוקדם יותר?

"חשבנו הרבה מאוד על הזמן שבו אנחנו מציעות לכבות את הנייד. האם זה צריך להיות 18:00-16:00 כשהילדים מגיעים הביתה או קצת יותר מאוחר, או אולי בכלל להציע את הרעיון בכללי ושכל אחד יבחר לעצמו את השעתיים ביום שהכי נכונות לו? הגענו למסקנה שכדי שהיוזמה תעבוד בעוצמה חייבים ליצור איזה קוד, ובשביל זה חייבים לבחור שעות אחידות לכולם. הלכנו בסוף על 20:00-18:00 כי היה נראה לנו שאלה השעות שבממוצע הכי נכונות לרוב המשפחות. כמו כן - בשעות אלו (לפחות בחלק מהזמן) גם הגבר של המשפחה יכול להיות שותף בזמן המשפחתי הנפלא הזה".


למה פניתן רק לאימהות?  

"מאוד התלבטנו איך למתג את היוזמה - גברים, נשים, הורים. בסוף החלטנו ללכת על הנקודה הנשית, כי האמנו שהכוח הנשי יכול לקדם את העניין ובגדול. שיערנו שבסופו של דבר גם הגברים יצטרפו ליוזמה, אבל לא שיערנו כמה נקבל על הראש כי לא צירפנו אותם מלכתחילה.

 

"מכל עבר קיבלנו פניות מאנשים שציינו שזו צריכה להיות יוזמה כללית. על כן בשמחה ובהתרגשות רבה אנחנו מכריזות על היוזמה תחת השם 'לא זמינים' ככללית ומיועדת לכולם, על מנת שנוכל ליצור זמן משפחתי אמיתי וזמן אישי אמיתי, שבו נוכל לחזור קצת לעצמנו".

 

טלפונים בצד למשך שעתיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טלפונים בצד למשך שעתיים(צילום: shutterstock)

איך הילדים הגיבו ליוזמה?

"הצלחנו לדבר עם הילדים שלנו ובאמת לשמוע אותם. פתאום שמנו לב שכאשר אנחנו מקשיבות למישהו עם הנייד במרחק נגיעה - אנחנו מקשיבות רק בחצי אוזן ובחצי השני בודקות את הווטסאפים, הודעות, פייסבוק וכדומה. כשהנייד מכובה ומחוץ לטווח בצורה מלאה, יש נחת ושלווה שקשה להסביר.

 

"מרגישים את ההבדל באופן שבו הילדים מדברים איתנו - באור שבעיניים, בהתלהבות של השיח. גם הם ממש מרגישים את השינוי ואומרים - 'סוף-סוף אימא עונה בפעם הראשונה שאנחנו קוראים לה', 'סוף-סוף אפשר לבקש ממנה את מה שאנחנו רוצים'. ובאופן מפתיע ביותר זה גם סידר את היום והמחשבה, כך שגם בזמן שאנחנו מאוד עסוקות ולא זמינות, הילדים והבעל יודעים שבסוף היום יש זמן שכולנו רק אחד של השני ושהעולם יחכה בחוץ, הם יותר סבלניים ורגועים".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

מה לדעתך הקושי הגדול ביותר של אימהות בימינו?

"מכיוון שעכשיו אני בחופשת לידה, אני חווה את זה בצורה מאוד עוצמתית. כיוון שאני בבית וזוכה להיות עם הילדים בצורה מלאה, לפחות לכמה חודשים, אני מרגישה את הפער בין התקופה שבה עבדתי בצורה מלאה. הבית, הילדים והמשפחה הם משרה מלאה בפני עצמה. אנחנו בעצם עובדות בשתי משרות מלאות - אחת בבית ואחת בחוץ. הקושי לשלב ביניהן ולנסות לתת מאה אחוז גם כאן וגם כאן הוא מטורף. לצערי הרב, פעמים רבות דווקא הבית נפגע יותר.

 

"אנחנו מנסות להיות לולייניות ולתפוס את הכול. השעתיים הפשוטות האלה ביום - שבהן מכבים את הנייד ונשארים רק עם הבית והמשפחה - נתנו לי ממש להיות שם ולהשלים קצת את החוסרים הרבים עם הילדים במהלך שעות היום".

 

מה לגבי הורים שחוששים לסגור את הטלפון כי לא נעים להם מהבוס או מהלקוחות?

"דבר ראשון המטרה היא ליצור כאן נורמה חברתית, ואז הגלגל יתהפך. לבוס וללקוחות לא יהיה נעים להתקשר אלינו. זוכרים את שעות המנוחה בין 16:00-14:00 שבהן אף אחד לא הרעיש? עד אז - אני מרגישה שהצורך להיות זמין לעבודה סביב השעון מגביר מאוד את השחיקה והעייפות מהעבודה. דווקא אם הבוסים יתמכו ביוזמה, הם יקבלו עובדים שמחים יותר, עובדים יעילים יותר - מה שכבר מזמן הוכח במחקרים.

 

"כאשר אנחנו אומרות 'נורמה חברתית', אנחנו מתכוונות לכך שאולי היום אני היא המוזרה שהטלפון שלה מכובה שעתיים ביום, אבל המטרה הסופית היא שמי שלא מכבה יהיה המוזר.

 

"אנחנו רוצות להרחיב את היוזמה ומחפשות מתכנת או מתכנתת שרוצים להיות חלק מהשינוי ולפתח את האפליקציה 'לא זמינים', שתכבה ותדליק את הטלפון באופן אוטומטי בשעות אלו. אפליקציה כזאת יכולה לעזור מאוד ליישום של הרעיון, במיוחד אם היא תאפשר מגוון של 'חוסר זמינות', כל אחד בהתאם ליכולותיו".

 

ההודעה:

 ( )

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"פתאום הצלחנו לדבר ולשמוע את הילדים שלנו"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים