שתף קטע נבחר

 

"אבא פגום": הקבוצה הכי לא פגומה בפייסבוק

אומנם הם קוראים לעצמם אבות פגומים אבל הם תומכים אחד בשני, מתנדבים, מייעצים ומשתדלים לעשות טוב במה שאפשר. איך נוצר מנהג השוקולד על השמשות ומה קורה כשמישהו מבקש עזרה בקבוצה

אם יצא לכם לראות במקרה רכב חונה ועל השמשה שוקולד, ולא הבנתם את פשר העניין, כנראה לא נחשפתם לדינמיקה בקבוצת הפייסבוק "אבא פגום שורדים ביחד".   

 

"יש מדבקות עם שם הקבוצה על הרכב. אם מישהו עובר ורואה מדבקה הוא מניח שוקולד, בקבוק שתייה או כל דבר משמח אחר, וכותב פתק בסגנון 'בוקר טוב'", מסביר ירון רייכמן מאור עקיבא, אב לשני בנים (3 ו-4), הפעיל בקבוצה כשנה ומנהל גם את קבוצת הוואטסאפ של אזור מגוריו כחלק מפעילות קבוצת הפייסבוק.

 

עוד הוא מספר - "לפני שבוע למשל מישהו שם לי אשכול בננות על הרכב, זה משפיע על כל היום ולא משנה באיזו שעה הפתיעו אותך".

 

רגע מתוק (צילום: אלבום פרטי)
רגע מתוק(צילום: אלבום פרטי)

עוד לפני כל הצ'ופרים מדובר על קבוצה פעילה מאוד. "אנחנו מתייעצים בכל נושא שקיים והרבה פעמים זה מלווה בהומור ועקיצות חינניות", אומר רייכמן. "למשל נותנים טריקים מצחיקים איך להרדים את הילד, אבל יש גם המון עזרה. יש רשימה של בעלי מקצוע שעוזרים אחד לשני. אם מישהו נתקע ויש לו פנצ'ר ברכב, הוא מעלה פוסט ובמהירות מישהו יגיע לעזור לו".

 

אתה מצליח גם ללמוד על ההורות שלך דרך הפורום?

"המדריכה הכי טובה שלי היא אשתי אבל בפורום יש הרבה ייעוץ, רעיונות לפעילויות עם הילדים, הרבה הזדהות. אני מגלה שיש עוד אבות כמוני שעושים פאדיחות, יש כמובן גם תגובות רציניות, כולם נרתמים לעזור ומייעצים, גם אם יש הומור בסוף תמיד מיישמים.

 

"במציאות היום-יומית קשה מאוד לשמור על קשר עם החברים הקרובים. המציאות שואבת לתוך גידול ילדים ועבודה, ונוצרה קהילה וירטואלית עם עצות טובות, סרטונים מצחיקים וחוויות משותפות. ההורות הפכה להיות קלה יותר וגם לא צריך להזמין אותם לקפה".

 

אחד הדברים שחברי הקבוצה מתגאים בו הוא רוח ההתנדבות. המטרה היא לא לתרום כסף אלא לתרום דברים ולהשקיע זמן. "למשל שמענו על ילד שקיבל מכות ואושפז", מספר רייכמן. "הצלחתי להגיע לאמו ולהבין דרכה מה יעשה טוב לילד. התארגנו ותרמנו לו משלוחים של משחקי פלייסטיישן, קורס הגנה עצמית לשנה ועוד".

 

רייכמן: "בזכות הקבוצה ההורות הפכה להיות קלה יותר" (צילום: אלבום פרטי)
רייכמן: "בזכות הקבוצה ההורות הפכה להיות קלה יותר"(צילום: אלבום פרטי)

האם להרבה אבות מהקבוצה יש את רוח ההתנדבות?

"בדרך כלל מעלים תמונה, משתפים על מעשים טובים וזה מדרבן עוד אבות לתרום. אחד מושך את השני - 'חדר כושר לנשמה'. לא מזמן ביקרנו בבית חולים ילד שנפל על הראש וחגג יום הולדת במהלך האשפוז. נסענו אליו עם עוגות ובלונים. הרגשתי שאני חוגג לבן שלי, האבא הרגיש שייכות, חלק מהקבוצה ואני גם מאמין שאנשים שמקבלים אחר כך נותנים חזרה לקהילה".

 

קראו עוד בערוץ הורים:

המצלמה לא משקרת - דינמיקה של אחיות

עשרת הקשיים הגדולים של ההורים

שני הורים לבד מול כל העולם

 

ניסן בן חמו, מראש הנקרה, הוא בדיוק הדוגמה לכך. לקבוצה התוודע כשהיה דווקא בצד המקבל. בנו חלה בסרטן ואושפז בבית חולים. במהלך האשפוז הגיעו החברים מהקבוצה לחלק משלוחים לחג חנוכה. הם דיברו והתעניינו במצבו. כך נחשף בן חמו לקבוצה ובפורים האחרון הצטרף לחלוקה של משלוחי מנות בבית חולים והרגיש שסגר מעגל.

 

"זה מראה כמה טוב יש במדינה, רוח ההתנדבות והעזרה, נתינה ענקית. רבים מחכים ליום המעשים הטובים, לחגים מיוחדים כדי לתת או לחלק משלוחים, אבל בקבוצה שלנו משתדלים להעניק על בסיס יומי. בינואר האחרון הייתה לבן שלי יום הולדת ומפעילת בלונים רצתה להעביר לו בלון מיוחד מקרית אתא לראש הנקרה.

 

"היינו צריכים רכב גדול ומיוחד. פרסמנו בקבוצה ותוך שבע דקות מישהו ענה שהוא אוסף ממנה ואכן היה אצלה תוך פחות משעה. ככה, באמצע היום, מישהו עצר יום עבודה כדי לעזור למישהו אחר שהוא לא מכיר, זה לא מובן מאליו לתת לבנאדם זר, אבל זה יוצר שרשרת של עזרה, וגורם לכל אחד לרצות לתרום גם.

 

"מלבד זה, נרקמו קשרים וחברויות אישיות, אני למשל עובד ברכבת וגיליתי שאנחנו מעל 200 עובדים בכל הארץ, זה יוצר עוד שפה משותפת עם אנשים".

 

קבוצת
"שרשרת של עזרה"(צילום: אלבום פרטי)

על מה מדברים בתוך הקבוצה?

"אין נושאים מיוחדים. יש שיחות מעניינות יותר ופחות, כל אחד מגיב לנושאים שהוא מתחבר אליהם. אפשר לדבר על ג'יפים, נשים, ילדים, הכול. מישהו יכול לעלות פוסט שנפרד מאשתו וישר מקבל הזמנה לבירה, פוסטים אנונימים של אנשים שקשה להם להיחשף וישר מגיעות תגובות והזמנה לעזרה מאחורי הקלעים.

 

"אני פחות פעיל בקבוצה, פחות איש של פייסבוק, למרות שלאחרונה אני משתדל להיכנס יותר. אני פעיל בעיקר ברמה ההתנדבותית, אבל יש לי חברים מאוד מופנמים ובקבוצה הם מאוד פעילים, מרגישים בנוח לעלות שאלות, להגיב, לתמוך באנשים, מאחורי המקלדת נוח להם".

 

הכול התחיל כשלסער בן הרוש נולדה ילדה ראשונה לפני כשנתיים והוא שיתף בעמוד הפייסבוק הפרטי שלו פוסטים הומוריסטים על הורות. הם צברו לייקים ותגובות ובמהרה פתח עמוד בשם "אבא פגום", שם המשיך לעלות פוסטים הומוריסטים על הורות. כעבור שנה הוא פתח את הקבוצה ותוך שנה היו בה 90,000 חברים. לצד בן הרוש מנהלים את הקבוצה גל שמו, אולג פרנט, אורן פודור, יוסי בן שבת, חיים קקון, שי קובוס, סטס אפונוביץ ויאיר יגר.

 

יוצאים מהרשתות החברתיות(צילום: אלבום פרטי)

"הפגום הוא מקום חיובי, לצחוק על עצמך", מסביר גל שמו, אחד ממנהלי הקבוצה. "הרעיון הוא לא להתבייש לדבר על החולשות בהורות, לשתף, לפרוק חוויות ביום יום בצורה הומוריסטית, טרגית ואיך להיות הורים טובים יותר. חברים בה כל סוגי האוכלוסייה -גרושים, חד הוריים, גאים, נשואים, כולם.

 

"כל פוסט שעולה מקבל אוזן קשבת. יש בעלי מקצוע שחברים בקבוצה ושמחים להעניק מהידע המקצועי לשאלות שעולות, כמו פסיכולוגים ויועצים למינהם, וגם הצעות עבודה - אני למשל מצאתי עבודה דרך הקבוצה. במקביל לפייסבוק יש עשרות קבוצות וואטפס לפי ערים, כמעט לכל עיר יש קבוצה וזה עוזר למערך ההתנדבות".

 

מאיפה הגיע המנהג של השוקולדים?

"בעקבות דרישה, הכנו סטיקרים עם שם הקבוצה שאפשר להדביק על הרכבים. אחד האבות ראה יום אחד רכב עם המדבקה ושם שוקולד עם פתק. זה התגלגל כמו כדור שלג לא רק בארץ, ברחבי העולם, קרה גם למישהו במונטריאול. לא צריך הרבה לזהות חבר קבוצה חוץ מחולצה, סטיקר או כובע.

 

"אבל הרעיון הוא בעיקר נתינה - בחנוכה חילקנו צעצועים, ממתקים וסביבונים ב-14 בתי חולים. כל אחד נותן מהמקום שלו. אם למישהו יש בית דפוס הוא יכול להדפיס לנו חוברות צביעה, לאבא אחר יש קונדטוריה אז הוא תרם אוזני המן לפורים, זה עוזר להגיע ולתרום למי שזקוק, לעשות מעשים טובים ובעיקר להיות אבות טובים יותר".

 

משפטים שאנשים אמרו לפני שהפכו להורים:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
עם הזמן נוצרו חברויות אמיתיות
צילום: אלבום פרטי
מומלצים