האמא שקוראת להורים למנוע את החרם הבא
"אין ילד שמחרים. יש ילד שההורים שלו לא ישבו איתו לשיחה צפופה והסבירו לו כמה אסור הדבר. הורים, תתעוררו. שיחה עם ילדיכם אחת לשבוע, בה תתעניינו במצב הילדים בכיתה, תחולל פלאים". לימור כץ כתבה פוסט שהפך לויראלי כי אף הורה לא יכול להישאר אדיש אליו
כך החל הפוסט שכתבה אתמול (ג') לימור כץ, אמא לשני ילדים מהוד השרון, שהפך מהר מאד לויראלי עם מעל 1,500 שיתופים. עוד היא כתבה: "אין ילד שמחרים, יש ילד שההורים שלו לא ישבו איתו לשיחה צפופה ורצינית והסבירו לו כמה אסור הדבר. הורים, תתעוררו. שיחה עם ילדיכם אחת לשבוע, בה תתעניינו במצב הילדים בכיתה, תחולל פלאים. עודדו אותם ללכת נגד הזרם, אם הם מרגישים את הכיווץ בבטן כאשר הם חושבים שהמעשה שגוי".
"כשבתי חגגה יום הולדת היא ביקשה מסיבת פיג'מות לחברות שלה", מספרת כץ. "אמרתי לה שהיא יכולה להזמין את כל בנות הכיתה או חברה אחת בלבד. היה לי ברור שנשתף את כל בנות הכיתה כי לא רציתי שאף אחת תרגיש מחוץ למעגל".
קראו עוד:
"עברתי חרם בגיל 12 ורציתי להיעלם מהעולם"
כך תדעו אם הילד שלכם עובר חרם ותעזרו לו
חרם בכיתה ג' למשך שנתיים, וההורים לא ידעו
אומנם המסיבה המדוברת התקיימה לפני שנה אך רק עכשיו כץ החליטה לכתוב את הפוסט, בעקבות המקרים האחרונים שעלו בתקשורת על חרמות נגד ילדים.
"חשבתי להראות שנושא החרמות תלוי בהורים בבית. אפשר ורצוי להזמין ילדים שהם לא מהמקובלים בכיתה ואני מעודדת את הילדים שלי לעשות זאת. עם השנים הם יוצרים חברויות עם ילדים מסוימים אבל אני גם מעודדת אותם לשתף לפעמים ילדים שלא מהמעגל החברתי שלהם.
"לפעמים זה הולך ולפעמים לא אבל הם מנסים ואני מעודדת אותם כי אני חושבת שזה מה שצריך לעשות. בהתחלה הם לא הבינו את זה אבל עם השנים הם כבר לא צריכים שאגיד להם, הם מבינים לבד ויוצרים קשרים עם ילדים נוספים".
המסר בעצם שהכל תלוי בהורים?
"כן, אני מאד מאמינה בזה. אני יכולה לחנך רק את הילדים שלי ולא ילדים אחרים. יכולה ללמד אותם את הדרך הישרה בעיניי. ממליצה להורים לשים לב לילדים ולשאול אותם על ילדים אחרים. שאלה פשוטה כמו - 'האם יש ילד שמגיע לבית ספר ללא סנדוויץ'?' או 'האם יש ילד שלא משתפים אותו במשחק?'
"אלו שאלות פשוטות שיכולות לעורר ולחולל פלאים ואם משהו לא נראה לנו אפשר לדבר עם ההורים של הילד ועם המורים. שאלות פשוטות שכדאי לשאול את הילדים כדי להבין מה הלך הרוח בכיתה. תתעניינו לא רק בילדים שלכם אלא גם בילדים נוספים".
הפוסט המלא:
מירב גלאם מספרת על חרם שחוותה בילדותה: