קצת אחרת: מק אנד צ'יז עם טוויסט של בריאות
חן לוינשטיין מכינה את המנה האמריקאית הקלאסית ומעניקה לה שדרוג בריא וכיפי בניחוח ישראלי. חממו תנורים, הכינו את בלוטות הטעם וקבלו את מתכון למנה קלילה להכנה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה
בשיתוף תנובה
הפקה: אינטרוויזיה / y-productions
המצרכים:
250 גרם פסטה ללא גלוטן (רצוי פסטה מקמח עדשים אדומות)3 כפות חמאה
3 כפות קורנפלור
2 כוסות משקה שקדים
1 כוס פתיתי כרובית מוקפאים
2 כוסות פתיתי גבינה צהובה 28%
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
זרעי קצח או שומשום שחור לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה או מלבנית גדולה בחמאה.
- מפשירים ומסננים 1 כוס פתיתי כרובית, מיובשת במגבת מטבח עד שהיא יבשה.
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה בתוספת כפית מלח וכף שמן זית, עד שהפסטה מוכנה אך עדיין קצת אל-דנטה. שוטפים קלות מתחת למי ברז, מסננים היטב ומערבבים עם מעט שמן. מניחים בצד.
- בסיר בינוני על אש קטנה, ממיסים את החמאה.
- בכלי קטן מערבבים את הקורנפלור עם מעט ממשקה השקדים כדי ליצור מרקם משחתי. מוסיפים לסיר ביחד עם יתרת משקה השקדים ופתיתי הכרובית ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את 2 כוסות הגבינה, המלח, הפלפל וקורט אגוז המוסקט. מבשלים בבחישה 5 דקות.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב ויוצקים לתבנית המוכנה. מקשטים בעוד קורט אגוז מוסקט ומפזרים קצח אם יש. אופים כ-55-45 דקות עד שהגבינה יציבה, זהובה ומבעבעת. אם הקרום יבש מדי, ניתן להבריש אותו בשמן זית ו/או משקה שקדים. מניחים לנוח 10-15 דקות לפני שמגישים.
הלבשה רותי אבירי: co.co. המתכון לקוח מסדנת בישול בריא עם פיליס גלזר
בשיתוף תנובה
מומלצים