מתכון קליל שילדים אוהבים: מאפינס גבינות והפתעות
חן לוינשטיין מכינה מאפינס ריחניים וטעימים שילדים אוהבים. בתוך המאפינס אפשר לשלב כל תוספת שאוהבים, אפשר לגוון איתם את ארוחת הערב, להגיש אותם בבראנץ' כיפי בשבת, הם נהדרים לאירוח וגם לארוחת עשר מזינה וטעימה לבית הספר. בתאבון
בשיתוף תנובה
מאפינס גבינות והפתעות - המתכון המלא
רכיבים: 2 מיכלים (500 גרם) גבינה לבנה דלת נתרן150 גרם גבינה צהובה 28%
1/3 כוס שמן זית
2 ביצים
5-4 שיני שום קצוצות
חופן עלי אורגנו טרי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
חופן שבבי בצל יבש או 2 בצלים יבשים קצוצים מטוגנים
2 כפות פפריקה מתוקה
175 גרם קמח לחם
175 גרם קמח חיטה מלא
18 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
כוס (200 גרם) צימוקים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים - שימו לב! סכנת חנק לפעוטות מתחת לגיל 5.
לקישוט:
ביצה טרופה
חופן אגוזים קצוצים (רק לילדים גדולים מעל גיל 5)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר (מנג'טים).
בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינות, השמן, התבלינים ושאר החומרים פרט לקמחים ואבקת האפייה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.
בעזרת 2 כפות מחלקים את התערובת ל-12 השקעים באופן שווה.
מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים אגוזים קצוצים מעל (אגוזים - רק לילדים גדולים מעל גיל 5).
אופים במשך 25-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
בשיתוף תנובה