קל להכנה: גלילי פילו ממולאים בתרד ובגבינה
שילוב של תרד ומוצורלה כמילוי למאפה הפילו - מתאים ממש כמו כפפה ליד. קבלו מתכון קל להכנה וטעים
בשיתוף תנובה
רכיבים:
• 8 עלי פילו מופשרים לפי ההוראות על־גבי האריזה
• שמן זית להברשה (½-¾ כוס)
• חפיסה (172 גרם, 8 יחידות) אצבעות גבינה חצי קשה
• למלית התרד:
• 25 גרם חמאה
• 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
• 2 שיני שום כתושות
• 500 גרם עלי תרד טריים חתוכים לרצועות
• 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
• מלח
• פלפל שחור גרוס
• ביצה טרופה
• 3 כפות פירורי לחם יבשים
• אגוז מוסקט מגורר טרי (כ־¼ כפית)
אופן הכנה
1. מכינים את מלית התרד: ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת. מוסיפים את התרד ומערבבים מעל להבה גבוהה עד שהתרד מתרכך.
מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח, במעט פלפל ובאגוז מוסקט. מבשלים עוד דקה או שתיים כדי לאדות חלק מן הנוזלים.
מסירים מהאש, מערבבים פנימה את פירורי הלחם ומצננים עד שהתערובת פושרת. מוסיפים כשני-שלישים מכמות הביצה הטרופה (שומרים את השאר לזיגוג) ומערבבים היטב.
2. פורסים עלה פילו על משטח העבודה - כשאחת הצלעות הארוכות פונה לחזית - ומברישים אותו בשכבה דקה של שמן זית. מקפלים את העלה לשניים כדי לקבל מלבן שהצלע הקצרה שלו פונה לחזית.
מברישים את העלה המקופל במעט שמן זית. מודדים 2 כפות ממלית התרד ומניחים פס מלית לרוחב שני השלישים האמצעיים של המלבן במרחק 8 ס"מ מהקצה התחתון.
מניחים על התרד אצבע מוצרלה ומכסים אותה בכף תרד נוספת. מקפלים את השוליים התחתונים מעל המלית ומקפלים פנימה את השוליים הנקיים משני הצדדים. מגלגלים לגליל מהודק. מכינים עוד 7 גלילים באותה דרך. מסדרים את הגלילים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
3. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). מברישים את הגלילים במעט שמן ומזגגים את חלקם העליון בביצה טרופה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שהגלילים זהובים ופריכים. מגישים חם (אפשר להכין מראש ולחמם מחדש בתנור לפני ההגשה).