האם הגיוני שהורה ינשק ילד בפה?
נשיקה בפה מעלה בדרך כלל קונוטציה רומנטית, אבל מה משמעותה כשהורה מנשק ילד או ילדה? בעקבות תמונה שעלתה לרשת של דיוויד בקהאם מנשק את בתו, בדקנו עם פסיכולוגים מה עמדתם בנושא
דיוויד בקהאם שוב נישק את בתו בפה, הפעם במהלך משחק, ועורר תגובות רבות וביקורת על התנהגותו, אבל בקהאם לא לבד. האם לגיטימי שהורה ינשק את בנו או בתו בפה? "זה עניין תרבותי", אומר ד"ר יצחק אלפסי, פסיכולוג חברתי, באולפן ynet. "יש תרבויות שבהן כשהורה מנשק ילד על הפה זה לגיטימי ולא יזעזע אף אחד".
קראו עוד:
אב בחופשת לידה: "הדבר הכי ממלא ומתיש"
לדברי ד"ר אלפסי, "השאלה היא איזו קונוטציה עולה לנו כשאנחנו מסתכלים על תמונה כזו של הורה וילד. כשאנחנו רואים שני אנשים שמתנשקים בפה הקונוטציה היא של יחסים רומנטים. חשוב להבין מה עומד מאחורי זה.
"בעצם אותם הורים שהם הורים צעירים מדור ה-y מתייחסים לילדים שלהם באיזשהו מקום כסוג של בני זוג".
הפסיכולוגית ד"ר סוזי קגן דווקא לא מזדעזעת. "אני חושבת שיש כאן משהו מאוד אישי בין הורה לילד", היא אומרת. "בעשור האחרון כל מה שקשור לחיבוק ונישוק ילדים קיבל קונוטציה מינית, אבל מדובר במגע מאוד טבעי. אתם יודעים, למשל, שהיום גננות בגנים משתדלות להימנע מלגעת ולחבק ילדים?"
יש איזשהו גבול. בחברה המערבית נשיקה היא סימן לתשוקה או אהבה בין בני זוג או לחיבה אינטימית, לא חיבה אינטימית בין הורה לילד.
"הורים עושים המון פעולות מאוד אישיות עם הילד שלהם. הם מקלחים אותו ונוגעים לו באיברים האישיים, כדי לנקות אותו. זה משהו מאוד טבעי בגילאים הצעירים.
"כמובן לא מדובר בילד בן 14-13, אבל ילדים קטנטנים לומדים לאהוב את הגוף שלהם דרך האהבה של ההורים שלהם אליהם, אהבה תמימה.
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
"לפעמים ילדים פועלים דרך חיקוי של ההורים שלהם, והם אלו שיוזמים את הנשיקה הקלה בפה. יש איזשהו חיקוי ולאו דווקא מיני. ילדים חוקרים את העולם לפעמים דרך הגוף של ההורים".
וד"ר אלפסי מדגיש, כי "המחקר מדבר על 'ילדים הוריים', כלומר הילד ממלא תפקיד כלשהו עבור ההורה, תפקיד שהוא לא אמור למלא כילד".