מגיעה למסיבה ולא יכולה לאכול
מסקר חדש עולה, כי אחד מתוך ארבעה ילדים, הסובלים מאלרגיה למזון, לא מוזמן לאירוע חברתי. אם לילדה עם אלרגיה לחלב: "לילדים יותר קל לקבל את המצב, מאשר להורים"
אחד מתוך ארבעה ילדים בישראל הסובלים מאלרגיה למזון לא מוזמן לאירוע חברתי, כך עולה מסקר שבוצע על ידי עמותת יה"ל, העמותה לאלרגיות מזון. הסקר נערך לקראת שבוע האלרגיה, שמצוין בימים אלו, בסימן "חברים חשובים יותר מאוכל", ובוצע בהשתתפות 680 הורים לילדים אלרגים למזון או אלרגים בעצמם.
רינת זורעיה ובתה רומי שאלרגית לחלב מכירות את התופעה. "יש לרומי אלרגיה מסכנת חיים לחלב מגיל לידה", מסבירה רינת. "לקח לנו המון זמן להבין את זה, להכיל את זה ואיך להתמודד עם זה ברמה היומיומית שזה מאוד קשה".
קראו עוד:
אלרגיה לחלב בילדים שכיחה הרבה יותר משחשבתם
הסבירי מה המשמעות.
"יש בעייתיות, חוץ מהמגע והאכילה. מספיק לשתות נס קפה ולהביא לה נשיקה, והיא פורחת, כך גילינו את זה כשהיא הייתה קטנה. היא לא יכולה למשל להיות בפיצריות, כי הריח של הגבינה המבושלת עשה לה התקף.
"אם ילד מגיע בגן או בבית הספר עם סנדוויץ' עם גבינה צהובה, זה כבר לא טוב. זו נקודת התחלה מאוד בעייתית מהסיבה הפשוטה שאם ונפלה לו חתיכה מהכריך, נגעה בשולחן שהיא צריכה לשבת בו, אני והיא בבעיה".
רומי, איך את נזהרת לא לגעת בחלב?
"כן, אני בודקת איפה יש חלב. אני אומרת להם שיש לי קוצר נשימה כי יש לי אלרגיה, ואני מבקשת מהם להיזהר.
מה קורה בימי הולדת?
רינת: "מזמינים אותה אבל כשאני שואלת את ההורה לפני המסיבה מה יש, הוא אומר שיש פיצה, ורומי לא יכולה להיות בקרבת פיצות. אומרים שהעוגה חלבית והיא לא יכולה לאכול מהעוגה, וזה מאוד קשה להסביר לה למה היא לא יכולה.
"כיום היא כבר יותר מבינה ומתרחקת אבל היא צריכה לקחת המון אחריות על עצמה והמון מודעות, וילדים עם אלרגיות מתבגרים בגלל זה הרבה יותר מהר כי אין להם ברירה".
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
לדברי רינת, "לילדים יותר קל לקבל את זה מאשר להורים. עכשיו העמותה כל שנה עושים כנס מאוד גדול בשביל להעלות את המודעות לאלרגיות, בשביל לעורר את משרד החינוך, כי כל שנה עושים לנו בעיות. כל מה שאנחנו רוצים, כל ההורים לילדים האלרגיים, זה חיים רגילים ונורמלים".
הערב (ה') יתקיים כנס של העמותה במשמר השבעה על חידושים, דגשים להתנהלות נכונה ועניין הסייעות שעדיין לא אושרו לילדים האלרגיים, בזמן שהם במסגרות החינוך.