ארוחה 10
זו ממש לא גזירה משמיים לגלות בתוך התיק של הילד את הסנדוויץ’ בקושי נגוס. הארוחה שאוכלים בבית הספר יכולה לתת לילדים כוחות, למלא אותם באנרגיה וגם להזכיר להם את האהבה והדאגה שלכם. וזה רק מתחיל בסנדוויץ’ מוצלח. מסביב אפשר להוסיף שלל תוספות בריאות וטעימות וגם לצילחות, כבר למדנו מכל תוכניות הבישול, יש חשיבות. רקחנו עבורכם כמה הצעות שיתנו להדמיון שלכם להמריא ולקופסה לחזור ריקה
בשיתוף תנובה
עצור! כריך רמזור
מצרכים
2 פרוסות לחם
2 פרוסות גבינה צהובה
1 חלמון ביצה קשה, חצוי
נבטוטים
עגבניית שרי, חצויה
איך מכינים
1. בעזרת סכין חדה, מסירים את הקרום הקשה מפרוסות הלחם.
2. חותכים כל פרוסת לחם לשני מלבנים בגודל זהה. חותכים כל פרוסת גבינה לשני מלבנים בגודל זהה לגודלם של מלבני הלחם.
3. מניחים על מלבן לחם פרוסת גבינה.
4. בעזרת מקד (חותכן עוגיות), קורצים שלושה עיגולים ממלבן הלחם השני ומניחים אותו על הגבינה.
5. מניחים בגומה העליונה חצי עגבניית שרי - הצד המעוגל כלפי מעלה, בגומה האמצעית את חצי חלמון הביצה ובגומה הנותרת את הנבטוטים.
6. חותכים את פרוסת הגבינה הנותרת למלבן ובעזרת חותכן עוגיות קורצים ממנה שלושה עיגולים. מניחים את הפרוסה על הכריך ומגישים מיד. מכינים את הכריך השני באותה דרך.
כריך אומלט מהאגדות
מצרכים
2 ביצים
מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
אפשרות: מעט מאוד פלפל לבן גרוס דק או טחון
כפית גדושה של חמאה
1-2 פרוסות לחם חצי-מלא או כל לחם לטעמכם
גבינה בולגרית למריחה 5% שומן
לעיטור: בצל ירוק, שטוף וחתוך דק
איך מכינים:
פעלו בדיוק לפי ההוראות שבמתכון ותקבלו אומלט אוורירי ונפלא, שלא דומה לשום חביתה. כמה פשוט – ככה טעים!
1. טורפים בקערית ביצים, מעט מלח (ואם רוצים, מעט מאוד פלפל לבן).
2. מחממים חמאה במחבת טפלון (ללא שריטות) על אש גבוהה.
3. יוצקים ביצים טרופות ומערבבים מיד, בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ, אם אין), במשך 10 שניות. מטלטלים את המחבת כך שהביצים יתפזרו סביב-סביב במשך 10 שניות ומנמיכים את האש. מתחילים לקפל מהשוליים פנימה, כדי שהביצים לא יתקשו בשוליים, ויוצרים צורת מלבן או כל צורה אחרת. כשהצד התחתון יציב (כעבור חצי דקה לערך) הופכים את האומלט בעזרת המרית, ממשיכים לטגן במשך חצי דקה או יותר עד למידת העשייה הרצויה ומסירים מן האש. מעבירים מייד לצלחת.
4. הגשה: מורחים גבינה בולגרית למריחה בנדיבות על 1-2 פרוסות לחם. מניחים את האומלט מעל ומעטרים בפרוסות בצל ירוק. מגישים מיד.
פיתה ביצת עין שכיף לטבול
רכיבים
2 פיתות
2 ביצים גדולות
2 פרוסות גבינה צהובה
4 כפות שמן זית
זעתר לטיבול
איך מכינים
1. פותחים את הפיתות כך שיתקבל פתח רחב ומניחים כל פיתה בצלחת הגשה אישית.
2. שמים מחבת קטנה על הגז ויוצקים לתוכה 2 כפות שמן זית.
3. כשהשמן מתחמם היטב שוברים ביצה אחת פנימה כמו בהכנת ביצת עיין.
4. ברגע שהחלבון מתחיל להיות לבן (לא שקוף)שמים על הביצה פרוסה של גבינה צהובה ומפזרים זעתר על הגבינה.
5. כשהגבינה נמסה מעט פותחים את הפיתה ו"שופכים" לתוכה את הביצה עם הגבינה והשמן זית שנשאר במחבת. באותו אופן מכינים גם לפיתה השנייה.
פורסים כל פיתה לרבעים ומגישים ליד סלט ירקות וגבינה לבנה (אפשר גם שמנת)
קטן אבל יש בו המון: מפינס גבינות
רכיבים
1.5 כוסות קמח
1/3 כוס קמח תירס/פולנטה
1 כף סוכר
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצי
1 כוס ריוויון
1 כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה)
50 גרם חמאה, מומסת
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה)
איך מכינים
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית שקעים.
2. בקערה גדולה, מניחים את הקמח תירס/פולנטה, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, מערבלים את החמאה, הביצים, הריוויון ואבקת הצ'ילי לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את היבשים שעירבבנו לבלילה ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את הבצל הירוק ו- 2/3 מהגבינה המגורדת.
5. מחלקים את הבצק בין השקעים ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים בתנור עד שהמאפינס תפוחים וזהובים וקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש, כ-25 דקות. מניחים על רשת לצינון.
גלגלו אותה: ספרינג רול
מצרכים
2 כפות שמן זית
6 ביצים
6 דפי אורז
קורט מלח
1/2 מכל גבינה לבנה 5%
6 פרוסות גבינה צהובה
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
איך מכינים
1. מחממים שמן במחבת ומכינים חביתה מכל ביצה.
2. מניחים קערת מים גדולה ליד משטח העבודה ומכינים את כל המרכיבים בהישג יד. טובלים דף אורז בקערת המים כ 20-30 שניות, מוציאים, מנערים עודפי מים ומניחים על משטח העבודה. מניחים על דף האורז (הרטוב) חביתה, זורים מעט מלח, מורחים גבינה לבנה, עליה מניחים פרוסת גבינה צהובה ומסדרים ירקות בחלק הקרוב אלינו. מקפלים את דף האורז כ 2-3 ס"מ מימין ומשמאל ומגלגלים.
3. חוזרים על הפעולות עם שאר דפי האורז, חוצים במרכז (כדי שיהיה נח לאכול) ומגישים.