ילדים מבשלים בריא יותר: בורקס גבינות ודפי אורז
פריך, חם, ליד ביצה קשה וירקות - קשה להגיד לא לבורקס חמים וטעים, אז איך הופכים אותו לבריא יותר? מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מגיעה למטבח של "בית בריא", הפרויקט המשותף של "ידיעות אחרונות", ynet ותנובה, יחד עם בתה אמה, ושתיהן מכינות גרסה בריאה יותר עם דפי אורז וגבינות עשירות בחלבון וסידן
בשיתוף תנובה
בורקס גבינות ודפי אורז
המרכיבים (ל-9 יחידות):
9 דפי אורז
מעט שמן קנולה – לשימון התבנית
שומשום
למילוי:
100 גרם גבינה בולגרית/צפתית 5% מעודנת
250 גבינה מלוחה 5%
חופן תרד קפוא מופשר ומסונן היטב
ביצה (להשאיר מעט ביצה בצד להברשה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
- מערבבים את הגבינות והביצה בקערה.
- טובלים דף אורז בקערה של מים ומשרים 5-6 שניות.
- מניחים את דף האורז על קרש חיתוך, מניחים כף מהמלית באמצע על כל אחד מהדפים, וסוגרים בצורת מעטפה.
- מניחים את דפי האורז על תבנית עם נייר אפייה או כסף משומנת מעט, מברישים בביצה שנותרה ומעטרים בשומשום.
- אופים כ-20 דקות, עד שהדפים מזהיבים.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
• המנה הזו מכילה בזכות הגבינות חלבון איכותי וסידן, רכיבים חיוניים בתזונה גם של מבוגרים וגם לילדים.
• דפי אורז הם ללא גלוטן, כך שהמנה מתאימה גם לצליאקים ולרגישים לגלוטן.
• מומלץ להגיש את המנה עם סלט או ירקות חתוכים.
• בכמות הקטנה של הגבינה המלוחה שיש במנה נוכל למצוא כמות גדולה יחסית של חלבון מה שהופך את המנה למשביעה. לכן, מומלצת בכריך לביה"ס ובטוסטים.
• המנגולד עשיר בכלורופיל, מכיל סיבים, מגנזיום וויטמין K החיוני לבריאות העצם.
• מנה של בורקס טעים, אבל עם מעט שומן. משביע ומזין וללא גלוטן = המון יתרונות במנה אחת.
בשיתוף תנובה