שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

האיש שמבשר על בוא החורף בכדורגל

ראניירי, מאמן שעשה את הבלתי יאומן, פוטר מקבוצה אשר עד לא מזמן שיחקה בליגת המשנה - באותו שבוע שבו הוביל אותה לשמינית גמר ליגת האלופות. הדבר מעיד על שינוי המגמה בכדורגל העולמי

אם מישהו היה נתקל בסקר הבא לפני שנה, הוא היה משפשף את העיניים וחוזר על השאלה: מה לדעתך יותר סביר שיקרה בשנה וחצי הקרובות?

1. קלאודיו ראניירי ואריק שיבק (מאמני לסטר סיטי ומכבי ראשון לציון בהתאמה) יפוטרו מתפקידם כמאמנים.

2. קלאודיו ראניירי ואריק שיבק יזכו באליפות המקומית, כל אחד במדינתם.

 

שום בן-אדם שפוי לא לא היה מעלה על דעתו להשיב "שתי התשובות נכונות". והנה אנחנו, אי שם באמצע פברואר 2017, ובתוך שבוע הבלתי יאומן קרה, ושני מאמנים אשר עשו את הבלתי אפשרי (כמובן שאין להשוות בין שני ההישגים) מוצאים את עצמם בבית.

 

קלאודיו ראניירי (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
קלאודיו ראניירי(צילום: גטי אימג'ס)

 

שבוע זה מסמל יותר מהכל את השתלטות גישת ה"כאן ועכשיו" על הספורט ברחבי העולם. גישה אשר הושרשה בעיקר ע"י בעלים והנהלות של הקבוצות השונות הרוצים הצלחה מיידית ללא קשר לתהליך הנבנה או להסתכלות לעתיד. יתר על כן, גם בעלים של קבוצה קטנה שמסתפקת בכל עונה בהימנעות מירידה לליגת המשנה, מפתח תיאבון אחרי אליפות היסטורית ולא מתבייש לפטר מאמן אשר אחרי עונת קסם סה"כ החזיר את לסטר למימדיה הטבעיים.

 

טרנד זה בעיקר משפיע על גישת המאמנים, שאינם מקבלים דקה של חסד בתפקיד לניהול קבוצותיהם (בדגש על גידול צעירים). מאמנים של קבוצות גדולות יעדיפו להשקיע הון תועפות ברכישת שחקנים בשלים עם ניסיון, גם כאשר איכות השחקנים היא בינונית, ובכך מונעים התפתחות של שחקנים צעירים לכוכבים. אם פעם שחקן בית של קבוצה גדולה היה צריך "לקרוע זוגות נעליים" (במשחקי גביע או בתור שחקן מחליף) על מנת לקבל הזדמנות ממשית בהרכב, כיום שחקני בית צעירים צריכים "לקרוע זוג טריינינג" בזמן שהם יושבים שבוע אחרי שבוע על הספסל או ביציע, ומחכים להזדמנות שתבוא בדרך כלל רק בצירוף של מספר פציעות בהרכב.

 

מגמה זאת של השנים האחרונות, אשר להערכתי תגדל הרבה יותר בשנים הקרובות, תפגע בעיקר באוהדי הקבוצות אשר כבר לא ימצאו לעצמם אגדות וסמלים אשר גדלים במועדונים ונמצאים שם עד יומם האחרון, דבר אשר יוריד מערך המסורת של המועדונים. לבסוף, כל העולם יתנהל בצורה הרבה יותר דומה ל-NBA, כששחקנים יעברו ממקום למקום מבלי שיהיה להם אכפת מהסמל או מההיסטוריה שמאחוריו.

 

כאנקדוטה קטנה, תנו לי לציין כי במידה ששחקני טניס היו מתנהלים כמו קבוצות כדורגל, לא היינו מקבלים גמר מרגש ומדהים באליפות אוסטרליה בין שני שחקנים ענקיים שהעלו ריגושים בקרב כל חובבי הספורט בעולם. עם הזמן, רגעים כאלה בענפים השונים יהפכו ליותר ויותר נדירים, והמפסידים העיקריים מכך יהיו בעיקר אנחנו הצופים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים