כך אופ"א תהפוך את משחקי המוקדמות למעניינים
במקום הקמפיין שנמתח כמו מסטיק וכולל המון משחקים מיותרים, צריך לערוך את המוקדמות באופן מרוכז ולסנן את הקטנות
מבט אל מוקדמות המונדיאל בדרום-אמריקה ובאירופה מראה שאנשים מעדיפים את הכדורגל ברמה הקבוצתית, ופחות ברמת הנבחרת. בעוד בדרום-אמריקה מרבית הנבחרות מציגות כדורגל פתוח ותוסס, כך שכל נבחרת יכולה ביום נתון לנצח כל נבחרת, באירופה עדיין קיימים פערים נרחבים בין הנבחרות בדרגים 1 ו-2לבין הנבחרות בדרגים 5 ו-6 (דבר היוצר משחקים עם תוצאות אסטרונומיות אשר לא מוסיפות עניין לצופה הממוצע).
גם העובדה שהמשחקים נמרחים כמו מסטיק במשך שנתיים, ובמרווחים גדולים בין מחזור למחזור, מקשה על הצופה הממוצע לעקוב אחרי המצב בכל אחד מתשעת הבתים המשוחקים במוקדמות המונדיאל ביבשת אירופה. כך, למשל, מסוף השבוע הקרוב יחזור הצופה הממוצע לצפות בליגות הטובות בעולם, והמחזור הבא של מוקדמות המונדיאל יתקיים רק בסוף העונה (כלומר: באמצע חודש יוני).
כדי להביא יותר עניין לכדורגל הנבחרות, אין ספק שצריך לשנות את השיטה. קיים צורך לרכז את משחקי הנבחרות בשני פרקי זמן שונים, בהם יתקיימו רק מוקדמות מונדיאל/אליפות אירופה במשך חודש (כפי שנעשה במוקדמות אליפות אירופה בכדורסל). בנוסף, באירופה צריך לערוך טורניר מקדמי לנבחרות החלשות כדי לסנן אותן לפני שמתחיל שלב המוקדמות האמיתי (כך לא ייווצר מצב לפיו נבחרת גדולה צריכה לשחק הרבה משחקים "מיותרים").
יתרונות השיטה:
א: שיטה זו יכולה לתת למאמני הנבחרות זמן להקנות שיטה לנבחרת אותה הם מאמנים.
ב: בנוסף, יוכל המאמן לעבוד על התיאום הקיים בין שחקנים מסוימים ,ולחבר בין שחקנים אחרים.
ג: יהיה ניתן לחבר את הקהל אל כדורגל הנבחרות הנחשב כפחות מעניין מאשר כדורגל הקבוצות אליו נוסעים ישראלים במהלך כל העונה.
ד: שינוי זה יכול להפחית את העומס והפציעות הנגרמות לשחקנים כתוצאה מכך.
אחרי הכל, כדורגל מוגדר כבידור, ולכן חשוב לחבר את הקהל אל כדורגל הנבחרות כמו שעושה אופ"א בקידום המפעלים האירופיים שלה: ליגת האלופות והליגה האירופית.