לסטר, לאן?
שנה אחרי שהדהימו את עולם הכדורגל עם זכייה באליפות אנגליה, השועלים נאבקים על הלגיטימיות שלהם בשתי חזיתות – בליגה ובאירופה. האם לסטר תעבור את התהליך שעברה מנצ'סטר סיטי ותהפוך מעוד קבוצה למועדון מוביל?
רק שש קבוצות זכו בליגה האנגלית מאז שינוי המבנה בשנת 1992. מנצ'סטר יונייטד קבעה את שיא האליפויות, 13. אליה הצטרפו צ'לסי עם 4, ארסנל עם 3 ומנצ'סטר סיטי עם 2. גם בלקבורן זכתה ב-1995, הישג ראוי לשמו בליגה שבה הכסף מדבר יותר מכל דבר אחר. ואז הגיעה לסטר, משום מקום.
במה טעו העונה השועלים, כפי שהם מכונים באנגליה? לא בהרבה. רבים ממוקדי הכוח העיקריים, בסגל ובצוות המקצועי, נשארו כפי שהיו. ראניירי ועוזרו קרייג שייקספיר הובילו את הקבוצה ביד רמה. רוב שחקני הסגל המובילים נותרו, בהם: קספר שמייכל השוער; המגינים כריסטיאן פוקס ו-ווס מורגן ; הקשר דני דרינקווטר; החלוצים ריאד מחרז וג'יימי וארדי ועוד.
למעט העזיבה של אנגולו קאנטה לצ'לסי, לא נרשמו עזיבות בעלות משמעות. לצד זאת, גם לא הגיעו שחקנים מהדרג הראשון. עם כל הכבוד לאחמד מוסא, אסלאם סילמאני ועוד כמה שהגיעו בקיץ ובפגרת החורף, אין ללסטר שחקנים ברמה עולמית, שישאירו אותה קרוב לצמרת.
ככל שההפסדים התרבו, הובן שיש לבצע שינוי מיידי. ראניירי שילם במשרתו ושייקספיר משמש מזה חודשיים כמאמן הראשי. לסטר עלתה למקום ה-12 בטבלה, כשרגע לא ברור אם הבטיחה את הישארותה בליגה. האשמה העיקרית במצבה תלויה בעיקר בהתקפה. לסטר כבשה אשתקד 68 שערים, השנה רק 41 והסיכוי שתגיע למספרים של השנה שעברה בליגה קלושים, לאחר שנותרו 6 מחזורים בלבד.
לצד זאת, יש גם נקודה חיובית. לסטר משחקת לא רע בליגת האלופות ועדיין בתמונת העלייה לחצי הגמר, אם תתגבר על פיגור של שער נגד אתלטיקו מדריד ועוד כמארחת. לאור זאת, אם שאיפותיו של הבעלים התיאלנדי הן לכיוון של התעצמות, עליו לאפשר למאמנו בעונה הבאה יד חופשית בבחירת השחקנים. כך תעבור לסטר את אותו תהליך שעברה בעשור האחרון מנצ'סטר סיטי – מסתם קבוצה למועדון מוביל.
וארדי
צילום: גטי אימג'ס
מומלצים