שתף קטע נבחר

 
עמיר פלג

על שופטים ושפוטים / "המשקיף"

אתמול הגיעו לא פחות משישה שופטים למשחק ליגת העל בין קריית־שמונה להפועל רעננה, אך בינתיים הליגות הנמוכות סופגות אש והפכו לקרקס בחסות ההתאחדות לכדורגל, שביקשה מהקבוצות עצמן למנות שופטים

בזמן שעולם הכדורגל כולו מתחבט בשאלה המטרידה, האם להשתמש באמצעים טכנולוגיים כדי למנוע טעויות שיפוט, אצלנו מצאו פתרון מהפכני: כדורגל בלי אמצעים אנושיים.

 

זה קרה בליגות הנמוכות ובליגות הנוער והילדים, שם משחקים התנהלו בסוף השבוע ללא קוונים. נכון, היוזמה באה מלמטה, במחאה על השכר שאיגוד השובתים משלם - פחות מ-90 שקל למשחק - אבל בהתאחדות שלנו לא התרגשו. בהודעה אינפנטילית, שנשלחה מבעוד מועד לקבוצות, נכתב: "אנא נסו להיות בוגרים ולמנות שופט שמקובל על שני הצדדים, ועדכנו אותנו בתוצאת המשחק, במכתב ששני הצדדים חתומים עליו באופן רשמי". העיקר שחשובה להם הרשמיות.

 

העיקר שחשובה להם הרשמיות. משרדי ההתאחדות לכדורגל (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
העיקר שחשובה להם הרשמיות. משרדי ההתאחדות לכדורגל(צילום: עוז מועלם)

 

זה לא היה מבחן הבגרות היחיד שאירגנה בסוף השבוע ההסתדרות לכדורגל של עופר עיני. באיגרת אחרת ששוגרה לקבוצות ליגה ג' ולמחלקות הנוער, הודיע מנהל אגף התחרויות אבי לוי, כי "בעקבות שיבושים בהזנת נתונים במערכת המשחקים, ייתכן שנתוני הרישום של הכרטיסים האדומים והצהובים אינם מדויקים", והזהיר שעקב כך תחול על מנהלי הקבוצות "חובה מוגברת" לפקח על הנושא שנמצא באחריותם גם ככה. כמובן, במקום לטפל בפאשלות הלוגיסטיות שלהם, מתנערים מאחריות בהתכתבות.

 

ובמגרשים? ברדק, שכונה, קרקס. בכמה משחקים לא היו קוונים, באחרים היו קוונים בלי דגלים (למרות שבהרבה צמתים מכרו כאלה), לפעמים גייסו נציגי קבוצות שגילו בגרות ונכונות לרוץ על הקו, ובאחד המקרים הורידו מהיציע פנסיונר (ממש בוגר) שתלה את המשרוקית כבר מזמן, וביקשו שישפוט. מעניין באמת מה היה אומר על זה יו דאלאס, הסקוטי שמגיע פעם בכמה חודשים לכמה ימים ומקבל אלפי יורו לביקור. בשביל זה, ברוך השם, יש להם כסף.

 

בלאגן בהתאחדות. עופר עיני (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
בלאגן בהתאחדות. עופר עיני(צילום: עוז מועלם)

 

יו"ר איגוד השופטים הוא עוזי יצחקי, הזכור מפרשת ה"צ'קלקה לכל מכונית". במקרה ההוא, כשכיהן כמנכ"ל משרד התחבורה, זכה אצלו המאכער דני נוימן לקיצור הליכים בתיאום פגישה עסקית. לא מזמן התגאה אותו יצחקי כי שכר השופטים הבכירים הועלה ב-60 אחוז - 2,500 שקל עבור משחק לשופט בליגת העל ו-2,300 בלאומית. עם השופטים שמקבלים גרושים ויוצאים מדי שבוע אל הלא נודע מול עסקנים, שחקנים ואוהדים אלימים, עוזי צ'קלקה דווקא לא ממהר. מה לעשות שלשופטים הזוטרים אין מאכער, שיזרז הליכים אצל היו"ר.

 

מדוע השופטים הבכירים שותקים? אלון יפת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
מדוע השופטים הבכירים שותקים? אלון יפת(צילום: ראובן שוורץ)

 

למה הבכירים שותקים?

ואם כבר מדברים על שכר הבכירים, שתיקתם של שופטי ליגת העל צורמת בהחלט. מדוע אינם מצטרפים למאבק של הקולגות מהליגות הפחות נחשבות? מה, הם משתייכים לאיגוד אחר?

 

מצד שני, חייבים להודות ששופטים רמי דרג כמו אלון יפת, אלי חכמון, מנשה משיח וארז פפיר יודעים לדאוג לעצמם, גם בלי קשר לכסף שמשלם להם האיגוד. שני הראשונים עשו זאת באמצעות

 ניסיון לעבוד על מס הכנסה, כשהעלימו הכנסות משיפוט בחו"ל. השלישי הגיש פעם דוח כוזב על שעות עבודתו בהוצאה לפועל, והרביעי קיבל כרטיסי טיסה למחלקת עסקים, כדי לשפוט משחק באירופה והמיר אותם לכרטיסים רגילים תמורת סטיפה של מזומנים.

 

עם הקומבינות האלה ראשי האיגוד יכולים לחיות בשלום, וגם עם ההפקרות בחצר האחורית של הכדורגל הישראלי. לכן משחקים חשובים בליגות נמוכות או במשחקי נוער, נערים וילדים אפשר לקיים בלי קוונים, בעוד שבקלאסיקו בין קריית-שמונה להפועל רעננה התרוצצו אתמול לא פחות משישה שליחים של האיגוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
שופט כדורגל
צילום: עוז מועלם
מומלצים