שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

כך באר שבע הפכה למועדון מספר 1 בישראל

בעלים מעורבת, חשיבה לטווח ארוך ובחירה נכונה של שחקנים. או בקיצור: כל מה שמכבי ת"א לא עושה עם תקציב יותר מכפול

הפועל באר שבע זכתה באליפות שנייה והוכיחה שהיא פשוט מתנהלת בצורה טובה יותר ממכבי תל אביב. הצהובים לא עשו עונה רעה בהשוואה לקודמת, כאשר צברו 72 נקודות לעומת 81 אשתקד. ואם לוקחים בחשבון את שני משחקי הגארבג׳ טיים בהם מכבי איבדה 6 נקודות, מגיעים ל־78.

 

המשמעות היא היא שבאר שבע התקדמה יותר מאשר מכבי הלכה אחורה. באר שבע עברה תהליך ארוך מאוד, אותו התחילו מאור בוזגלו ואליניב ברדה עם הגעתם. בכל עונה הם התקדמו, מפער של 16 ממכבי ל־6 וההתקדמות המשיכה עם מהפך ויתרון 2 נקודות, שהעונה צמח ל־13.

 

 (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
(צילום: ישראל יוסף)
 

 

אלה ההבדלים העיקריים שהעבירו את ההגמוניה לבאר־שבע:

 

● שתי הקבוצות שונות מאוד מבחינה ניהולית. מכבי עם בעלים קנדי שיושב בחו"ל בלי להיות בולט כלפי חוץ. בבאר שבע, הבעלים אלונה ברקת מעורבת בהכל ומנהלת את המועדון ביד רמה ובסטנדרט גבוה.

 

● למכבי יש מנהל מקצועי הכל יכול – ג׳ורדי קרויף, ולבאר שבע יש צוות שלם בראשות ברק בכר ואסי רחמים.

 

● יציבות – מכבי החליפה שמונה מאמנים בשש שנים (לא כולל ג׳ורדי), לעומת באר שבע שהתחילה את התהליך עם אלישע לוי ונתנה את המושכות לבכר, שחתם על חוזה ארוך טווח. מדובר ביתרון גדול של באר שבע על מכבי, שכל קיץ מתחילה מחדש.

 

● חשיבה לטווח ארוך – באר שבע מחתימה שחקנים צעירים ומבטיחים דוגמת מיכאל אוחנה (21), ניב זריהן (23), דור אלו (23), אורן ביטון (22) ועוד.

 

● עומק ואיכות – לבאר שבע יש שחקני קו מגוונים ומרובים כמו בוזגלו, ווקאמה, זריהן, מליקסון וחלוצים דוגמת שהר, ברדה וגדיר. כאשר מנגד עומדים דור מיכה, טל בן חיים ובניון וחלוצים כמו קיארטנסון, יצחקי ושוינפלד.

 

לסיכום, הבנו כבר שבאר שבע כאן כדי להישאר ולהשתתדרג בעתיד לעומת מכבי שחייה מעונה לעונה. וכל זאת עם תקציב של 50־55 מיליון שקל לעומת 120־130 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים