שתף קטע נבחר

 

אליפות אירופה לאומות: חנה מיננקו כיכבה

קופצת המשולשת השיגה את הכרטיס לאליפות העולם עם 14.17 מ' בניסיון הראשון, במסגרת האליפות בדרג ב' הנערכת בהדר יוסף. דונלד סנפורד ומרגריטה דורוז'ון לא הצליחו לקבוע את הקריטריון ללונדון. דיאנה ויסמן וגל ארד הרשימו ושברו שיאים לאומיים לנוער

אליפות אירופה לאומות באתלטיקה דרג ב' נפתחה הערב (ש') בהדר יוסף עם שורת כוכבים, אלופים אולימפיים ומדליסטים בתחרויות חשובות, כאשר המטרה העיקרית של נבחרת ישראל היא לשרוד בדרג זה. בסיום יום הפתיחה, הנבחרת בכחול-לבן בדרך הנכונה. ההיא מדורגת במקום השישי הכללי מתוך 12 נבחרות עם 115.5 נקודות. בסיום התחרות שלושת המקומות האחרונים יירדו דרג ושתי הראשונות יעלו לדרג א'.

 

בבור הקפיצות כיכבה סגנית אלופת העולם ומי שדורגה חמישית באולימפיאדת ריו 2016, קופצת המשולשת חנה מיננקו, שקבעה את הקריטריון לאליפות העולם הקיץ בלונדון עם 14.17 מטר, שאותו קבעה בניסיון הראשון.

 

קבעה את הקריטריון ללונדון. חנה מיננקו (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קבעה את הקריטריון ללונדון. חנה מיננקו(צילום: אורן אהרוני)

מיננקו קופצת. הנבחרת בדרך הנכונה להישארות בדרג (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מיננקו קופצת. הנבחרת בדרך הנכונה להישארות בדרג(צילום: אורן אהרוני)

 

הפתעה נעימה הגיעה מכיוונה של אדווה כהן, בריצה ל-3,000 מטר מכשולים, שניפצה את השיא הישראלי שהיא בעצמה החזיקה בו משנה שעברה. השיא החדש נקבע על 10:12:95 דקות, שיפור של 3.25 שניות. כהן סיפרה בסיום: "אני לא מאמינה. הכל הלך לפי התוכנית. הרגשה מצוינת לדעת שאני יכולה להביא הרבה נקודות לנבחרת הישראלית".

 

אטרקציה נוספת בערב העמוס הגיעה בהטלת הכידון, שם היה אפשר לראות את האלופה האולימפית מריו, שרה קולאק מקרואטיה, שהסתפקה ב- 61.06 מטר. מרגריטה דורוז'ון קבעה 59.35 מטרים ולא השיגה את הקריטריון לאליפות העולם.

"הרגשה מצוינת". אדווה כהן (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
"הרגשה מצוינת". אדווה כהן(צילום: יאיר שגיא)

 

לא בכל יום אלופה אולימפית מתחרה בישראל. שרה קולאק (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לא בכל יום אלופה אולימפית מתחרה בישראל. שרה קולאק(צילום: אורן אהרוני)

 

בתחילת הערב גם הדור הצעיר כיכב. ראשונה היא דיאנה ויסמן, ששברה את השיא הלאומי לנוער בריצה ל-100 מטר. היא חצתה את קו הסיום בזמן של 11.60 שניות, שהיה גם המקום הרביעי הכללי ומהווה שיפור של 6 מאיות לשיאה האישי. "יש לי עבודה קשה כל השנה, אני מנסה לשבור שיאים ורואים תוצאות", סיפרה ויסמן. "הרגשתי טוב עם הקהל הביתי, יש כאן הרבה חברים וזה ממש כיף. אני תמיד מקווה ליותר, ומכוונת לאליפות עולם לנוער - לתת שם את כל כולי".

 

גם בריצה המקבילה לגברים עשה זאת גל ארד, ששיפר את שיאו במאית שנייה והעמיד אותו על 10.59 שניות בתחרות הזמנה. בריצת 100 מטרים הרגילה קבע אמרי פרסיאדו את תוצאת השנה, כשסיים במקום הרביעי אחרי 10.51 שניות.

 

דיאנה ויסמן. שברה את השיא הלאומי לנוער (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
דיאנה ויסמן. שברה את השיא הלאומי לנוער(צילום: יאיר שגיא)

 

קבעה שיא אישי בריצה ל-3,000 מ'. לונה צ'מטאי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קבעה שיא אישי בריצה ל-3,000 מ'. לונה צ'מטאי(צילום: אורן אהרוני)

 

הרץ האולימפי דונלד סנפורד, שסיפר במסיבת העיתונאים ערב התחרות כי הוא מתמודד עם פציעה, לא הצליח לעמוד במשימה לקבוע את הקריטריון לאליפות העולם בריצה ל-400 מטר. הוא סיים שלישי בזמן של 45.76 שניות. צור ליברמן קבע בקפיצה לגובה 2.09 מטרים. לונה צ'מטאי סיימה במקום החמישי וקבעה שיא אישי בריצת 3,000 אחרי 9:26.44 דקות.

 

דונלד סנפורד בריצה (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
דונלד סנפורד בריצה(צילום: יאיר שגיא)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
חנה מיננקו
צילום: אורן אהרוני
מומלצים