"השאיפה - להיות מדליסטית אולימפית"
בגיל 27 רוכבת הסוסים היהודייה דניאל גולדשטיין, שנולדה בניו יורק, החליטה לעבור לייצג את ישראל. עכשיו, בראיון מיוחד מהמכביה ואחרי שזכתה באחת מהתחרויות היוקרתיות בעולם, היא מספרת על החלום הגדול ומקווה שרוכבים נוספים ילכו בעקבותיה: "המטרה היא לייצר נבחרת. אני פטריוטית"
לפני חמש שנים בחורה אמריקנית צעירה, אז בת 27, רוכבת סוסים ילידת ניו יורק, קיבלה החלטה לעבור לרכוב תחת דגל ישראל. היא ארזה את הציוד שלה ואת עצמה ועברה לאירופה להתחיל קריירה בינלאומית.
הבחורה הזאת, דניאל גולדשטיין שמה, לא ציפתה שאחרי תקופה קצרה היא תגיע לשיאה. רק לאחרונה היא זכתה באחת מתחרויות הקפיצה היוקרתיות בעולם, הגלובל צ'מפיונס טור בפורטוגל, ועמדה על הפודיום לצלילי "התקווה".
כל זה קרה ערב עלייתה על המטוס ארצה, לתחרויות הרכיבה באצטדיון וינטר ברמת גן. ניצלנו את ההזדמנות כדי לקיים איתה ראיון מיוחד ל-ynet ספורט, חדש לפני שהיא מייצגת אותנו גם באליפות אירופה.
"זו הייתה עבורי הזדמנות טובה. אני רוכבת יהודייה וראיתי בכך הזדמנות טובה לייצג את ישראל", מספרת גולדשטיין על המעבר. "לא רציתי לייצג בזירה הבינלאומית שום מדינה מלבד את המדינה שהיא מדינת המורשת שלי. אני באה ממשפחה מאוד ציונית ויש לי המון חברים בישראל, עשיתי את בת המצווה שלי בישראל ואני עדיין מבלה הרבה מהזמן שלי, ככל שאני יכולה, בישראל. עבורי, זאת הייתה האפשרות ההגיונית".
והמטרה בסופו של דבר היא להיות רוכבת אולימפית?
"זה לא רק להיות רוכבת אולימפית. השאיפה היא להיות מדליסטית אולימפית. לא רוצה ללכת רק כדי להשתתף, אני רוצה לנצח. אני מכוונת לטופ, לא לאמצע. אני לא מתכוונת ללכת לשם כדי להגיד שהייתי שם. המטרה שלי במעבר הייתה לתת השראה לרוכבים יהודים נוספים מרחבי העולם, לעשות את אותו מהלך על מנת שנוכל לייצר נבחרת".
למה זה כל כך חשוב לדעתך?
"רציתי לעודד רוכבים יהודים נוספים להפוך לנבחרת עם נוכחות אמיתית בזירה הבינלאומית - ועובדה, בשנה האחרונה בלבד כארבעה רוכבים ביצעו עלייה ועברו לרכוב תחת דגל ישראל. ישנה תנועה הולכת וגוברת של רוכבים מלאומים שונים שעושים את המהלך הזה, כמה מהם רוכבים מהשורה הראשונה בעולם".
את בקשר איתם?
"עם כולם. כל אחד מהם היה ונמצא איתי בקשר ויצר איתי קשר לפני. כולם שאלו והתעניינו והתייעצו איתי לפני שהם עשו את זה ולכולם המלצתי בחום. עזרתי למי שהיה צריך על מנת שזה יקרה. לכולם אמרתי שאני לא מצטערת לשנייה, ומעודדת כל מי שאני יכולה להצטרף".
למרות שזה לא קל.
"נכון. אבל כמו שאני תמיד אומרת, הראשונה שיוצאת למערכה תמיד נאלצת להיאבק. לי זה לא מפריע. לנו. ישראלים נאלצים להתמודד עם תדמית לא חיובית, אנחנו חיים את זה על בסיס יום יומי. אני מצידי לובשת את בגדי הרכיבה שלי בכל מקום בו אני יכולה, כי אני פטריוטית".
כל הציוד שלך צבוע בכחול-לבן מהיום הראשון שאת בזירה הבינלאומית, נכון?
"כן. אני, הצוות שלי שעובד איתי והסוסים שלי 'ממותגים' בדגלי ישראל, בכל תחרות. הקסדה, הז'קט, הציוד של הסוסים, הראשיות, השמיכות, ארון הציוד שלנו – הכל אצלי עם דגלי ישראל. זה בגלל שאני פטריוטית ואני לא מתביישת או מפחדת להראות את זה. אני רוצה לקדם את המדינה ולתמוך בה".
זה הביא אותך למצבים בעייתיים?
"היו כמה פעמים שקיבלתי מבטים לא נעימים, כן. לא משהו שאני לא יכולה להתמודד איתו בואי נגיד".
סוס אחר, חוויה אחרת
שם החווה והחברה של דניאל הוא 'סטארווין' (Starwyn), שפירושו 'כוכב מנצח'. הכל התחיל מחברה בשם "Star industries", שעסקה בייבוא משקאות והייתה הראשונה שייבאה את הוויסקיJ&B לארה"ב. דניאל החליטה להוסיף לשם את הסיומת WYN, פשוט כי היא אוהבת לנצח.
באליפות אירופה באוגוסט הקרוב היא תשתתף בפעם השלישית בקריירה. השגת הקריטריון לאליפות אירופה הראשונה שלה הייתה הפתעה אפילו עבורה. אליפות אירופה הבאה כבר נחשבה להצלחה מסחררת מבחינתה מכל הבחינות. מול קהל של 40 אלף איש היא העפילה לגמר באחת הזירות הקשות ביותר (אאכן בגרמניה), וסיימה במקום ה-21 שהעניק לה אוטומטית את הכרטיס לאליפות הנוכחית.
יש עלייך כיום יותר לחץ לקראת האליפות?
"תמיד יש לחץ. ספורטאים תמיד שמים על עצמם לחץ כדי להיות במיטבם בתחרויות בעלות חשיבות. זה הגיוני. אנחנו רוצים לתת את ההופעה הכי טובה שלנו, ועובדים כל הזמן עבור מעמדים כאלה. שתי האליפויות האחרונות היו ניסיון מצוין עבורי. הפעם הראשונה הייתה בעיקר כדי לנסות לעשות את המקסימום. סיימתי בין 50 הראשונות וקיבלתי את כרטיס הכניסה לאליפות העולם. בפעם השנייה הייתה לי בפעם הראשונה סוסה שבאמת האמנתי בה. היה לי איתה חיבור מעולה
והיינו צמד מצוין. הפעם יש לי סוס שונה לגמרי. גם איתו יש לי חיבור טוב.
"יש לחץ לעשות את הכי טוב עבור ישראל, כי זו במה בינלאומית ואתה תמיד רוצה לייצג את המדינה שלך הכי טוב שאפשר. בעיקר באליפויות ברמות האלה. אני כמובן רוצה להצליח עבור עצמי אבל זו כבר אליפות רביעית ברמה הזאת, ובשלב הזה כבר יש פחות פרפרים בבטן מגודל האירוע. אני יודעת לקראת מה אני באה ומה יהיה, אני יודעת איך להתכונן מנטאלית, אז למרות שיש לחץ, אני מרגישה ביטחון".
מה יקרה אחרי אליפות אירופה?
"הקיץ הזה היה כולו בצל ההכנות לאליפות, אבל כבר יש לנו תוכנית ארוכת טווח. אנחנו צריכים להחליט אם ללכת השנה על גביע העולם שיתחיל בסתיו או לא וכבר מתכוננים להגיע לוולינגטון בתחילת השנה הבאה. במקביל נבחרת ישראל צריכה להתחרות בקיץ הבא באליפות העולם ואולי לקחת חלק בסדרת הנבחרות העולמית בקיץ. שנה אחר כך יש עוד אליפות אירופה, ואז אולימפיאדה. כך שיש לנו שלוש שנים אינטנסיביות, שמחייבות אותי לתכנון מראש".
אז מה הציפיות שלך מהאליפות הפעם?
"אני מגיעה עם סוס אחר, אז ההתנהלות אחרות ולכן גם החוויה חדשה ואי אפשר להשוות אותה לפעם הקודמת. כל סוס הוא סוג של התחלה חדשה, ולכן אני מקווה להצליח כמו בפעם הקודמת. נראה מה יהיה. נעשה את המקסימום והטוב ביותר שנוכל".