שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

הפרויקט המיוחד של אריק זאבי

על פי חזונו של זאבי, מאמן טוב בשילוב עם ילדים מתאימים ותנאים ראויים, יכולים להוות בסיס ללא מעט מדליות אולימפיות - והוא משקיע בכך

לאריק זאבי, המדליסט האולימפי לשעבר, נמאס מההשקעה הנמוכה של המדינה בספורט, אז הוא החליט להקים קרן משלו לספורט, "הקרן למצוינות אולימפית בספורט". "באולימפיאדת לונדון 2012 דיברתי עם חבר הונגרי שלי. הוא שאל אותי מסקרנות כמה מדליות אולימפיות יש לישראל? עניתי לו 7 (נכון ל-2012). מההתלהבות הוא שאל: מה, באולימפיאדה הזו? עניתי לו שלא, אלא בכל הזמנים. הוא היה בשוק. הוא מיד סיפר לי שלהונגריה יש 452 מדליות(!)". כך אמר זאבי בראיון על הקרן שהקים. "זה שבר אותי", הוא הוסיף. אריק החליט להקים קרן שתשקיע ותעצב ילדים בספורט על פי חזונו, ומיד ניגש לעבודה.

 

הקרן נפתחה לפני כשנתיים, ומטרתה להביא מאמנים מהדרגה הראשונה, ולהתחיל לפעול עם פרויקטים בענפים שונים לילדים. הקרן התחילה מג'ודו וגלישה, עם מאמנים כמו מדליסט הזהב לשעבר גל פרידמן, ומאמנו לשעבר של זאבי אלכס אשכנזי. הפרויקט המשיך עם קפיצה במוט, ריצה, קפיצה לגובה ואופניים, וכעת יגיע גם לענפי הכדור. על פי חזונו של זאבי, מאמן טוב בשילוב עם ילדים מתאימים ותנאים ראויים, יכולים להוות בסיס ללא מעט מדליות אולימפיות. זאבי מייחס למאמן את החשיבות הגבוהה בגלגל הזה, ולכן דאג לטובי המאמנים שיכנסו לפרויקט. אשכנזי מסביר: "אתה יכול לקבל שטר אחד ששווה משהו וליהנות ממנו, אבל המכונה שמייצרת את אותם השטרות שווה הרבה הרבה יותר".

 

אריק זאבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אריק זאבי(צילום: אורן אהרוני)

 

הפרויקט לא זוכה להשקעה מהמדינה, אלא פועל במימון עצמי של זאבי וקרנות השקעה שגייס. הקרן החלה מפעילות בכפר הנוער בן שמן, וכעת נכנסת גם לבתי הספר ברעננה בשיתוף העירייה, ובתור פיילוט בערים נוספות דוגמת נתניה. ברעננה, התלמידים שיעברו מיונים יקבלו את כל הפרויקטים בשש שעות שבועיות בנוסף ללימודים וארבע שעות אחרי הלימודים, וכל זה מתחיל כבר בכיתות א', כדי שילמדו איך להשקיע כבר מגיל צעיר, אבל לא יאבדו זמן פנוי אחרי הצהריים ויוכלו לבלות עם חבריהם.

 

לפי זאבי, הפרויקט הוא בדגש על פריפריה והשקעה בעיקר בגילאי 6-9 וקדימה, כי שם לפי דעתו אפשר לגדל את האלופים האולימפיים הבאים. איך הפריפריה קשורה? זאבי קבע מחיר של 190 ש"ח לשנה עם עשר שעות אימון שמחולקות בין הלימודים ואחריהם. לשם השוואה, חוגים בעמותות יכולים לעבור את 1,000 השקלים בשנה, תמורת תנאים בינוניים והרבה פחות אימונים.

 

הפרויקט לא זכה עד כה לסיקור או התייחסות רבה בתקשורת הספורט בארץ, אך מדובר בפרויקט מבורך, פרויקט שכל המדינה תצטרך להחזיק לו אצבעות ולקוות שיצליח, כי זה מגיע לו. עכשיו רק נותר להסתכל קדימה ולראות אם הסטנדרטים הגבוהים יביאו תוצאות, ויוכיחו לנו שאפשר לעשות הכל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
אריק זאבי
צילום: עוז מועלם
מומלצים