כל מה שצריך לדעת על ליגת האומות
בשנה הבאה ייפתח מפעל הנבחרות החדש של אופ"א, והכנתי בשבילכם את כל המידע הנחוץ
אופ"א הודיעה לאחרונה על קבוצות הדירוג לקראת הגרלת בתי הטורניר החדש המכונה "ליגת האומות". מדובר במפעל שיתחיל בחודש ספטמבר 2018, יכלול את כל 55 הנבחרות החברות בארגון ויחליף למעשה את משחקי הידידות.
השיטה
כל נבחרת מדרג מסוים (ישראל ממוקמת בדרג 3 מתוך 4) תוצב בבתים של שלוש או ארבע נבחרות מאותו הדרג. הנבחרות יקיימו ביניהן ליגה פנימית (אשר תתקיים במתכונת של משחקי בית וחוץ). ארבע הנבחרות אשר יסיימו במקום האחרון בכל בית ירדו לדרג נמוך יותר. נבחרת שתסיים בראש הבית שלה תעלה דרג ותעפיל לפלייאוף של חצי גמר וגמר מול קבוצות הדרג שלה. בסיום שלב הנוקאאוט הזה, המנצחת תקבל כרטיס אוטומטי ליורו 2020. המשתתפות באותו פלייאוף יהיו רק נבחרות אשר לא יעפילו דרך המוקדמות, כך שאם אחת ממנצחות הבתים כבר העפילה, הבאה בתור אחריה תתפוס את מקומה.
השיבוץ של נבחרת ישראל
לאחר הכישלון במוקדמות מונדיאל 2018, נבחרת ישראל תדורג בקבוצת האיכות השלישית. גם הונגריה, רומניה, סקוטלנד, סלובניה, יוון, סרביה, אלבניה, נורווגיה, מונטנגרו, בולגריה, פינלנד, קפריסין, אסטוניה וליטא נמצאות בדרג השלישי.
הדרג הראשון כולל את 12 הנבחרות הטובות ביבשת לפי הדירוג הכללי של אופ"א: גרמניה, פורטוגל, בלגיה, ספרד, צרפת, אנגליה, שווייץ, איטליה, פולין, איסלנד, קרואטיה והולנד. הן יחולקו לארבעה בתים של שלוש נבחרות, ומנצחות הבתים יתמודדו בפלייאוף על תואר אלופת ליגת האומות. הדרג השני כולל את אוסטריה, וויילס, רוסיה, שוודיה, אוקראינה, אירלנד, בוסניה, דנמרק, טורקיה, צ'כיה וצפון-אירלנד, ובדרג הרביעי נכללות 16 הנבחרות החלשות ביבשת: אזרבייג'ן, מקדוניה, בלארוס, גיאורגיה, ארמניה, לטביה, איי פארו, לוקסמבורג, קזחסטן, מולדובה, ליכטנשטיין, אנדורה, קוסובו, סן מרינו וגיברלטר .הגרלת הבתים של הטורניר החדש תתקיים ב-24 בינואר.
מי ירוויח מהטורניר?
בעיקר נבחרות חלשות שמעולם לא זכו להעפיל לטורניר גדול. כרטיס אחד ליורו יחולק לדרג הרביעי, ממש מתנה עבור הנבחרות שנמצאות בו. גם ישראל תוכל להשתמש בטורניר כשהזדמנות נוספת להעפיל ליורו מעבר למוקדמות, אבל בדרג שלה נמצאות נבחרות חזקות כמו סרביה, יוון, מונטנגרו, בולגריה, פינלנד וסלובניה. ישראל תתקשה להתמודד איתן בשל העובדה שהיא לוקה בהבנת המשחק ויישום חלקים נכבדים ממנו, כגון החזקת כדור, יציאה מהירה להתקפות מתפרצות, התמודדות עם לחץ שמפעילה הקבוצה היריבה, עמידה נכונה במצבים נייחים ועוד.