הוארכה אשרת השהייה של טמלקובה, לא תגורש מישראל
פרסום ראשון: הג'ודוקא שהגיעה מבולגריה קיבלה אישור לשהות בארץ שנה נוספת ותייצג את המדינה בתחרויות, אבל עדיין לא יכולה להירשם לאליפות העולם ולמשחקים האולימפיים. בן זוגה, ברוך שמאילוב: "אנחנו עושים את זה לא רק בשביל עצמנו, אלא בשביל המדינה"
טמלקובה (20), שהגיעה לישראל בעקבות בן זוגה הג'ודוקא ברוך שמאילוב ושוהה בארץ כבר יותר משנתיים וחצי, התבקשה להגיע בדחיפות למשרד הפנים בחדרה, שעות ספורות לפני שהייתה אמורה לטוס לאליפות אירופה עד גיל 23 במונטנגרו.
אם טמלקובה הייתה יוצאת מהארץ, היא לא הייתה מורשית לשוב בגלל שאשרת השהייה תפוג במהלך התחרות. עם שובה היא אמורה להמשיך לטיסה נוספת למחנה האימונים של הנבחרת ביפן.
מאז הפרסום על גירושה הצפוי של טמלקובה נעשו מאחורי הקלעים מאמצים גדולים ללחוץ על משרד הפנים, כולל שיחות רבות שניהלו ראשי איגוד הג'ודו, אנשי משרד הספורט והשרה מירי רגב. בסופו של דבר השתכנעו במשרד הפנים ואף אישרו לג'ודוקא להאריך את אשרת השהייה לתקופה ארוכה מהמקובל.
יש לציין שלא מדובר עדיין בהענקת דרכון, אלא רק בתעודת מעבר ואשרת שהייה בישראל, כך שבינתיים לא ניתן לרשום את הספורטאית למשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 וגם לא לאליפות
העולם שתתקיים בשנה הבאה בבאקו.
טמלקובה זכתה בשורה של הישגים במדי נבחרת ישראל. לאחרונה היא זכתה במדליית כסף באליפות אירופה בג'ודו לג'וניור ובמדליית זהב בגראנד פרי טשקנט, שם עמדה על הפודיום ושרה את "התקווה".
שמאילוב אמר: "אני ובטי מאוד שמחים שהצליחו בסופו של דבר להאריך לה את האשרה ולתת לה לייצג את ישראל שנה נוספת. אנחנו עושים את זה לא רק בשביל עצמנו, אלא בשביל המדינה. אנחנו תקועים בין שני עולמות – רוצים כבני זוג שיהיו לנו תנאים נוחים והתנהלות נוחה, אבל יש לנו את הספורט ולו"ז צפוף. היום זה צעד נוסף לכך".
מאמן נבחרת הנשים, שני הרשקו, סיפר ל-ynet: "אני רוצה להודות לכל הגורמים שעוזרים ומסייעים, בראש ובראשונה למשרד הספורט שפועל ומסייע מאחורי הקלעים, למשרד הפנים בחדרה על הרצון לעזור והבנת הקשיים. יחד עם זאת, חשוב לציין ולהדגיש שבטי טרם קיבלה דרכון ואזרחות ישראלית, וזה עלול ליצור בעיות בחלק מהתחרויות. מבחינתי ומבחינת איגוד הג’ודו, בטי היא ספורטאית ישראלית לכל דבר, מייצגת בכבוד ובהצלחה מרשימה את ישראל בכל במה אפשרית ועושה זאת בגאווה ישראלית כמו כל ספורטאיות הנבחרת. אני מצפה מכל הגורמים לדאוג להעניק לבטי את מה שמגיע לה בזכות, ולייצר עבורה שקט תעשייתי בו תוכל לעסוק בצורה מקצועית ושקטה בג'ודו".
יו"ר איגוד הג'ודו משה פונטי הוסיף: "אני רוצה להודות לשרת הספורט מירי רגב שתומכת בספורטאים הישראלים ועושה זאת ללא פשרות. אני רוצה להודות לצוות משרד הפנים ולשר אריה דרעי, שפעל בצורה מהירה, בצורה חיובית ונתן לבטינה לצאת לתחרות בראש שקט".