גלעדי: "בקרוב שיפוט בתחרויות לא יהיה על בסיס אנושי בלבד"
חבר הוועד האולימפי דיבר ב'וועידת וינגייט למצוינות' על השינויים הצפויים בשנים הבאות. לא התייחס לחשדות נגדו על הטרדות מיניות
'ועידת וינגייט למצוינות בספורט' נערכה היום (ראשון) בנתניה, ובמסגרתה הציגו בכירי הספורט בישראל ובעולם היבטים שונים הקשורים לטיפוח והישגיות.
את הוועידה פתח המושב האולימפי - 'מריו דרך טוקיו לפריס', אותו הוביל אלכס גלעדי, חבר הוועד האולימפי הבינלאומי וסגן יו"ר ועדת התאום של משחקי טוקיו 2020.
"הכותרת של דבריי הבוקר היא שאני צופה שבקרוב תסתיים התקופה של שיפוט תחרויות ספורט על בסיס אנושי בלבד", סיפר גלעדי. "אני מעריך שהטכנולוגיה הקיימת היום תאפשר בעתיד הקרוב הצבת מספר רב של מצלמות וחיישנים שיקבעו בוודאות את איכות התרגיל של הספורטאי, את הציון שיקבל ואת התוצאה שישיג". גלעדי לא התייחס לחשדות נגדו על הטרדות מיניות.
הדובר המרכזי במושב היה נשיא הוועד האולימפי הצרפתי, דניס מסגליה, שהציג את המודל האולימפי של צרפת והתכנית האולימפית של פריס 2024. גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, הציג את התוכניות לשנים הקרובות, והדרך להבטיח ולקדם מצוינות ספורטיבית והישגים בספורט בישראל.
המושב השני בוועידה עסק בתפקידם של המדע והמחקר לקידום מצוינות בספורט, ובמרכזו הציג פרופ' אנדרו ג'ונס את הפרויקט של חברת NIKE, בו היה שותף, לשבירת מחסום הזמן של שעתיים בריצת מרתון.
המושב השלישי עסק בקשר שבין תקשורת וספורט וניסה לענות על השאלה - מהי תפקידה של התקשורת בקידום המצוינות בספורט? המושב האחרון הוקדש להצגת המדיניות הלאומית לקידום מצוינות בספורט. בפתח המושב הציג מנכ"ל מכון וינגייט, אמוץ בכר, את עקרונות תכנית 2030 לפיתוח התשתיות והמתקנים במכון וינגייט.
מנכ"ל משרד התרבות והספורט, יוסי שרעבי, הציג את תכניות המשרד לעידוד מצוינות בספורט בשנים הקרובות. איציק לארי, מנכ"ל הטוטו, הציג את תכנית ההשקעות של הטוטו במתקנים ובתשתיות לצד הרחבת התמיכה בספורט הישראלי.