שתף קטע נבחר

 

המאבק להסדרת הפוקר בארץ תופס תאוצה

בעזרת קמפיין למימון המונים, סטס טישקביץ ושמעון יפה הוציאו לדרך מהלך חסר תקדים בישראל, שנועד לתת לגיטימציה לפוקר אחרי שנים של בלבול בנוגע למעמדו: "אם נצליח בכל זה, אולי ניצור בסיס עבור מאבק דומה במדינות אחרות"

 

סטס טישקביץ באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ')

סטס טישקביץ באולפן ynet    (צילום: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סטס טישקביץ, ממייסדי האקדמיה לפוקר ופעיל בכיר בענף בארץ, חבר לאחרונה לשמעון יפה, טייס במיל', כדי להוציא לפועל משימה מאתגרת במיוחד. כבר שנים ששחקנים בישראל, מקצוענים וחובבנים, וכך גם רשויות החוק, עוסקים בשאלה הסבוכה - הפוקר הוא ענף חוקי או לא? המטרה של טישקביץ' ויפה היא לסיים את הסוגייה ולהסדיר את מעמדו של הענף בארץ, ע"י מהלך חסר תקדים שיפעל במספר מישורים. קמפיין גיוס ההמונים שנועד לממן אותו נפתח היום (א'), ומטרת המארגנים היא לגייס מינימום 250 אלף שקל, כשהתקווה היא להגיע לסכום של בין חצי מיליון למיליון שקל.

 

 

קצת רקע: ב-2008 נתבע אדם שאירגן משחקים בחדר גדול במלון בארץ. בסיס התביעה היה שפוקר הוא משחק שתלוי במזל יותר מאשר ביכולת, ולכן מדובר במשחק אסור. בית משפט השלום פסק שאכן מדובר במשחק אסור (מאז נקבעו עוד תקדימים), ומאז אותה החלטה אנשי הפוקר בארץ פועלים להסדרה, אך לא בצורה מאורגנת ורחבת היקף כמו שמתוכננת כעת.

 

הקמפיין שיצא לדרך

הקמפיין שיצא לדרך

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בקרוב זה יהיה חוקי בארץ? (צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל) (צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)
בקרוב זה יהיה חוקי בארץ?(צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)

 

טישקביץ: "המשפט נתן כלי לרשויות להגיד שפוקר זה לא בסדר. מארגני אליפות ישראל עירערו לבג"ץ, שסירב לדון בעניין כל עוד לא עצרו אותם פיזית. למעשה, קהילת הפוקר התקפלה מול הבלוף של המשטרה, ומאז נוסד סבב אליפות הארץ בפוקר (IPC) אותו מקיימים על אונייה או בחו"ל. הבלוף נחשף ב-2009 כאשר המשטרה פשטה על טורניר של ליגה ישראלית. קבעו תאריך למשפט, אבל יום לפני כן המשטרה ביטלה את האישומים מחוסר עניין לציבור. המאבק נמשך כש'פדרו פוקר' ניסו להרים אליפות ב-2014, אבל המשטרה פנתה לאולם האירועים ואיימה לבטל להם את רשיון העסק. הם הצליחו בכל זאת לקיים אירוע ב-2017 עם פרסים יפים".

 

טישקביץ ממשיך: "כולם לא מצליחים להבין אם הענף חוקי או לא, והמשטרה לא מונעת בסופו של דבר את המשחקים. גם בסצינה הלא חוקית יש מועדונים שמפרסמים בפייסבוק ופעילים, ואם המשטרה מגיעה אחרי כמה שנים זה בגלל העלמות מס ולא בגלל ניהול וארגון משחק לא חוקי. יש גם פעילים בתחום שאומרים 'בואו נעשה את הפוקר חוקי', אבל לא מבינים את העניין. אני לא בטוח שכדאי שכל אזרח צריך לפתוח חדר פוקר, כמו שלא כל אחד יכול למכור סיגריות או אלכוהול. נדרשים פיקוח ורגולציה".

 

סטס טישקביץ. "נדרשים פיקוח ורגולציה" (צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)
סטס טישקביץ. "נדרשים פיקוח ורגולציה"(צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)

 

עניין ההסדרה, כמו גם שאלת "מזל או יכולת", הם דברים שרצים בקהילת הפוקר כבר זמן רב. למה רק עכשיו המהלך יוצא לפועל? 

"לא היה חזון, לא היה תקציב ולא היו אנשי מקצוע שנחוצים לכך. האקדמיה לפוקר הרימה את הכפפה ב-2017. זה מוסד שמלמד, לא עמותה או תנועה פוליטית. אנחנו שחקני פוקר שלא יודעים לארגן הפגנה. איגוד הפוקר פועל בהתנדבות ואחראי לפורמט של פוקר ללא מזל. המהלך לא יצליח בבית משפט, רק דרך הכנסת, ולכן אנחנו זקוקים לעזרה מבחוץ.

 

"לפני ארבעה חודשים הבנתי שהגיע הזמן למעשים, שזה מה שאני רוצה לעשות. ללכת אול-אין עם קמפיין להסדרה, שגם אם לא יצליח אדע שעשיתי הכול. ידעתי שאני לא רוצה לעשות את זה לבד, כי אני יכול להיתפס כבעל אינטרס שרוצה לקדם את עצמו, אז שמעון הוא השותף לקמפיין ועוזר בהתנהלות מול הגורמים המשפטיים והפוליטיים. התחלנו לגייס אנשי מקצוע – קודם כל ייעוץ אסטרטגי, האנשים שמתווכים בין העם לנבחרי ציבור. הם הזהירו מראש שהם מרגישים את השטח וחושבים שלא נצליח, וזו הסקפטיות שאני שומע גם מהעם. הם אמרו לנו שקודם כל צריך לשנות תדמית ציבורית לפני שמגיעים לכנסת.

 

שמעון יפה. השותף לקמפיין (צילום: סבב אליפות ישראל בפוקר IPC)
שמעון יפה. השותף לקמפיין(צילום: סבב אליפות ישראל בפוקר IPC)
 

קודם כל - לשנות את התדמית הציבורית (צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל) (צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)
קודם כל - לשנות את התדמית הציבורית(צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל)

 

"בשביל שיילכו לח"כ צריך נייר עמדה ודוח כלכלי. אז כאן אנחנו עובדים על דוח שבודק את הפעילות בשמונה מדינות, הרגולציה והפתרונות האפשריים ואיך זה עזר לאזרחים ולמדינה מבחינה כספית. כדי שנצליח בפעילות בכנסת, משרד עו"ד ברון ושות' מנסח לנו הצעה ואת הסעיפים הקטנים. ויש עוד אנשי מקצוע מכל מיני תחומים - משרד היח"צ דני לוי עוזר עם הבאת העניין לערוצי תקשורת מרכזיים, כי יש לפוקר חרא יח"צ, מקשרים אותו עם פשיטות רגל וכד'. יש שיווק דיגיטלי ופנייה לרשתות החברתיות, יש גם ד"ר מומחה, ד"ר ארנון בונה, שיבוא עם מחקר שמוכיח שמדובר בענף שמבוסס על יכולת ולא על מזל. אם נצליח בכל זה, אולי ניצור בסיס עבור מאבק דומה במדינות אחרות". 

 

קמפיין מימון ההמונים התחיל אתמול. מה החזון שלך בנוגע אליו?

"יש הבדל גדול בין להביא חצי מיליון שקל מ-5,000 שחקנים לבין חצי מיליון מגופים אינטרסנטים. אם האקדמיה הייתה תורמת את כל הסכום, זה היה בעייתי. הגיוס נועד לתיקצוב הפעילות, אבל גם כדי להוכיח עניין מצד הציבור. אם אנשים לא יתרמו, אז בעצם אין לי בשביל מה לעבוד. הכסף יילך לחשבון נאמנות, הבאנו ספונסרים לקמפיין ויהיה ערך אמיתי למי שיתרום. למשל, אפשר לקבל קורסים והרצאות מקוונים, הקרנה של הסרט 'המשחק הגדול', כרטיס כניסה לגביע המדינה בפוקר חובבני ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל
סטס טישקביץ
צילום: באדיבות הקמפיין להסדרת הפוקר בישראל
מומלצים