שתף קטע נבחר

 
יאיר קטן

התקפת לב

בעיית זחיחות? חוסר מחץ? יוגי לב חטף עצבים אחרי ההפסד לאוסטריה, ניפה את לירוי סאנה מהסגל הגרמני ובתוך ים הכישרון אלופת העולם עדיין מחפשת את ההרכב הקבוע

 

יואכים לב (צילום: getty images)
מה יהיה עם גרמניה? יואכים לב(צילום: getty images)

 

כשיוגי לב מתעצבן, וזה לא קורה לעיתים קרובות, קורים דברים בלתי צפויים. לא שניתן למצוא קשר ישיר בין הדברים, אבל לכו תדעו – יומיים אחרי ההפסד באוסטריה (2:1) פירסם אתמול מאמן נבחרת גרמניה את הסגל הסופי של אלופת העולם למונדיאל והשאיר בחוץ את הכוכב הצעיר של מנצ'סטר סיטי, לירוי סאנה, שנראה כמו אחד השמות הבטוחים ברשימה.

 


 

סאנה מסומן ומטופח כבר זמן רב כסופרסטאר הגדול הבא של גרמניה, ובגיל 20 קיבל דקות ביורו 2016 כדי לצבור ניסיון. הבעיה היא שבניגוד לאלופת אנגליה, שנהנתה העונה מהיכולת הטובה בקריירה של הקשר ההתקפי, הנבחרת מקבלת גרסה חיוורת יותר – גם בגלל שפפ גווארדיולה נותן לו חופש התקפי, ולב מעדיף שיעזור גם בהגנה. באוסטריה סאנה פתח אבל לא נראה טוב, ובכך הפסיד את המקום ליוליאן בראנדט מלברקוזן (שחקן מדהים בפני עצמו).

 

לירוי סאנה במאבק עם דני אלבס (צילום: getty images)
לירוי סאנה במאבק עם דני אלבס. לא עושה מספיק הגנה(צילום: getty images)

 

לב הסביר: "הבחירה הייתה בין שניהם. אם היינו בריצת 100 מטר, זה היה מוכרע בפוטו-פיניש. ללירוי יש כישרון אדיר. הוא יחזור לסגל בספטמבר. במשחקים הבינלאומיים הוא לא היה עצמו".

 

גם לנילס פטרסן הייתה הזדמנות להוכיח את עצמו מול אוסטריה. חלוץ פרייבורג בן ה-29 נתן ללב סיבה לקחת אותו בחשבון אחרי שהיה אחד מחריגי הגיל בסגל הצעיר של גרמניה באולימפיאדת ריו, והיה מצוין בדרך לזכייה במדליית הכסף. אבל הנבחרת שמשוועת לחלוץ מרכזי מריח שערים לא קיבלה ממנו את היכולת מברזיל, וגם הוא נחתך אתמול.

 

יכול להיות שלב מרגיש שהשחקנים שלו מגיעים זחוחים למסע ההגנה על התואר. הוא רתח בעקבות ההפסד האחרון: "התוצאה מרגיזה אותי. בצורה לא אופיינית לנו איבדנו יותר מדי כדורים. ראיתי הרבה דברים רעים".

 

יואכים לב יורד מהמגרש ספוג המים (צילום: getty images)
יוגי לב. זעם אחרי ההפסד לאוסטריה(צילום: getty images)

 

מחפש הרכב

ממש כמו במקרה של דידייה דשאן, גם ללב היה מבחר עצום של שחקנים כשניגש להרכיב את הסגל. אולי צרפת מקדימה – גם היא בפוטו-פיניש – את הגרמנים מבחינת העומק והכישרון, אבל צריך לזכור שאלופת העולם זכתה בשנה שעברה בגביע הקונפדרציות בקלות עם הסגל השני. אבל כשמתמודדים עם "בעיה" כזו, עלולה להיווצר גם בעיה אמיתית, כזו שדשאן מרבה לספוג עליה ביקורת ועתה לב עלול להכיר בעצמו: עניין הבחירה הבעייתית.

 

כדי להפיק את המקסימום מהפוטנציאל, כפי שעשה במונדיאל 2014, לב יהיה חייב לבחור את ההרכב המדויק ולשלוף את המחליפים הנכונים (זוכרים את מריו גצה ואנדרה שורלה בגמר?). בינתיים נראה שמרוב עצי הניסיונות הוא לא רואה את יער ההצלחה.

 

לזכות לב ייאמר שהוא התמודד עם נבחרות מהטופ העולמי במשחקי ההכנה שערך מאז נובמבר, אבל לא השיג אפילו ניצחון אחד – תיקו מול אנגליה, צרפת וספרד, הפסדים לברזיל ולאוסטריה. בחמשת המשחקים הללו 25 שחקנים שונים פתחו בהרכב (ארבעה מהם לא ייסעו לרוסיה), ולב לא שמר על יציבות בשיטת המשחק, כשנע בין רביעייה אחורית לשלישיית בלמים עם שני מגנים תוקפים. ההרגשה היא שלב נהנה יותר מדי מהשפע שהיה ברשותו ונתן לעצמו להתפזר, במקום להתמקד בשלב מוקדם יותר על הבסיס של הנבחרת והדרך שבה ירצה להגיע לטורניר.

 

מירוסלב קלוזה. לגרמניה חסר סקורר מסוגו (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מירוסלב קלוזה. לגרמניה חסר סקורר מסוגו(צילום: gettyimages)

 

סוגיית ורנר

כל זה לא אומר שגרמניה אינה אחת המועמדות הרציניות לזכייה, אבל אחרי שהחליט על הסגל, וגם קבע שמנואל נוייר יפתח בשער למרות ההיעדרות הממושכת (החלטה קשה לאור היכולת שהפגין העונה מארק-אנדרה טר-שטגן בברצלונה), לב צריך לפתור כמה בעיות.

 

בעיקרית כבר נגענו – החדות בשפיץ. פטרסן לא פתר את הבעיה והודח, ולב ייסע למונדיאל עם תומאס מולר באגף, מריו גומז בן ה־33, שעשה קאמבק בשטוטגרט, והילד של לייפציג, טימו ורנר, שיישא בחלק גדול מהעומס.

 

לאיש אין ספק שוורנר עומד להיות כוכב, אבל בגיל 22 ובלי הרבה ניסיון אירופי, תפקיד החלוץ המוביל לא יהיה קל עבורו. כמו במקרה של סאנה, העבודה שמייעד לב לשחקן שבחוד אינה קלה – הוא צריך להיות נייד מאוד, לפעול גם מהאגפים, לפתוח שטחים. הוא בנוי לכך יותר מאשר גומז הוותיק, רק שהאנרגיה שלו מתבזבזת על דברים שאינם הבקעה.

 

גרמניה מרגישה את זה. בואו נדבר שוב על חמשת משחקי הידידות בהם לא ניצחה. בשניים מהם היא גם לא הבקיעה, ומול ספרד נזקקה לרגע גאונות של מולר בבעיטה מרחוק. יש לה כמות יוצאת דופן של יוצרים גאונים, מטוני קרוס ומסוט אוזיל עד יוליאן דרקסלר ומרקו רויס, אבל אף אחד מהם הוא לא סקורר. גרמניה הנוכחית צריכה מישהו כמו מירוסלב קלוזה שנותן את התכלס, כי רוב השחקנים המובילים שלה בחלק הקדמי לא חושבים על השער כאפשרות ראשונה. זו נקודה משמעותית מאוד עבור הסיכויים של גרמניה.

 

 

נבחרת ספרד (צילום: EPA)
טימו ורנר. בשל לשאת את ההתקפה על כתפיו?(צילום: EPA)

 

ויש גם את עניין הכשירות של ג'רום בואטנג, והשיטה איתה לב ילך, אבל בואו ננשום רגע. לצד כל הדברים השליליים שעלו כאן, גרמניה היא כוח מעורר השתאות. אולי לא הלך לה לאחרונה, אבל כאמור, היא בחרה במכוון יריבות חזקות מאוד –

וזה כולל את אוסטריה. במונדיאל מחכה לה בית נוח עם שוודיה, מקסיקו ודרום-קוריאה, שמינית סבירה מול השנייה בבית של ברזיל (שככל הנראה תסיים ראשונה) - שווייץ, קוסטה-ריקה וסרביה - ואז ככל הנראה אחת מהשלוש – אנגליה, פולין או קולומביה ברבע. נראה שההגרלה משחקת לידי הגרמנים, שיכולים להגיע לפחות לחצי הגמר. אבל משם? אותם דברים קטנים ידברו.

 

סגלים. אתמול נסגרו הסגלים הסופיים לטורניר ללא הפתעות מיוחדות. למרות הפציעה, מוחמד סלאח נכלל ברשימה של מצרים בתקווה שיחלים בזמן, בלגיה תגיע בלי חלוץ קריסטל פאלאס כריסטיאן בנטקה, אבל הבלם וינסנט קומפאני נשאר למרות החשש שלא יהיה כשיר. למונדיאל יצאו שני שחקנים מליגת העל, פרדראג ראיקוביץ' הסרבי ממכבי ת"א וג'ון אוגו הניגרי מהפועל באר-שבע.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים