והרי התחזית ברוסיה
ברזיל צפויה להחזיר את הכבוד שנרמס לפני ארבע שנים, צרפת לא פחות כישרונית, ספרד לא מספיק חזקה כדי ללכת עד הסוף, ואנגליה תפרוץ סוף סוף. המונדיאל ה־20 על שולחן הניתוחים
המונדיאל ה־20 יוצא לדרך ברוסיה, שתארח את המשחקים ב־11 ערים. הטורניר נערך לראשונה ב־1930, ומאז הוא מתקיים אחת לארבע שנים, למעט ביטולו ב-1942 וב-1946 בשל מלחמת העולם השנייה. בעשרים מונדיאלים זכו עד כה 8 נבחרות. ברזיל, הנבחרת היחידה שהשתתפה בכל המונדיאלים, צועדת בראש עם חמש זכיות, איטליה וגרמניה עם ארבע , ארגנטינה ואורוגוואי (מנצחת המונדיאל הראשון) שתיים ואנגליה, צרפת וספרד עם אחת. להלן הניתוח שלי, חלק ראשון:
בית 1: רוסיה, אורגוואי, מצרים וערב הסעודית
לדעתי המשחק בסיבוב הראשון בין מצרים לאורגוואי יקבע את העולה הראשונה. אורוגוואי עם צמד חלוצים אימתני בדמותם של סוארס וקאבני יכולה לעשות צרות לכל נבחרת, אך מצרים עם שבעה שחקנים מהפרמייר ליג, בראשם מוחמד סלאח (אם יהיה כשיר למשחק), תהווה פקטור רציני בבית.
רוסיה, שמתוך 23 שחקנים שהוזמנו למונדיאל, 21 משחקים בליגה המקומית תנצח סביר להניח את ערב הסעודית במשחק הפתיחה, ותקווה שסלאח לא יתאושש בזמן – מה שיכול לקבוע אם מצרים תעלה על חשבון רוסיה. התחזית: אורוגוואי עולה, סלאח מחלים ועוזר למצרים לעלות. רוסיה נשארת בבית, תרתי משמע.
בית 2: ספרד, פורטוגל, מרוקו ואירן
ספרד תעלה, בזה אין ספק, למרות שבניגוד לדעת רבים אני לא רואה בה כמועמדת לזכייה. חילוף המשמרות של השחקנים שזכו ביורו עד גיל 21 באליפות אירופה בישראל ב־2013 לא יהיה מושלם, וייקח עוד טורניר אחד לפחות כדי שספרד תשתווה לברזיל ולגרמניה.
פורטוגל? רודנאלדו? זכייה ביורו 2016? לא הפעם. קרב אדיר על המקום השני מול מרוקו שמורכבת בעיקר משחקנים שנולדו מחוץ למדינה וגדלו אל תוך הכדורגל האירופי. יחד עם המאמן הרווה רנאר (זכה עם חוף השנהב וזמביה באליפות אפריקה והעלה את מרוקו למונדיאל מאז הביקר האחרון ב-1998) תהיה הסוס השחור בבית. התחזית: ספרד ומרוקו עולות.
בית 3: צרפת, דנמרק, פרו ואוסטרליה
צרפת עמוסת הכישרון תעלה בקלות מהבית ותנסה לתקן את ההפסד בגמר אליפות אירופה ב־2016. דנמרק, בהובלתו של כריסטיאן אריקסון מטוטנהאם, תתמודד מול פרו (שעלתה אחרי 36 שנים) על המקום השני, ואילו אוסטרליה, עם השחקן הצעיר בתולדותיה בבמונדיאל (דניאל ארזאני בן ה־19) תנסה לא לסיים אחרונה. התחזית: צרפת ודנמרק עולות, למרות שהלב רוצה פרו בשביל הרומנטיקה.
בית 4: ארגנטינה, קרואטיה, ניגריה ואיסלנד
למרות ששמעתי לא פעם אחת שזהו "בית המוות", אני חושב שמדובר בבית נוח לארגנטינה ולקרואטיה, שיעלו ללא תסבוכות. איסלנד, שהופעתה המרשימה ביורו 2016 (הדיחה את אנגליה והגיעה עד רבע הגמר) הן במגרש והן ביציעים, תמשיך להיות אגוז קשה לפיצוח. וניגריה? זו ממש לא אותה נבחרת מלהיבה משנות ה-90, והרושם שהיא תשאיר יהיה בעיקר המדים האופנתיים. התחזית: ארגנטינה וקרואטיה.
בית 5: ברזיל, שוויץ, סרביה וקוסטה ריקה
אחרי ההשפלה במונדיאל הקודם, ברזיל יוצאת לרוסיה במטרה אחת ברורה: לזכות בגביע העולמי ולהחזיר את הכבוד שנרמס על ידי גרמניה ב־7:1 ההוא. ברזיל צפויה להגמיע לגמר, אבל לא בטוח שתזכה – הכל תלוי בזהות היריבה. דבר אחד כמעט בטוח: הסלסאו יוכיחו שהקסם הברזילאי לא נעלם. שווייץ היעילה וסרביה עם שבעה שחקני סגל שזכו ב־2015 בגביע העולם עד גיל 20 יאבקו על המקום השני. קוסטה ריקה, עם שוער ריאל מדריד, תנסה לשמש קצת יותר מתפאורה. התחזית: ברזיל אחרי הצגות וסרביה.
בית 6: גרמניה, שוודיה, מקסיקו ודרום קוריאה
מאז 2006, בהדרכתו של יורגן קלינסמן האגדי וממשיך דרכו יואכים לב גרמניה, שינתה את פניה לחלוטין. מנבחרת שהייתה מזוהה עם הגנה, היא הפכה לנבחרת שכובשת הכי הרבה שערים בשלושת המונדיאלים האחרונים, והשיא הגיעה ב־2014 עם כיבוש של 18 שערים בדרך להנפת הגביע. התחושה שלי היא שגרמניה מגיעה למונדיאל הזה כשחקניה לא בשיא הכושר ותיתקל בקשיים ככל שהטורניר יתקדם.
שוודיה ללא זלאטן איברהימוביץ' היא נבחרת קבוצתית טובה שהדיחה את איטליה בפלייאוף העלייה, ותעפיל ככל הנראה לשלב הבא על חשבון מקסיקו, שבששת המונדיאלים האחרונים עלתה שלב והודחה בחצי הגמר. דרום קוריאה תשמח לא לסיים עם 0 נקודות. התחזית: למרות ולא בזכות גרמניה ושוודיה.
בית 7: בלגיה, אנגליה, תוניסיה ופנמה
אנגליה מגיעה עם סגל שכל כולו משחק בליגה הטובה בעולם - הפרמייר ליג. הסגל הצעיר יחסית יעשה קפיצת מדרגה ולדעתי לאחר המונדיאל הזה נראה שוב שחקנים אנגלים יוצאים מחוץ לממלכה. בלגיה מוכשרת, אך לדעתי לא מספיק קשוחה כדי ללכת עד הסוף. פנמה ותוניסיה ינסו ליהנות מעצם החוויה של השתתפות במונדיאל. התחזית: אנגליה שתמשיך לשלבים מאוחרים ובלגיה.
בית 8: סנגל, פולין, יפן וקולומביה
לדעתי, הבית הפתוח ביותר. סנגל עם סגל שרכש קשיחות באנגליה (שבעה משחקניה משחקים שם) תנסה לתת לאוהדיה הססגוניים חוויה בלתי נשכחת. קולומביה עם פלקאו (אולי מונדיאל אחרון שלו) וחאמס רודריגז, פולין שב־2016 הגיעה להישג שיא (רבע גמר היורו) ותרצה להמשיך ולהתקדם יהוו מכשול רציני. יפן, עבורה יהיה זה המונדיאל השישי ברציפות, מראה עקביות. התחזית: קולומביה ופולין עולות במחזור האחרון.