שתף קטע נבחר

 

כשאלוף ה-UFC הגיע לאמן את חיילי צה"ל

רויס גרייסי, אגדת הג'יו ג'יטסו והאיש שזכה בשלושה מבין ארבעת התארים הראשונים ב-UFC בשנות ה-90, הגיע לישראל, אימן קבוצה של חיילים, וסיפר: "אף פעם לא התאבקתי ברחוב, אבל מעולם לא ברחתי מקרב"

מפגש עם אגדת אמנויות לחימה. השבוע זכו חיילי צה"ל להיפגש עם אחת הדמויות המשפיעות ביותר בהיסטוריה של ה-MMA. רויס גרייסי, האיש שהיה האלוף הראשון של ה-UFC וזכה בשלושה מתוך ארבעת התארים העולמיים הראשונים שחולקו (בין 1993 ל-1994) הגיע לישראל ונפגש עם חיילים בבית החייל קלימיאן שברמת גן.

 

גרייסי (51), בן למשפחה הברזילאית המפורסמת באמנויות הלחימה שהחל את דרכו בג'יו ג'יטסו, שלט בזירה בשנות ה-90, בטרם הוחלט על חוקי ה-MMA הנוכחיים. באותן שנים התנהלו הקרבות ללא כפפות, ללא חוקים וללא הגבלת זמן וקטגוריות משקל. תוך כדי שימוש בטכניקה המיוחדת שלו, ניצח גרייסי לוחמים במשקלים של 150 ק"ג כשמשקלו היה 77 ק"ג בלבד.

 

צפו בהדרכה של רויס גרייסי

צפו בהדרכה של רויס גרייסי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רוס גרייסי (צילום: יח
שלט ב-MMA בשנות ה-90. רוס גרייסי(צילום: יח"צ "יחד למען החייל")

 

"אני מבקר יחסית הרבה בישראל ואוהב את האנשים, האוכל והים. המקום הזה מאד מזכיר לי את הבית", סיפר גרייסי לאחר האימון. "יש מאמנים טובים ופוטנציאל גדול, אחרת לא היה מתקיים פה אירוע כמו ה-בלאטור MMA שיערך בנובמבר בפעם השלישית. בכל הנוגע לאימון החיילים, אני חושב שמדובר בעיקר בהעצמה וחיזוק ביטחונם העצמי. לימוד הטכניקה והיכולת להילחם חשובה מאד ותורמת לחוזקם".

 

רוס גרייסי (צילום: יח
האימון תורם לחיזוק החיילים". רוס גרייסי(צילום: יח"צ "יחד למען החייל")

 

מה מייחד את הג'יו ג'יטסו משאר אמנויות הלחימה?

"אני חושב שמדובר בסגנון מושלם. באמנויות שונות אתה נלחם על הקרקע, או רק באמצעות מספר מוגבל של תנועות הגוף. תורת הלחימה שלנו משלבת את כל החלקים".

 

רוס גרייסי (צילום: יח
רוס גרייסי בהדרכה(צילום: יח"צ "יחד למען החייל")

 

ומה שונה בקרבות היום מאשר בעבר?

"ה-MMA זה שוא" ואילו הג'יו ג'יטסו זו אמנות הלחימה עצמה. זה כמו שמקדונלדס מסמל את ה-MMA עצמו והמבורגר מסמל את הלחימה עצמה, כמו ג'יו ג'יטסו. כשאירועי ה-MMA התחילו, גם החוקים נכנסו לזירה. אישית, אני פחות מסכים עם זה, כי ברחוב אין באמת חוקים, אבל הם היו חייבים להכניס את הרגולציה לענף".

 

כשרויס גרייסי נשאל על ידי אחד החיילים אם נקלע למאבק ברחוב אי פעם הוא השיב: "אף פעם לא התאבקתי ברחוב, אבל מעולם לא ברחתי מקרב".

 

רוס גרייסי (צילום: יח
"ברחוב אין חוקים, אבל הכניסו רגולציה". גרייסי(צילום: יח"צ "יחד למען החייל")

 

פעילות מיוחדת זו התקיימה במסגרת תכנית מפת"ח להצלחה של "יחד למען החייל" (הגוף המאוחד של קרן לב"י האגודה למען החייל) הפועלת בבתי החייל בארץ ומעניקה לחיילים, ביניהם

לא מעט חיילים בודדים, פעילויות חינוך, תרבות, העשרה, ספורט, כישורי חיים וכל מה שיכול לתת להם תחושה של בית חם וכלים לחיים, ובשיתוף עם עמותת "נקודת משען", הפועלת להעצים את חיילי צה"ל וכוחות הביטחון. "נקודת משען", מעבירה זו שנה שנייה ברציפות אימוני ג'יו ג'יטסו בהתנדבות בבתי החייל ועבור "שבוע ההוקרה לצה"ל" המצוין בימים אלה, הצטרף גרייסי לאימון לטובת שיפור יכולת הלחימה של החיילים, ביניהם חיילים בודדים וקרביים.

 

יו"ר עמותת "נקודת משען", המאמן דוד בנימין, אמר: "צבאות שונים בעולם רכשו את תורת הלחימה הזאת ומיישמים אותה באופן קבוע, ולדעתי גם אנו צריכים לנצל את נכונותו של האלוף גרייסי כדי לשפר את יכולותיהם של החיילים. אנו, מאמני ג'יו ג'יטסו שהתחנכו על שיטתו של גרייסי, הקמנו את העמותה מתוך מטרה לחזק את חיילי צה"ל, להעצימם, ומתוך אידיאולוגיה ואהבה למדינה ולחיילים. אנו מאמינים בדרך הנתינה ועושים זאת ללא תקציב ורק בזכות התנדבותם של המאמנים המגיעים לכל חלקי הארץ במיוחד לאימון החיילים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ "יחד למען החייל"
רוס גרייסי
צילום: יח"צ "יחד למען החייל"
מומלצים