אברבוך: "אם נכיר את הקפיצה במוט לעם - נרוויח בגדול"
אלוף אירופה לשעבר ושני חבריו, דני קרסנוב וקונסטנטין סימיונוב, מעוניינים לקיים תחרויות ברחבי הערים ובחופי הים: "חסרים לנו רק כמה אלפי שקלים, זה צריך להיות פרויקט של איגוד האתלטיקה". מרתון ורשה: ילנה דולינין סיימה במקום השלישי
"אנחנו רוצים לרדת אל העם כמקובל בעולם, כדי שיכירו את המקצוע היפהפה שנקרא קפיצה במוט". כך אמר אלכס אברבוך, אלוף אירופה שלוש פעמים, על כוונתו לקיים עם חבריו תחרויות קפיצה במוט ברחבי הערים ובחופי הים.
אברבוך חבר לדני קרסנוב (שהיה הישראלי הראשון בגמר אולימפי), ולקונסטנטין סמיונוב (שזכה בעבר בארד באליפות העולם באולמות) במטרה לערוך הכרות בין ענף הקפיצה במוט לאזרחים שלא ביקרו באצטדיוני האתלטיקה.
אברבוך אמר: "זה צריך להיות פרויקט דגל של איגוד האתלטיקה. בציריך מתחרים בתחנת הרכבת ובערים אחרות ברחובות הערים. כדי שזה יקרה אנחנו זקוקים להשלמות קטנות לתקציב כדי שנוכל לייבא מתחם נייד של תחרות קפיצה במוט מחו"ל".
אלוף העבר וחבריו נפגשו עם יו"ר איגוד האתלטיקה, עמי ברן, שהבטיח לממן חלק מהפרויקט שעלותו נאמדת ב-120 אלף שקל. יצרני מתחמים מארה"ב ואסטוניה הבטיחו הנחות גדולות בשיגור מתחם לישראל. "כל מה שחסר לנו זה כמה אלפי שקלים. אני בטוח שאם הפרויקט ייצא לדרך, נרוויח בגדול".
השלושה כבר ארגנו מספר מופעים בחופי הים בהשתתפות הקופצים במוט הנוכחיים של ישראל. אברבוך: "בחופי הים היו כמה אנשים שהחזיקו במוט בפעם הראשונה ועברו 2.50 מ', שזה מצוין להתחלה. אנחנו מקווים שככל שיהיו תחרויות מחוץ לאצטדיונים יצמחו לנו עוד קופצים שלא ידעו על המקצוע, וגם יגיע קהל גדול יותר לתחרויות".
מרתון ורשה: מקום שלישי לילנה דולינין
שיאנית ישראל במרתון ילנה דולינין (2:35.59 שעות), חזרה להתחרות אחרי שנה וחצי של היעדרות בגלל פציעות. היא עשתה זאת במרתון ורשה, שם סיימה שלישית בין הנשים בזמן של 2:38.45
שעות, הזמן השני בטיבו שלה. דולינין, שהחלה להתחרות בגיל 37 והדהימה את כולם, כבר בת יותר מ-40 ולכן תוצאתה נחשבת לשיא ישראלי לגיל 40 פלוס.
דולינין, אם ל-3 ובעלת משרה בכירה בהיי-טק, מתכוונת לקבוע תוצאות טובות יותר ולהשתתף במפעלים בינלאומיים. להכל ברור שכאשר לונה צ'מטאי תתחיל לממש את תוכניותיה ולרוץ מרתון היא תשבור את שיאי ישראל, אבל בוודאי לא תמחק את סיפורה יוצא הדופן של דולינין.