שתף קטע נבחר

 

רצים לעירייה: הספורטאים שמתמודדים ברשויות המקומיות

טל בורשטיין רוצה לתרום להרצליה בתחום החינוך, אליס שלזינגר מעוניינת לשפר את הדרך שבה דברים מתנהלים בראשון לציון ושייע פייגנבוים שואף לעזור לספורט בהוד השרון. ספורטאי עבר והווה שמתמודדים בבחירות המוניציפליות מספרים מה מושך אותם בפוליטיקה המקומית

אומרים שאסור לערבב ספורט ופוליטיקה, אבל מתברר שלא תמיד אפשר להפריד ביניהם. ב-30 באוקטובר ייצאו אזרחי ישראל לקלפי ויצביעו בבחירות לרשויות המקומיות. בין הרשימות הרבות הכוללות ישראלים מכל התחומים המבקשים להשפיע על המציאות המוניציפלית, אפשר למצוא גם לא מעט ספורטאים – בעבר ובהווה – שהחליטו להיכנס לחיים הפוליטיים.

 


 

למה הם עושים את זה? איך הספורט סייע להם להשתלב בתחום שנראה כל כך רחוק מהם? ומהם הלקחים שלמדו בזירה הספורטיבית שאפשר לקחת לזירה הפוליטית? יצאנו לבדוק.

 

טל בורשטיין לוחץ את ידו של ראש העיר משה פדלון (צילום: יח
טל בורשטיין לוחץ את ידו של ראש עיריית הרצליה, משה פדלון(צילום: יח"צ)

 

טל בורשטיין (38) | כדורסלן לשעבר | מתמודד בהרצליה

הקפטן לשעבר של נבחרת ישראל ומכבי תל אביב בכדורסל, שגדל במחלקת הנוער של בני הרצליה, הצטרף לרשימתו של ראש העירייה משה פדלון. "יש לי ילדים במערכות החינוך וחשוב לי שהעתיד שלהם יהיה בידיים טובות", הוא אומר.

 

כמה עזרה לך העובדה שהיית ספורטאי?

"אני נכנס כדי לקדם את הספורט בהרצליה, אז בוודאי שיש קשר הדוק. זו זכות גדולה בשבילי להשתמש במקצוע שלי לטובת העיר. אני מקבל המון תגובות מאז ההכרזה, שזה לא מובן מאליו. אומרים לי שכיף שאנשים טובים נכנסים לפוליטיקה העירונית. זה מעודד מאוד".

 

מה הקשר בין פוליטיקה לספורט?

"בשניהם אתה נבחן כל יום מחדש על ידי הציבור, רק על הישגים ותוצאות. בשניהם אתה חייב גם לעבוד בצוות, לקחת אחריות על הצלחות כמו גם על הפסדים, ולהיות בעל חזון – אחרת קשה להוביל. אני מסתכל על הפוליטיקה ככלי אפקטיבי לתרומה לקהילה שבה גדלתי ובה אני גר. פוליטיקה היא לא העניין שלי, אלא השפעה אפקטיבית על הנוער דרך החינוך".

בורשטיין בימיו במכבי תל אביב. "לקחת אחריות על הצלחות ועל הפסדים" (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
בורשטיין בימיו במכבי תל אביב. "לקחת אחריות על הצלחות ועל הפסדים"(צילום: יובל חן)

אליס שלזינגר (30) | ג'ודאית | מתמודדת בראשון לציון

שלזינגר נמנית עם רשימת "הירוקים+הצעירים", שחבריה קשורים בדרכים שונות לספורט. במקביל לקריירה הספורטיבית שלה, היא גם לומדת פסיכולוגיה, מאמנת ילדים ומשתתפת בפרויקט "אתנה". "אני רוצה לקדם את הספורט בעיר", היא מסבירה את ההחלטה להתמודד בבחירות. "אני מאמינה שהספורט יכול לתרום לכל שכבות הגיל ורוצה לשלב אותו בכל מיני מסגרות חינוכיות. לחנך וללמד לחתירה למצוינות, להתמדה ולהגשמה עצמית".

 

כמה עזרה לך העובדה שאת ספורטאית?

"אני חושבת שכספורטאית אני נהנית מאתגרים חדשים. הספורט נתן לי את הביטחון להיכנס לעולם חדש לגמרי עם אמונה שבעזרת האנשים הנכונים והערכים שגדלתי עליהם ניתן לעשות דברים טובים".

 

מה הקשר בין פוליטיקה לספורט?

"אני לא בטוחה שיש קשר ישיר, אבל יכולה להעיד שהספורט תרם לי בהמון מובנים בחיים, והוא יכול לשנות חיים של אנשים. לכן נכנסתי לפוליטיקה. השאיפה שלי, כמו בכל תחום, היא לנסות לעשות את הדברים בצורה הטובה ביותר. להתפתח ולהתקדם. נכון להיום עוד אין לי יעד. אני מחכה לראות לאן המסלול הזה יוביל אותי".

 

אליס שלזינגר. ידעה מאבקים קשים גם בעולם הספורט (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אליס שלזינגר. ידעה מאבקים קשים גם בעולם הספורט(צילום: gettyimages)

רז קינסטליך אליס שלזינגר ()
שלזינגר עם ראש רשימת "הירוקים+הצעירים" והמועמד לראשות העיר, רז קינסטליך

 

שייע פייגנבוים (70) | שחקן ומאמן כדורגל לשעבר | מתמודד בהוד השרון

פייגנבוים הספיק הרבה בקריירה העשירה שלו. שחקן נבחרת ישראל (כולל השתתפות במונדיאל ב-1970), מלך השערים של הפועל תל אביב בכל הזמנים, מאמן ופרשן, וגם כוכב ריאליטי. עכשיו הוא מנסה את מזלו בפוליטיקה המוניציפלית ברשימת "הוד השרון שלנו" בראשות יפעת קריב. המטרות: "אני רוצה שקבוצת הכדורגל תעלה ליגה, ולהביא את הוד השרון לצמרת הגבוהה בספורט".

 

כמה עזרה לך העובדה שהיית ספורטאי?

"אני סמל של המדינה, של העיר ושל כל מקום שאליו אני הולך, אבל אין לזה קשר לפוליטיקה. זה נטו ספורט".

 

שייע פייגנבוים (צילום: יח
"ממש לא רואה את עצמי פוליטיקאי". שייע פייגנבוים(צילום: יח"צ)

 

תהיה לך קריירה בפוליטיקה?

"אני ממש לא רואה את עצמי בקטע הפוליטי. אני בסך הכל רוצה שהספורט יעלה ויתפתח. אני לא מתכונן להיות בורג ראשי במערכת. בסך הכל אני במקום ה-17 ברשימה".

 

רן קוניק (50) | שחקן טניס שולחן לשעבר | ראש עיריית גבעתיים

קוניק, לשעבר שחקן נבחרת ישראל בטניס שולחן, לקח את המעורבות בפוליטיקה העירונית צעד גדול קדימה – וזכה בבחירות הקודמות בראשות עיריית גבעתיים. עכשיו הוא בדרך לקדנציה נוספת כמועמד יחיד בבחירות לראשות העיר – בפעם הראשונה בתולדות גבעתיים.

 

מה הוביל אותך לפוליטיקה העירונית?

"מאז ומעולם הייתי דמות שמחפשת להנהיג, להוביל, להשפיע ולשנות. הייתי מנהל מחלקת הספורט של העירייה שנים רבות, וכיליד גבעתיים הרגשתי שאני חייב להיות בעמדת השפעה כדי לקדם את העיר".

 

רן קוניק ראש עיריית גבעתיים (צילום: אלעד מלכה)
רן קוניק. עומד להמשיך לקדנציה שנייה בגבעתיים(צילום: אלעד מלכה)

 

כמה עזרה לך העובדה שהיית ספורטאי?

"אני אומר בכל הזדמנות שלולא הערכים, ההרגלים, צורת המחשבה והיכולות שספגתי בקריירה שלי כספורטאי תחרותי בענף אישי, בחיים לא הייתי מצליח לעשות את הדרך הארוכה שעשיתי, כשזכיתי נגד כל הסיכויים בבחירות. בספורט אתה מפתח תכונות כמו קבלת החלטות, אומץ, מהירות חשיבה, התמדה, סבלנות, תיכנון ארוך טווח. אלה נכסים גדולים מאוד עבור מי שעוסק בפוליטיקה".

 

גולן פולק (27) | ג'ודוקא | מתמודד בצפת

פולק, ששוקל את המשך דרכו כספורטאי לטובת עבודה בנבחרות ישראל, כבר נמצא במערכת הפוליטית בעיר. הוא קיבל הצעה מראש העירייה אילן שוחט להיכנס כחבר מועצה ולקחת אחריות על תחום הספורט בעיר. פולק מבהיר כי אין בכוונתו "להתערבב" בענייני פוליטיקה, ובצילומים לקמפיין אף ביקש להצטלם בחליפת ג'ודו – ולא בחולצה מכופתרת וז'קט ייצוגי.

 

"הכיוון שלי בהחלט לא פוליטי", הוא אומר. "בסופו של דבר אני רוצה לקדם את הספורט ובגלל זה הסכמתי להצטרף. הכיוון שלי לכוון ולייעץ בספורט. אין לי כוונה להצטייר כפוליטיקאי".

 

נשאר בחליפת הג'ודו בצילומים. גולן פולק (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נשאר בחליפת הג'ודו בצילומים. גולן פולק(צילום: אורן אהרוני)

 

אילנה קרטיש (28) | מתאבקת | מתמודדת בחיפה

המתאבקת עטורת ההישגים (ארבע פעמים סגנית אלופת אירופה), שהשתתפה באולימפיאדת ריו, משובצת במקום השני ברשימה של ישראל ביתנו למועצת עיריית חיפה. "ההתמודדות עם חוסר התמיכה של הרשויות במהלך הקריירה הובילה אותי לפוליטיקה", היא מספרת. "למזלי, גדלתי עם אבא מאמן שנתן לי את המוטיבציה להצליח ולהגשים את חלומותיי. למדתי שאם נלחמים ומאמינים בדרך אפשר להצליח, וכך גם עכשיו בפוליטיקה".

 

כמה עזרה לך העובדה שאת ספורטאית?

"כדמות מוכרת בספורט שהגיעה להישגים זה בהחלט עזר והוסיף נקודות בונוס, אבל זה לא רק זה. גם ההתנדבות שלי לפרויקטים שונים סייעה".

 

קרטיש. לא פוסלת ריצה עתידית לכנסת (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קרטיש. לא פוסלת ריצה עתידית לכנסת(צילום: אורן אהרוני)

 

תהיה לך קריירה בפוליטיקה?

"אני תמיד שואפת גבוה. הכל אפשרי, כמו שעשיתי בקריירה הספורטיבית. אני מאמינה שאהיה במועצה ואולי בעתיד אתמודד על ראשות העירייה ואגיע עד לרמה של הכנסת. כרגע אני רוצה לשנות משהו עבור חיפה: התמיכה בספורט, זיהום האוויר, הישארות הצעירים בעיר".

 

שירי גולד (42) | כדורסלנית לשעבר | מתמודדת ברעננה

גולד, בעבר שחקנית נבחרת ישראל וכיום בין השאר מרצה על ספורט ומנהלת בית הספר לכדורסל של בנות מכבי תל אביב, הצטרפה לסיעת "רעננה מכל הלב" בראשות יקי ודמני. "אני חזק בפנים", היא אומרת.

 

כמה עזרה לך העובדה שהיית ספורטאית?

"האג'נדה שלי התפתחה כספורטאית מגיל צעיר והתחדדה ככל שהתבגרתי – קידום ועידוד ספורט תחרותי לילדות, נערות ונשים. אני שמחה שהמודעות לכך עלתה מאוד בשנים האחרונות. התכונות וארגז כלים שקיבלתי כמתנה מהעיסוקים שלי בספורט לימדו אותי להיות ממוקדת מטרה, לא לוותר, והכי חשוב – לדעת לעבוד בצוות ובשיתוף פעולה".

 

שירי גולד (צילום: מיה קופל)
שירי גולד. "רוצה לקדם את התחום של שוויון מגדרי"(צילום: מיה קופל)

 

מה הקשר בין פוליטיקה לספורט?

"כמו שבספורט צריך לבנות את הנבחרת הכי טובה והכי נכונה, כך גם בפוליטיקה. פעם שיחקתי למען הקהל, עכשיו אני משחקת למען התושבות והתושבים. אני חווה את הפוליטיקה המקומית בפעם הראשונה, וזו טבילת אש. אני לא פוסלת שום דבר, אך קודם כל עליי לצבור ניסיון. אני רוצה לקדם את התחום של שוויון מגדרי".

 

ירון לוי (37) | ג'ודוקא לשעבר | מתמודד בבת ים

אלוף ישראל לשעבר בג'ודו מתמודד על ראשות עיריית בת ים, שבה התגורר כל חייו. "הגיע הזמן לחדש את המערכת הפוליטית", הוא אומר. "אנחנו יכולים לראות את המגמה בשנים האחרונות בעולם כולו: נותנים הזדמנות לאנשים צעירים להוביל. עמנואל מקרון נבחר לראשות ממשלת צרפת בגיל 39, קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ מנהל מדינה בגיל 31".

 

ירון לוי (צילום: יח
ירון לוי. "יש מגמה בעולם של נתינת הזדמנות לצעירים להוביל"(צילום: יח"צ)

 

כמה עזרה לך העובדה שהיית ספורטאי?

"כספורטאי תחרותי עמדתי בלחצים עצומים: האימונים הקשים בנבחרת ישראל, הלחץ, הכישלונות וההצלחות בקריירה גרמו לי להיות לוחם שמבין שהדרך לא פחות חשובה מהתוצאה. הצלחה אחת בנויה על עשרות כישלונות. הספורט לימד אותי לא לפחד מכישלון ומקושי".

 

תהיה לך קריירה בפוליטיקה?

"במשך השנים אני פועל בהתנדבות למען כלל הציבור: יזמתי והובלתי את מאבק הצהרונים, שבזכותו נחקק בכנסת 'חוק הצהרונים'. יזמתי את פרויקט 'תיק לכל תלמיד' שהחל מפוסט שלי בפייסבוק, הפך השנה לעמותה ופועל ב-95 רשויות ברחבי המדינה. השאיפה הגדולה היא להוביל את בת ים לעתיד טוב יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: יח"צ, יובל חן
בורשטיין עם פדלון, פייגנבוים ושלזינגר
צילומים: יח"צ, יובל חן
מומלצים