שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

כך האנגליות כבשו את אירופה

לא פחות משש קבוצות פרמייר ליג ישחקו ברבע הגמר בשני המפעלים הבכירים של היבשת. אבל הדומיננטיות הזו לא מבוססת על כדורגל אנגלי משובח, אלא על כוכבים זרים שנוהרים לליגה בעקבות הכסף הגדול

בפעם הראשונה מתחילת המילניום, שש קבוצות אנגליות ברבע גמר ליגת האלופות והליגה האירופית במשותף. נתון חסר תקדים כשמסתכלים על השליטה של הליגה הספרדית במפעלים הללו בחצי העשור הנוכחי. בחמש העונות האחרונות, הקבוצות מהליגה הספרדית זכו ב-9 מתוך 10 התארים האפשריים באירופה (ליגת האלופות והליגה האירופית). נתון מטורף!

 

שליטה כזאת מוחלטת של ליגה ספציפית לא נראתה באירופה מאז סוף שנות ה-70 ותחילת שנות ה-80, אז שלטו באירופה... הקבוצות מהליגה האנגלית! ב-7 מתוך 8 העונות של ליגת האלופות דאז (בין 1977 ל-1984), זכו בתואר הנחשק ליברפול (4 פעמים), נוטינגהם פורסט (2) ואסטון וילה (1).

 

רוברטו פירמינו חוגג עם מוחמד סלאח (צילום: AFP)
רוברטו פירמינו חוגג עם מוחמד סלאח(צילום: AFP)

 

אבל אל תשלו את עצמכם. חזרת הדומיננטיות של האנגליות באירופה לא התבססה על כדורגל אנגלי משובח. תוכלו להגיד שאני טועה, ולראייה אפילו להציג בפני את תוצאות המונדיאל האחרון, בו אנגליה הגיעה עד לחצי הגמר, אך זו תהיה שגיאה. אנגליה הגיעה לגמר בחסד, ולא בזכות, עם הגרלה קלה שאיפשרה לה להעפיל עד לשלבים המאוחרים של הטורניר, שם היא פגשה בקרואטיה החזקה שהדיחה אותה.

 

אז אם אלה לא השחקנים האנגלים, מה בכל זאת יצר את השיפור הניכר בקבוצות הפרמייר ליג? התשובה היא די ברורה – הכסף. כאשר מדובר בזרימת המזומנים בקרב מועדונים, הפרמייר ליג היא כמה רמות מעל שאר הליגות באירופה. עם הכנסות משותפות מזכויות שידור של כלל הקבוצות בליגה שמגיעות ל-5 מיליארד ליש"ט (ומתחלקות בין כל קבוצות הליגה באופן שוויוני למדי), ושבירת שיאי הוצאות בכל הנוגע לקניית השחקנים והמאמנים הטובים ביותר בעולם.

 

בזכות הכסף, הקבוצות האנגליות מושכות אליהן את השחקנים הטובים ביותר בעולם, וכך נוצר מצב שיש 6 קבוצות שמתמודדות על האליפות בכל עונה, וכאשר התחרותיות מתעצמת, הליגה יותר מעניינת, מה שמגדיל את ההכנסות מזכויות השידור, ויותר כסף מגיע אל הקבוצות, ולכן שחקנים טובים נוספים מגיעים אל הליגה, וחוזר חלילה – כמו לופ אינסופי שלא נגמר.

 

לסיכום, אני לא רואה כרגע דרך שבה שאר הליגות מצליחות לצמצם את הפער העצום שנוצר (פרט לקבוצות העילית בעלות הספונסרים הפרטיים). אני רק יכול לקוות שהקבוצות בפרמייר ליג יבינו שאם הן רוצות לשפר את הכדורגל האנגלי, עליהן להשקיע בשחקן המקומי - פיתוח אקדמיות נוספות לכדורגל, העלאת שחקנים צעירים מקבוצות הנוער לקבוצה הבוגרת, אולי להוציא לפועל את "החוק הרוסי" כמו בכדורסל הישראלי... עם כל כך הרבה כסף, כל הפתרונות אפשריים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אגוארו חוגג עם חבריו בסיטי
צילום: AFP
מומלצים