שתף קטע נבחר

 

אלכס שטילוב: "הייתה לי חגיגה כפולה"

אחרי השמעת ההמנון בדוחא, המתעמל הישראלי סיפר ל-ynet על ההצלחה האישית בקטאר ומסמן מטרות להמשך: "יודע שעשיתי היסטוריה, הדרך עוד ארוכה לאולימפיאדה"

 

צפו בשטילוב שר את ההמנון בדוחא

צפו בשטילוב שר את ההמנון בדוחא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המתעמל אלכס שטילוב עשה ביום שישי היסטוריה לאחר שזכה במדליית הזהב במסגרת גביע העולם בדוחא שבקטאר ובעקבות זאת ההמנון הלאומי התקווה הושמע במדינה המוסלמית, כל זה ביום הולדתו ה-32.

 

שטילוב, מדליסט הארד מאליפות העולם ב-2009 ו-2011, עשה בכך צעד גדול כדי להגיע לאולימפיאדה הרביעית שלו בקריירה, אחרי שעשה זאת בבייג'ינג 2008, לונדון 2012 וריו 2016 – בשתי האולימפיאדות הראשונות שלו הוא גם השיג מקום בגמר.

 

אלכס שטילוב (צילום: איגוד ההתעמלות)
בדרך הבטוחה לאולימפיאדה נוספת. אלכס שטילוב(צילום: איגוד ההתעמלות)

 

במוקדמות שטילוב צבר 14.4 נקודות שהעניקו לו את הכרטיס לגמר מהמקום הרביעי הכללי מתוך 56 משתתפים, ובגמר הציג תרגיל נהדר וסיים עם 14.633 נקודות בדרך למדליית הזהב בתחרות.

 

"הייתה לי חגיגה כפולה", סיפר שטילוב ל-ynet. "נפל ככה שהגמר היה ביום ההולדת שלי, הצלחתי לסדר לעצמי מתנה וזה יצא באמת טוב. הרגשתי מצוין בתחרות ובכלל אני מרגיש שאני נמצא בתקופה טובה. לצערי בבאקו, כמה ימים לפני התחרות, תקף אותי וירוס, לא הרגשתי טוב ולא יכולתי לעשות תרגיל כמו שצריך".

 

"עכשיו בדוחא, גם במוקדמות וגם בגמר, ראו שהיה לי ביצוע טוב. אני לא זוכר בשנים האחרונות מתעמלים שקיבלו ציון כל כך גבוה על ביצוע, ולכן היה אפשר לראות את השמחה שלי בסיום".

 

ממה זה נובע?

"אני לא שיניתי משהו מיוחד, אבל שם יותר דגש על הביצוע ועובד על זה באימונים, במיוחד על הנחיתות. המטרה היא לדייק בכל תנועה ובכל נחיתה, ובגמר פשוט הצלחתי לעשות את זה לאורך כל התרגיל".

 

אלכס שטילוב מרוצה מהתרגיל (צילום: גטי אימג'ס)
"עובד על הביצוע, המטרה היא לדייק כמה שאפשר"(צילום: גטי אימג'ס)

ובכל זאת יעד לא שיגרתי להשמיע את ההמנון, עשית גם היסטוריה

"יעד לא רגיל אמנם, אבל לא ייחסתי לזה יותר מדיי חשיבות, מבחינתי הייתה תחרות רגילה כמו כל אחת אחרת, למרות שאני יודע שעשיתי היסטוריה כספורטאי האולימפי הראשון שזוכה בזהב בדוחא, ולכן זה עוד יותר משמח".

 

"אני רוצה לציין שגם שהיינו כאן באליפות העולם, היו דגלים על מסכים ולא היה איסור על הסמלים, וגם הפעם לא הייתה שום הגבלה והכרוז ציין שאנחנו מישראל ומבחינה זו הכל היה תקין. גם מהמקומיים קיבלתי רק תגובות חיוביות – לא שמעתי מהיציע שום שריקות בוז ולא הרגשתי שום שנאה כלפיי".

 

ועכשיו המקום באולימפיאדה רביעית בקריירה קרוב מתמיד

"אני חושב שהדרך עוד ארוכה עד האולימפיאדה למרות שאין כל כך הרבה זמן, אבל יש תחרויות חשובות בדרך, כולל שתי אליפויות אירופה ואליפות עולם, שגם שם אפשר להשיג את הקריטריון, דרך הקרב רב או מכשיר בודד וזו גם המטרה העיקרית. דרך גביע העולם יש רק כרטיס אחד, אבל אני מנסה את כל הדרכים ולא מסתכל רק על אופציה אחת, אני לא פוסל שום דבר".

 

"לא שמעתי שום שריקות בוז מהיציע" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"לא שמעתי שום שריקות בוז מהיציע"(צילום: אורן אהרוני)

 

נראה שאנחנו הופכים למעצמת קרקע - ארבעה גביעי עולם,

שלוש זכיות, כשפעמיים עשה זאת ארטיום דולגופיאט.

"חשוב לציין שגם ארטיום נמצא בכושר טוב בשנים האחרונות, הוא עולה לגמרים וזוכה במדליות באליפויות עולם ואירופה. אני נכנסתי עכשיו לכושר ומכשיר הקרקע זה מכשיר הדגל של מדינת ישראל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד ההתעמלות
אלכס שטילוב
צילום: איגוד ההתעמלות
מומלצים