תקרת הזכוכית: הסיבות שגרמו להפועל ירושלים לוותר על היורוליג
העפלה למפעל הבכיר באירופה הייתה המטרה המרכזית של אורי אלון, אבל הבעלים עזב וההנהלה החדשה הבינה שהיא לא יכולה להעמיד תקציב מספיק גבוה: "המטרה היא להגיע לפיינל פור בליגת האלופות כל שנה, אין לנו סיבה לחזור ליורוקאפ". הערב (21:30) היא פוגשת את טנריפה בגומלין רבע הגמר
החלום הגדול של הפועל ירושלים בעיקר בחמש השנים האחרונות היה להגיע למפעל הבכיר של אירופה, היורוליג. כשאורי אלון קנה את הקבוצה ב-2013 הוא הצהיר כמה פעמים על רצונו להיות שם, אבל מאז עזיבתו הכל השתנה. ההנהלה החדשה הבינה שבגלל התקציב הנמוך יהיה לה קשה להגיע למפעל הגדול של אירופה, והחליטה לעזוב את היורוקאפ ולהצטרף לליגת האלופות של פיב"א, המפעל השלישי של אירופה.
בירושלים הבינו שעקב הפורמט של היורוליג יהיה להם קשה מאוד להשתתף במפעל. 11 מתוך 16 הקבוצות במפעל קיבלו שיריון. האדומים בנו על כרטיס חופשי אחרי האליפות ב-2015, אבל האפשרות הזו כלל לא עלתה לדיון בישיבת הנהלת היורוליג בברצלונה, בעיקר מטעמים פוליטיים. ראשי המועדון הבינו שהם יכולים להיכנס למפעל הגדול רק אם יזכו במפעל השני, היורוקאפ, והעלו את התקציב ל-40 מיליון שקל. לצערם הם הצליחו להגיע רק עד חצי הגמר ב-2016 ובתשע השנים במפעל ידעו בעיקר אכזבות.
גם אם הייתה זוכה ביורוקאפ, זה היה מבטיח להפועל ירושלים רק עונה אחת ביורוליג ובמידה ולא הייתה מצליחה בו, היא הייתה מוצאת את עצמה שוב במפעל המשני. הניסיונות להעמיד תקציב ראוי ליורוקאפ היו עלולות לעשות נזק רב למועדון בטווח הארוך. התקציב של הקבוצה עומד על כ-8.4 מיליון אירו ואי אפשר להשוות אותו לתקציב של מכבי ת"א (23 מיליון) או ריאל מדריד (42 מיליון). כך שהיה לאדומים קשה מאוד להתבסס ביורוליג עם תקציב נמוך יחסית. קבוצות התחתית של היורוליג מעמידות תקציב של בין 6 ל-11 מיליון אירו וגם איתן ירושלים תתקשה להתמודד.
לכן החליטו בהנהלה לנסות משהו אחר ולהצטרף לליגת האלופות. זה השתלם לה גם כלכלית - עקב המעבר היא קיבלה ממינהלת הליגה 600 אלף שקל במקום 120 אלף שהיא קיבלה על ההשתתפות ביורוקאפ. בהיעדרו של אורי אלון, מדובר בסכום משמעותי. הפור נפל וב-13 ביוני 2018 הודיעו ראשי מחזיקת הגביע על השינוי וההצטרפות לליגת האלופות, והוסיפו עניין כשהודיעו שאם יגיעו לפיינל-פור אז הוא ייערך בפיס ארנה בירושלים.
"אמנם הבדלי הרמות בין המפעלים ברורים, אבל כיף לראות את הקבוצה עושה ניצחונות יפים", אמר גורם בקבוצה, "זה נותן הרגשה טובה לאוהדים ולמועדון. אנחנו רוצים להגיע בכל שנה לפיינל פור בליגת האלופות, ואין לנו סיבה לחזור ליורוקאפ".
בתחילת העונה החששות לגבי הרמה הנמוכה בליגת האלופות התאמתו כשהפועל ירושלים עברה שלב בקלילות עם מאזן 2:12 כשהיא מנצחת ב-16 הפרש בממוצע. גורם נוסף במועדון אמר: "ככל שאנחנו מתקדמים אז הרמה עולה, יש קבוצות במפעל הזה שמנצחות קבוצות יורוליג. כלפי חוץ נראה שהמפעל חלש יותר, אבל בקבוצה דואגים לשמור על רמת מתח גבוהה ומדרבנים את האוהדים להגיע למגרשים".
הפועל ירושלים תשים הערב (רביעי, 21:30) את כל הוויכוחים לגבי הרמה בצד ותעלה למשחק הגומלין של רבע הגמר מול טנריפה בספרד עם יתרון שתי נקודות בלבד ועם מטרה אחת - להביא את הפיינל פור הביתה.