המהלך שיפגע בשחקני הבייסבול הקובנים
ממשל טראמפ החליט לבטל הסכמים שנחתמו עם הממשל הקובני ואיפשרו לקבוצות האמריקאיות להחתים צעירים מהאי המבודד. המהלך מסכן את הכישרונות המבטיחים תוך התעסקות בפוליטיקה קטנה
שחקנים כמו יאסייל פויג, חוסה פרננדס המנוח והאחים לורדס ויוליאסקי גוריאל עשו את דרכם לליגת הבייסבול המקצוענית בארה"ב בדרכים לא סטנדרטיות. ככל שהתרבו הכישרונות הנודדים מקובה לארה"ב, גדלה ההבנה שהגיעה השעה להקל על המסע שכלל לעיתים מעברי גבול לא חוקיים, תשלומים לכנופיות ועוד סיפורי בלהות.
כזכור, הקשרים בין המדינות נותקו והוצאו מהחוק בשנת 1958 ע"י הממשל האמריקאי. על פי דיווח של אתר רויטרס משנת 2018, האמברגו שהוטל עלה לקובה מעל ל-130 מיליארד דולר לאורך השנים. כעת החליט ממשל טראמפ לבטל הסכמים שנחתמו עם הממשל הקובני ואיפשרו לקבוצות האמריקאיות להחתים צעירים מהאי המבודד. המהלך מסכן מחדש את הכישרונות המבטיחים תוך התעסקות בפוליטיקה קטנה.
ההסכמים שגובשו על ידי ממשל אובמה לגבי קובה, הדומים באופיים לאלו הקיימים עם יפן ודרום קוריאה, יצרו אבחנה בין הליגות המקצועיות לבין הממשלה הקומוניסטית, וכך לצעירים נוצרה הזדמנות חוקית להגיע לליגה הטובה בעולם בתור שחקנים מן המניין. רק בתחילת החודש הנוכחי שוחררה רשימה שבה הופיעו 34 השחקנים הקובנים הראשונים שיהיו רשאים לחתום בשורות הקבוצות ב-MLB.
גורמים בממשל האמריקאי טוענים שהמשכורות של השחקנים הקובנים מועברות לממשל בקובה, ומתוכן מועברים כספים למדינות הזוכות לתמיכתה דוגמת ונצואלה, עליה ארה"ב מטילה סנקציות בעקבות הפעולות האחרונות של הנשיא הדיקטטור מאדורו. מצד אחד אפשר להבין את המהלך שנובע מראייה מדינית, אך מצד שני ברור שיש כאן ניסיון לבטל מדיניות של הממשל הקודם - ולא בפעם הראשונה. הפעם הנזק עלול להוביל לאיבוד כישרונות ולתוצאות הרסניות יותר. טוב יעשה הממשל האמריקאי אם יבנה מתווה שיספק לצעירים את היכולת להצליח במקום לשלוח אותם לדרכים מסוכנות בשם הספורט. הם יבואו בכל מקרה, הדבר הנכון יהיה לוודא שלא ייפגעו בדרך.
דונלד טראמפ
צילום: רויטרס
מומלצים