שתף קטע נבחר

 

פלפס: "לא רציתי לחיות, לא דאגו לבריאותי הנפשית"

השחיין האולימפי האגדי סיפר על המצוקה שעבר בטקס בו קיבל פרס על פעילותו להגברת המודעות בנושא שילוב אנשים עם מוגבלות נפשית. "לא יכולתי לדבר בגלוי על הקשיים איתם התמודדתי, הרגשתי שזה ביטוי של חולשה"

"כשהיינו בנסיעות בינלאומיות עם נבחרות אולימפיות היו לנו רופאים שדאגו לבריאות הפיזית שלנו, אבל הם לא דאגו לבריאות הנפשית שלנו. לא יכולתי לדבר בגלוי על הקשיים הנפשיים עמם התמודדתי, כי הרגשתי שזה ביטוי של חולשה, עד שהגעתי לנקודה בה כבר לא רציתי לחיות, והבנתי שאני חייב לעשות משהו כדי לקבל את העזרה לה אני זקוק על מנת להרגיש טוב יותר". כך סיפר השחיין האגדי מייקל פלפס.

 

הספורטאי שזכה ב-23 מדליות זהב אולימפיות ונחשב לשחיין הגדול ביותר בכל הזמנים אמר את הדברים בטקס שנערך במלון "ארבע העונות" בבוסטון, בו קיבל את פרס מורטון א. רודרמן כהוקרה על פעילותו להגברת המודעות ולקידום השיחה בנושא שילוב אנשים עם מוגבלות נפשית, ועל השיתוף שלו בתהליך האישי שעבר בהקשר זה. 

 

מייקל פלפס (צילום: AP)
"הבנתי שאני חייב לעשות משהו". פלפס(צילום: AP)

 

כחלק מתכנית האירוע, פלפס השתתף בפאנל שאלות ותשובות של 20 דקות לצד ג'יי ושירה רודרמן, נשיא ומנכ"לית קרן משפחת רודרמן, במהלכו דיבר על החשיבות שהוא רואה בשיתוף

הציבור בסיפורו האישי, ועל העבודה הרבה שעדיין יש לעשות על מנת להסיר את הסטיגמות הקיימות בחברה בנושא מוגבלות נפשית. "עבורי היכולת להציל אדם אחד, חמישה, עשרה או מיליון איש משמעותית הרבה יותר מזכייה במדליית זהב. המדליות שלי לא מגדירות אותי אלא המשימה שעומדת בפנינו כעת".

 

בנימוקי הקרן להענקת הפרס נכתב כי "בעצם השיתוף בסיפורו האישי ובאתגרים הנפשיים עמם הוא מתמודד, פלפס מדגים את החשיבות שבקבלת עזרה בעת הצורך עבור כל אדם הזקוק לכך. הוא מדבר בפתיחות על העזרה המקצועית שקיבל שהצילה את חייו, ומעודד אחרים לבקש עזרה כשהם מרגישים שהם זקוקים לה. בעולם בו עדיין קיימת בושה וסטיגמה סביב נושא זה, המנהיגות של פלפס והלגיטימציה שהוא נותן למוגבלות נפשית הינה קריטית".

 

פלפס במשחקי ריו 2016 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פלפס במשחקי ריו 2016(צילום: רויטרס)

 

באירוע השתתפו 200 בכירים מהקהילה העסקית והפילנתרופית של בוסטון, ומנהיגים מתחומי הרפואה,האקדמיה, התקשורת, ובריאות הנפש, כמו גם מובילי דעה מתחום שילוב אנשים עם מוגבלות.

 

"מייקל פלפס הינו מנהיג ייחודי, שמנצל את התהילה והמעמד שלו כשחיין הטוב ביותר בכל הזמנים על מנת לאתגר את החברה שלנו להסיר את הסטיגמה הקיימת סביב נושא בריאות הנפש. המנהיגות של פלפס משפיעה באופן חיובי על חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם, המתמודדים עם קשיים נפשיים", אמר ג'יי רודרמן, נשיא קרן משפחת רודרמן באירוע הענקת הפרס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים