המאמן שעושה דברים מהלב
יוליאן נגלסמן, שידריך השנה את לייפציג, מאמין בגורם האנושי: "אמפתיה ודאגה לאדם שמאחורי השחקן הרבה יותר חשובים מאשר כל מרכיב טקטי"
"אימון הוא 30% טקטיקה ו-70% מיומנות חברתית" (יוליאן נגלסמן).
נגלסמן יאמן את בעונה הקרובה את רד בול לייפציג. המאמן שחגג 32 רק לפני קצת יותר מחודש, אימן את הופנהיים בשלוש העונות האחרונות והפך לצעיר בתולדות הבונדסליגה כשקיבל את התפקיד בגיל 28 בלבד. ב-13 לפברואר 2016 ניהל את המשחק הראשון שלו בקבוצה, וב-116 המשחקים מאז הבכורה שלו הופנהיים זכתה ב-191 נקודות, כשרק באיירן מינכן (279) ובורוסיה דורטמונד (228) השיגו יותר. בעונת 2015/16 נגלסמן הציל את הופנהיים מירידה, ולאחר מכן הצעיד אותה לרביעייה הראשונה ולהשתתפות היסטורית בליגת האלופות. הוא זכה בתואר מאמן השנה בגרמניה בעונת 2016/17.
נגלסמן נאלץ לפרוש בגיל צעיר מאוד (20) בעקבות קרע ברצועות הברך. אבל האירוע והעצוב בחייו הגיע לאחר מכן, כשאביו נפטר בגיל 56 בעקבות מחלה קשה. האירוע הקשה שינה את חייו מקצה לקצה. הוא נאלץ לחזור לעיר הולדתו, לנדסברג אם לך, בכדי לטפל בכל העניינים הטכניים, מה שגרם לו להתבגר ולהבין שהמשפחה היא הדבר הכי חשוב בחיים וששאר הדברים בחיים לא צריכים לתפוס משמעות גדולה מדי: "אתה מבין שיש בחיים דברים יותר חשובים מאשר הכדורגל. אתה חש המון לחץ בתפקיד הזה, אבל אז החיים הפרטיים מראים לך שיש המון דברים אחרים חשובים הרבה יותר. אני אוהב כדורגל, אבל זה לא חיים או מוות", הוא אמר.
האירועים בחייו של נגלסמן הובילו אותו לעשות דברים שאנשים בגילו לא עשו. הוא היה מעדיף להגיע למסלול הזה בצורה שונה, אבל האירועים שעבר לימדו אותו לקחת אחריות ולקבל החלטות בצורה הנכונה יותר, מה שעזר לו להתפתח כאדם וכמאמן. החיים לימדו אותו לקחת את הדברים בפרופורציות. נגלסמן הוא מאמן חדשני שמשלב טכנולוגיות מתקדמות ואמצעים שונים על מנת לשפר את רמת האימון והביצועים, אבל הוא לרגע לא שוכח את הגורם האנושי, כי ככה החיים לימדו אותו: "אם יש לך ידע טקטי מינימלי, אתה עדיין יכול להיות מאמן מצליח. אך מצד שני, אם יש לך איכויות טקטיות אדירות, אבל אתה לא טוב בניהול אנשים, אף פעם לא תצליח".
נגלסמן, שכונה "בייבי מוריניו", ידוע בהיותו טקטיקן בחסד ובעל ידע עצום, אך בנוסף לכך, האינטליגנציה הרגשית והכישורים החברתיים שלו יוצרים שילוב קטלני: "אני לגמרי מאמין שאם אתה רוצה להיות מאמן מצליח, אמפתיה ודאגה לאדם שמאחורי השחקן הרבה יותר חשובים מאשר כל מרכיב טקטי". הגישה של נגלסמן אבהית, ושחקנים יכולים לבוא אליו ולדבר על כל נושא אישי. אם שחקן אינו שמח, זו בעיה. הוא מאמין כי אם אדם מרגיש בנוח בסביבת העבודה שלו ונהנה בה, הוא הרבה יותר יעיל והפתוח ללמוד דברים חדשים. בגיל 32 נגלסמן פותח עונה רביעית כמאמן ראשי בבונדסליגה. הוא אמנם צעיר, אבל עם ניסיון חיים גדול שגרם לו להבין שהגורם האנושי באימון הוא הרבה יותר חשוב מכל טקטיקה וחידוש שבעולם - קודם כל תהיו בני אדם ורק אחר-כך מאמנים/שחקנים/אוהדים/עיתונאים... תלמדו ממנו.
מתוך דף הפייסבוק "חולה על כדורגל":
https://www.facebook.com/football.is.ilfe/