שתף קטע נבחר

 

"אנשים לא מבינים שאני ספורטאית בדיוק כמו סרינה ולברון"

אחרי ארבע זכיות רצופות באליפות העולם באיגרוף תאילנדי, לנילי בלאק לא אכפת שראש הממשלה לא התקשר. "המוטו שלי כשאני נוסעת לתחרויות - להיות שגרירה ולהראות את הצד הכי טוב של המדינה. גם העוקבים שלי בטורקיה ובאפגניסטן לא נרתעים מזה שאני ישראלית"

 

צפו בנילי בלאק

צפו בנילי בלאק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לא כולם מזהים אותה ברחוב, שמה בדרך כלל לא עולה כשמזכירים את הספורטאיות הבולטות של ישראל, ראש הממשלה מעולם לא טילפן אליה, אבל נילי בלאק היא שגרירה מצוינת של מדינת ישראל, והספורטאית המצליחה ביותר במדינה בענף לא אולימפי. ארבע זכיות רצופות באליפות העולם באיגרוף תאילנדי (ואחת באליפות העולם בקיקבוקס), הן חותמת לשליטתה המוחלטת בענף.

 

בדרך לתואר האחרון באליפות שנערכה בתאילנד גברה בלאק (24), המתחרה בקטגוריית משקל עד 60 ק"ג, על ארבע מתחרות. "להישאר בטופ זו בעיקר הצלחה מנטלית. צריך לדעת איך להשאיר את הרעב. זו הרגשה שונה לעומת הזכייה בתואר בפעם הראשונה", היא אומרת ומקפידה לפרגן למאמנה בני קוגן. "הוא תמיד מצליח להביא אותי ולהשאיר אותי שם מבחינה פיזית וטקטית. כך אני מצליחה להישאר עם ראש פתוח, לשנות דברים, ולהסתכל עליהם מזווית אחרת".

 

נילי בלאק בזירה (צילום: עוז מועלם)
בלאק. כוכבת(צילום: עוז מועלם)

 

איך בכל זאת שומרים על רעב ומוטיבציה כאלה לאורך תקופה כל כך ארוכה?

"כשאני חוזרת מתחרות גדולה אני לוקחת כמה ימי חופש ולא מתאמנת בצורה אינטנסיבית, אלא נהנית מההתרגשות שלי ושל כולם. אחר כך אני צריכה לחזור לקרקע, לתלות את המדליה, ולהגיד לעצמי שאני רוצה לחוות את זה שוב. להתאפס ולהתחיל מחדש את כל התהליך. לא לבוא לתחרות בהרגשה שכבר הייתי שם ועשיתי את זה, אלא לבוא כאילו זו הפעם הראשונה, וכמובן ליהנות".

 

בלאק, סטודנטית לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי, נולדה בארה"ב וגדלה בבית דתי בבית־שמש. לאחר גירושי הוריה היא מצאה מפלט באמנות הלחימה, וב־2013 כבר זכתה בתואר עולמי ראשון מבין שישה בסך הכל. כיום היא מגדירה את עצמה כדתייה, אבל פחות מאשר בעבר: "קורה כל הזמן שאני צריכה לעלות לקרבות בשבת, ואין לי בעיה עם זה. מצד שני, אני שומרת כשרות ולא נוגעת בבשר בחו"ל. גם לא מסתובבת עם הסלולרי בשבת, וכשיוצא לי אני עושה קידוש. זו בטח לא האווירה שגדלתי עליה בבית".

 

איך ההורים קיבלו את העיסוק שלך בספורט הזה?

"כולם חשבו בעבר שזה רק שלב בחיים שלי ושאלו, 'מתי תתחילי לעבוד?' גם כיום אנשים שלא מגיעים מעולם הספורט, לא מבינים שאני ספורטאית פול־טיים, בדיוק כמו לברון ג'יימס וסרינה וויליאמס".

 

נילי בלאק (צילום: פרטי)
בלאק מוכרזת כאלופת העולם(צילום: פרטי)

 

ועדיין, מדובר בענף לא אולימפי, שאינו באור הזרקורים.

"זה מתסכל, אבל אני לא בוכה בגלל זה בלילה, אלא עושה את שלי. לא מצפה שכולם יזהו אותי ברחוב, זה לא מעניין אותי. אם רק האנשים שעוקבים אחריי יזהו אותי, אז סבבה. אני מעדיפה איכות על כמות".

 

בעולם, כך מעידה בלאק, היא זוכה להכרה גדולה יותר מאשר בישראל. "צריך לשנות קצת מבחינת הסיקור של הענף לאורך זמן, לא רק כשמנצחים", היא אומרת. "מברכים אותי כשאני זוכה בתואר, אבל בשאר הזמן לא ממש מתייחסים לענף. בגלל זה יותר מדי אנשים בארץ לא מבחינים בין איגרוף תאילנדי, קיקבוקס או קרב מגע".

 

בין התחרויות ברחבי העולם היא גם מרצה בבתי ספר, ואף כיכבה בערב התרמה לישראל בארה"ב, תפקיד שאותו מילאה שנה לפניה גל גדות. בקרוב מתוכננת גם הרצאה בפרו. "אני לא עושה את זה בשביל הפרסום אלא לפי עקרונות שגדלתי עליהם", היא מספרת. "היהדות, הציונות והרצון להיות בן אדם טוב, זה גם המוטו שלי כשאני נוסעת לתחרויות - להיות שגרירה של ישראל ולהראות את הצד הכי טוב שלה. גם העוקבים שלי בטורקיה ובאפגניסטן לא נרתעים מזה שאני ישראלית, והמתאגרפים העיראקים בירכו אותי על הזכייה".

 

  (צילום: עוז מועלם)
בלאק עם חברי המועדון בו היא מתאמנת(צילום: עוז מועלם)

 

"רוצה זהב במשחקי העולם"

התואר האחרון בו זכתה העניק לה את הכרטיס ל"משחקי העולם" ב־2021 באלבמה, ארה"ב. היא תנסה להתייצב בראש הפודיום, אחרי שבמשחקי 2017 בפולין הסתפקה בארד. "אני לא רוצה להגיד: זהו, עשיתי את שלי, עכשיו אפשר בטן־גב", אומרת בלאק. "זהב במשחקי העולם זו מטרה שנשארה לי, ואשלים אותה".

 

התחרויות במסגרת התאחדות האיגרוף התאילנדי העולמית (IFMA), נחשבות מקצועניות לכל דבר, אבל האפשרות להרוויח סכומים גדולים מוגבלת. את התמיכה היא מקבלת מהתאחדות "אילת" (לענפים הלא אולימפיים) ומ"אתנה" (הפרויקט לקידום ספורט נשים). בנוסף חתמה על חוזה עם חברת Top king שמעבירה לה ציוד, ועם High 5 שמספקת תוספי תזונה. "כל ספונסר אחר יתקבל בברכה", היא מודיעה.

 

בשל העיסוק בספורט התובעני, חיי החברה שלה שונים מן הסתם מאלה של בנות גילה. "כיום אני יכולה להרשות לעצמי להתפרק ולהיות גמישה יותר מאשר הייתי לפני חמש שנים", היא מספרת. "אבל אפילו אחרי שזכיתי באליפות העולם, רק יצאתי קצת עם כולם וכשהייתי גמורה חזרתי לבית המלון. אני אוהבת לישון מוקדם, לקום מוקדם בבוקר, ולהיות רעננה".

 

צפו בסרטון של בלאק זוכה באליפות העולם    (צילום: התאחדות "איילת")

צפו בסרטון של בלאק זוכה באליפות העולם    (צילום: התאחדות "איילת")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מה תרצי לעשות כשהקריירה תסתיים?

"להישאר בספורט. ולאו דווקא בענף שלי. זו דרך חיים, אתה יכול לצאת מהספורט, אבל הוא לא יוצא ממך".

 

התאכזבת כשלא קיבלת שיחת טלפון מנתניהו אחרי הזכייה?

"אני לא אוהבת פוליטיקה. מעדיפה להשאיר את הספורט טהור נטו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
נילי בלאק
צילום: עוז מועלם
מומלצים