שתף קטע נבחר

 

לונה צ'מטאי: "היה ממש אסון, המרתון הכי קשה שהיה לי"

הרצה הישראלית שנאלצה לפרוש לאחר 32 ק"מ באליפות העולם בשל מכת חום התייחסה לתנאים הקיצוניים: "היה חם מאוד, זה לא משהו שיכולתי לחזות. ניסיתי להמשיך, לא הצלחתי. כולנו גיבורות"

 

באדיבות "כאן חדשות"

 

כשהיא שוכבת על האלונקה ומובאת לאוהל הטיפולים, לא כך ציפתה לונה צ'מטאי-סלפטר לסיים את ריצת המרתון שלה באליפות העולם בדוחא הלילה (בין שישי לשבת), אליה הגיעה כפייבוריטית לזכות באחת המדליות, כאשר תוצאת השנה שלה דירגה אותה שנייה.

 

בזו אחרי זו פרשו הרצות מהריצה, שהתנהלה כולה בחום אדיר של 33 מעלות ועם 76 אחוזי לחות, שהפכו את המסע של 42.195 הקילומטרים לבלתי נסבל, זאת למרות תחנות השתייה המרובות, ספוגים מלאי מים, מגבות ואין סוף צוותי רפואה שנפרסו לאורך המסלול.

 

צ'מטאי סלפטר בפעולה (צילום: gettyimages)
מעל 41 אחוז מהרצות פרשו. צ'מטאי סלפטר במהלך הריצה(צילום: gettyimages)

 

לקראת הקילומטר ה-32 הישראלית, שהייתה מדורגת חמישית באותו זמן, נעלמה מהמסך, ורק במהלך פריים מהיר של אחת הרצות חולפת על פניה היה אפשר לראות אותה מקבלת טיפול ראשוני מהצוותים, שהיו מצוידים גם בכיסא גלגלים, כשהתברר אחר כך שהיא סבלה ממכת חום.

 

שימו לב לנתון הבא. 68 מתחרות החלו את הריצה בדוחא ורק 40 סיימו אותה (בחישוב מהיר 41 אחוז מהן פרשו). רק לשם השוואה, באליפות העולם הקודמת בלונדון לפני שנתיים, רק 13 רצות פרשו מהריצה, אליה נרשמו 91 משתתפות, כלומר 14 אחוז בלבד.

 

נכון, המארגנים ניסו להקל על הרצות ובצורה יוצאת דופן העבירו את הריצה לחצות, אך לקיים אותה בסוף ספטמבר במקום כזה ועם תנאים כאלה, כשעם פתיחת האליפות פורסמו דיווחים לפיהם הזכייה באירוח לוותה במתן שוחד, מה הפלא שאלו התוצאות.

 

צ'מטאי-סלפטר קיבלה טיפול באוהל במשך כחצי שעה, לאחריו היא שוחררה, נראתה מחויכת כהרגלה ועשתה את דרכה למלון לנוח.

 

לונה צ'מטאי בפעולה (צילום: רויטרס)
"הרגשתי שאני לא יכולה לסיים את זה"(צילום: רויטרס)

 

"אני עכשיו בסדר", סיפרה לשליח "כאן חדשות" ליאן וילדאו. "הרגשתי שאני לא יכולה לסיים את זה, זה לא משהו שהייתי יכולה לחזות. היה חם מאוד ואיך שהרגשתי היה ממש אסון. זה ללא ספק המרתון הכי קשה שהיה לי. ניסיתי גם להמשיך, אך לא יכולתי".

 

"כל מי שניצחו היום הן גיבורות וגם כל אחת שסיימה היא חזקה, אבל גם מי שלא סיימה עשתה את הכי טוב שיכלה. כי מי שהגיעה לכאן באה במטרה לנצח ולא להפסיד".

 

הבוקר אמר צ'מטאי: "30 מתוך 70 רצות פרשו, הטופ שלוש הן גיבורות פה, אך אני מרגישה שכולנו גיבורות לאחר שמסתכלים על מספר הפורשות במרתון הזה ואני מזדהה עם כולן כי אני והן יודעות מה האימון שנדרש למרתון תחת תנאים כאלו".

 

מאמנה דן סלפטר הוסיף: "אנחנו מנתחים את המצב הבריאותי של לונה לאחר המרתון אשר התקיים בתנאים קשים, הכל כדי לוודא שהיא בריאה וכשירה כדי להמשיך את המסע העתידי אשר טומן בחובו משימות גדולות".

 

רנו לווינגרה, מנהל הישגי בינלאומי של איגוד האתלטיקה, אמר לאחר המרתון: "נלמד מהמרתון הזה ונחזור חזקים יותר לטוקיו בשנה הבאה. מכל אירוע לומדים וכך צריך להסתכל על זה".

 

גם לרות צ'פנגטיץ' הקנייתית, שזכתה במדליית הזהב אחרי שחצתה את קו הסיום בזמן של 2:32:43 שעות, היה גם מה להגיד על מזג האוויר: "לא ציפיתי להיות מדליסטית בתנאים כה קשים. כאן היה הרבה יותר חם מג'קרטה (שם היא זכתה בתואר המשחקים האסיאתיים בשנה שעברה)".

 

רות צ'פנגיץ' חוגגת בקו הסיום (צילום: getty images)
גם היא סבלה מאוד. המנצחת רות צ'פנגיץ' חוגגת בקו הסיום(צילום: getty images)

 

למרות הריצה הקשה מהרגיל ועוד במסגרת אליפות העולם, בעוד עשרה חודשים באולימפיאדה בטוקיו, התנאים לא הולכים להיות כל כך שונים, ולכן שם נקבע כי הריצה תיפתח ב-6 בבוקר.

 

כדי להקל שם על הרצים הוחלט לבצע מספר פעולות מראש, החל מהחלפת האספלט לאחד שסופג אליו חום ואמור להוריד את הטמפרטורה בכמה מעלות וכן הוחלט לא לגזום את העצים כדי לספק צל לרצים וגם לצופים שיעמדו בדרכים.

 

במרתון פראג זה הלך הרבה יותר טוב. צפו בצ'מטאי על הפודיום    (צילום: דן סלפטר)

במרתון פראג זה הלך הרבה יותר טוב. צפו בצ'מטאי על הפודיום    (צילום: דן סלפטר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים